Kitap Dik Durmayı Öğretir


Sunay Akın'ın bu sözlerine bayıldım. Bence de. Ben kitap okumayı çok seven bir insanım. Neden olduğunu bilmiyorum. Yani annem de babam da kitap okuyan insanlar değillerdi. Küçükken okul harçlıklarımı biriktirir kitap alırdım. İçten gelen bir şey bu. Oğlum da kitap okusun çok istemiştim. Çok şükür ki o da seviyor. Ama ben oku diye ısrar ettiğim dönemde değil de onu rahat bıraktığım zaman başladı okumaya. Şimdi de kızım için aynı şeyi istiyorum.
İstiyorum çünkü okumam sayesinde okulda öğrendiklerimden çok daha fazla şey öğrendim. Sınavlarda başarılı olma sebebimin hep kitap okuma kaynaklı olduğunu düşünürüm. Okuduğunu anlama yeteneğini çok geliştiriyor kitap okumak. Ders kitaplarından bahsetmiyorum . Roman, hikaye, makale ne olursa. Okumadan yaşayamam diye düşünürüm ve okumayan insanları bir türlü anlayamam. 

10 yorum:

  1. Ben de kitap okumasını çok severim ve için de yaşıyorum sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymamıştım bu sözü. Ama hakikaten ben de bayıldım ♥
    Ne kadar da doğru tespit

    YanıtlaSil
  3. Çocuklarım da kitap okumayı sevdiği için o kadar mutluyum ki ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneler çocukları için en iyisini isterler Handan:)

      Sil
  4. Erkek kardesime annem cok israr etti. Oduller koydu yok olmadi. Sonra bir ogretmenim lisede herkes kitap okumati sever sadece kendine uygun turu bulamamistir dedi. Sonuc bizim ki meger tarih okumayi seviyormus. Evde bir suru tarih kitabi oldu sayesinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde aynı şeyleri yaşadık Lady. En yakın arkadaşının bir kitap kurdu olması da etkiledi bir de.

      Sil
  5. Okulda öğretilenlerden çok daha fazlasını öğrendim ifadesine tüm kalbimle katılıyorum. Ben de öyle. Muhtemelen okumayı seven herkes için de öyledir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.