Diyet Günlüğü - 3. Gün

Çok mutluyum sayın seyirciler. 3. günün sabahı tartıldığımda yarım kilo vermiş olduğumu gördüm. Aslında 10 günde ya da 1 hafta da tartınmayı düşünüyordum ama dayanamadım:)))) Neyse bundan sonra haftada bir tartınacağım inşallah.
Aslında normal hayat rutininizde diyet yapmak çok zor değil. Ama mesela bir yere yemeğe davet edildiniz, ya da bir arkadaşınızla yemeğe gittiniz. İşte o zamanlarda zorlaşıyor. 3. gün yani dün öğlen yemeğine, iddiaya girdiğim arkadaşım Hülya ile öğlen yemeğine gittik. O Yılbaşı tatilinde 3 gün çok yediği için kilo aldığını söyledi ve ben de yarım kilo verdiğimi söyledim. Ama sonra Hülya bu durumu çok kıskandı:)))) Sonra bana yedirmeye ve beni ayartmaya çalıştı. "Ye yaaa ekmek çok güzel " dedi mesela. Ama yemedim ekmek. Sonra tatlı geldi "tatlının tadına bile bakmayacak mısın?" dedi. Ama işte orda zaafiyet gösterdim ve 2 tatlı kaşığı irmik helvası yedim.  Haaa birde sahlep içtim. 
Diyet Kaşığı

Eğer bir şeye karar verirseniz kararınızda samimi olup olmadığınızı denermiş hayat. Karşınıza çok cazip teklifler çıkarmış mesela. Ya da zorlarmış sizi bakalım kararınızda samimimisiniz diye. Özellikle ilk 21 gün çok daha zor olurmuş bu yüzden. Derler ya 21 gün yaparsan hep yaparsın. Ya da 40 gün yaparsan hep yaparsın. Çünkü alışkanlık oluşur ve beynimizde o alışkalıkla ilgili yollar oluşur. Yani 18 gün daha dayandım mı tamamdır bu iş. 
Dünkü kaçamaklarımı da çok önemsemiyorum. Yolumdan döndürmesine izin vermeyeceğim yani. Yalnız dün spora da gitmedim. Sadece öğlen 45 dakika yürüdüm. 
Dün sabah yorumlarda gelen tavsiyelerden akşamdan cevizi suya koyup sabah içme tavsiyesini yaptım. Yağları eritmeye yardım ediyormuş. L-Carnitin diye bir besin desteği var duymuşsunuzdur sanırım. Spordan 1,5 saat falan önce alınıyor ve sporda daha çok yağ yakmanızı sağlıyormuş. Lcarnitin almayı düşündüm ama internette araştırdığımda gerçekten işe yaradığıyla ilgili hiç bir şeye rastlamadım. O yüzden ben de doğal yollarla yağ yakma konusunu deneyeceği artık. Bu arada L Carnitin bir de pahalı ki sormayın.  90 TL civarı.Hiç gerek yok bence. Soğan suyunun daha çok yağ yaktığı konusunda bilgiler okudum onu yaptım bu sabah. Ama onu 4. günde anlatacağım. 
 
3. Gün

Sabah
Sucuklu Yumurta(yarım porsiyon yani her zaman yediğimin yarısı)
Çay

Ara
1 elma 1 avuç fındık

Öğlen
Yarım kase mercimek çorbası
1 tabak ekşili sulu köfte
2 tatlı kaşığı helva
1 fincan sahlep

Ara
1 kırmızı biber
1 kibrit kutusu peynir
6 zeytin
1 mandalina

Akşam
1 kase tarhana çorbası
yarımdan çok tamdan az(ne demekse:))) beşamel soslu makarna

Çok mu yimişim sanki dün. Tartınmayaydım iyiydi. Şımardım sanırım. Ama 4. gün telafi ederim. Her zaman ki gibi "battı balık yan going" yapmayacağım bu sefer.

Sevgiler.....





5 yorum:

  1. Tebrikler :) Spordan sonra limonlu su için mutlaka. Hatta suyunuzdan bir dilim limonu hiç eksik etmeyin :)

    YanıtlaSil
  2. bu diyet olayında her zaman irade kazandırır bunu biliyorum bir gün diyetteyim :)arkadaşımda oturuyoruz ben sadece çay içiyorum tam kalkmak üzereyiz demez mi kızlar gitsin pasta alsın canım çok çekti kızlar da durur mu aldı geldi tabi bir lokma dahi almadım biraz bozuldum da tabi çünkü kalkıyorduk ve benim diyette olduğumu biliyordu :):)

    YanıtlaSil
  3. TEBRİKLER İSTİKRAR ÖNEMLİ TABİ

    YanıtlaSil
  4. Süper haber :))) Darısı benim başıma :))
    Yakında ben de sana eşlik ederim belki...
    Devam et, sakın yılma ...

    YanıtlaSil
  5. Ben de ne zaman diyete başlasam her yerden pasta börek çıkmaya başlardı :S

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.