Senden Önce Ben


Hafta sonu kitabını yarıda bıraktığım için sonunu merak ettiğim filme gittim:))) Kitap hakkında çok güzel yorumlar okumama rağmen bir türlü tamamlayamadım okumayı. Oysa ki hiç sevmem yarım bırakmayı. Bu yüzden filmine gittim. Ama filmi de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Vasat bir film olmuş. 
Başrolde ki Will Traynor(Sam Claflin) çok yakışıklı ve asil. Açlık Oyunları filmlerinden tanıyoruz kendisini. Rolüne de çok yakışmış.Ama rolünün hakkını vermiş diyemem. Sürekli gülümser bir yüz ifadesi var ve bu yüzden acı çeken bir insan rolünü çok iyi yapamamış. Kız için ehhh işte diyebilirim. Aslında rolünün hakkını vermiş ama role yakıştığı konusunda emin değilim. Film boyunca kaşlarının her bir bölümünü nasıl o kadar oynatabildiğini merak ettim. Kaşlarını o kadar oynattığı için olsa gerek biraz yapmacık olmuş mimikler. 
Kitabı yarısına kadar okuduğum kadarıyla kitapta duygular çok iyi anlatılıyor ama filmde aynı performansı göremedim ben. Yani bir ara(ki neredeyse filmin sonlarına gelmiştik) dedim ki "bunlar birbirlerine aşık olmuyorlar herhalde, sanırım arkadaşlık bağı oluyor aralarında". O dereceydi yani.
 Filmin konusuna gelirsek; Will Traynor zengin, başarılı ve hareketli bir hayat sürerken geçirdiği bir trafik kazası sonucu neredeyse boynundan aşağısı felç kalıyor. Louisa Clark'ın çalıştığı kafe kapanınca iş ararken Will'e bakıcı arandığı ilanıyla karşılaşıyor ve yolları böyle kesişiyor. Will'in ailesi çok zengin, şatoda oturuyorlar. Bakıcısı var, Louisa daha çok arkadaşlık etmek amaçlı işe alınıyor. Önceleri neredeyse hiç iletişim kurmuyorlar ama zamanla yakınlaşıyorlar. Ama beklenmedik bir sonu var. Söylemeyeceğim tabiki.
Film boyunca yemyeşil İngiltere manzaraları çok güzeldi. Görsel olarak çok güzeldi. Ama sinemada izlemek gereksizmiş. Yani filmden çıkarken öyle düşündüm.

17 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gitme bencede internetten izlersin istersen.

      Sil
  2. Kitabın tamamını okusaydınız filmin kitapla ne kadar paralel olduğunu anlardınız bence. Kitapta da, ikili arasında büyük bir aşk ve tutku olmuyor zaten, aşkla arkadaşlık arası bir ilişki yaşıyorlar. Beğenmek kişisel bir şey tabii, yine de sevmemenize üzüldüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı yarım okumaktan oldu bunlar hep Esma. Kötü değil de fena değildi.

      Sil
  3. Cogu zaman filmler kitapların verdiği duyguyu vermekte başarısız oluyorlar. Kitabı okuduktan sonra filmi seyredince hayal kırıklığı oluyor önce fılm sonra kitapnsırasıyla gidilirse belki daha iyi olur ;) çocuklar küçük ve bırakacak kimse olmadığı için yaklaşık 6 senedir sinemaya gitmedim. Kötü de olsa gitsem diyorum artık ;) size de iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  4. E o zaman yemyeşil İngiltere manzaraları için tv de seyretmek daha mantıklı ;)
    Kitabını ise hiç ele almamak lazım ki yarım bırakmayı ben de istemem ...
    Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki seversin Didem belli olmaz ben belkide çok fazla şey bekledim.

      Sil
  5. Sezer arkadasim begenmis filmi ve tavsiye etmis gecen gün blogunda (o kitabini okumamamis daha önce) . Ben kitabi sevmistim . Kitabin ikinci bölmünü de okumustum cikinca (gecen seneydi sanirim) onu pek sevmedim, keske ilk kitapla kalsaydi hikaye. Cok gereksiz buldum ve ilk tadi alamadim hikayede.

    Ve filmin kitabi kadar hosuma gitmeyecegini bastan bilsem de, yine de izleyecegim tabii bunu da, hic kacari yok:)

    YanıtlaSil
  6. Sürekli oynayan kaşlar ve sürekli gülümseyen yüz ifadesiyle betimleyişinize bayıldım ;) Film hakkında hiç fikrim yoktu öncesinde.Teşekkürler paylaşım için.
    (Mim davetiniz var bu arada ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar dikkatimi çekti ki o kaşlar. Ortasını bile oynatabiliyordu:))) Film boyuca hep gözüme çarptı.

      Sil
  7. Zaten bir filmin kitabını okuyan filminden zevk almıyor. Sizin adınıza üzüldüm.

    YanıtlaSil
  8. Ben geçen haftasonu gittim filmi izlemeye. Güzeldi ama etkileyici bulmadım. Gitmeden film yorumlarını okumuştum muhakkak peçetenizi yanınızda bulundurun yazmışlar. Ben peçetemi hazırladım ama ağlamadım :) Filmin sonundaki mektup güzeldi ama onu ve Sam in gülüşünü baya sevdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok ağlayacağım diye gittim dondurma delisi, yorumlarda öyle okumuştum çünkü bende. Ağladım ama azcık:)

      Sil
  9. epeydir sinemaya gitmedim
    bunu da kaçırmıiş sayılmam o zaman :))
    sağol tatlım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.