Nostaljik Pazartesi Volume 7 Galiba

Farkettimki ne zamandır Nostaljik Pazartesi yapmamışım. Hemen yapalım o zaman:)))

HAYAT SENİ İSTİYORUM
Merhabalar
Başlık dün katıldığım "Motivasyon Semineri"nin ismi. İşyerinde böyle seminerleri, eğitimleri çok seviyorum. Bir gülümseme yerleştiriyor katılanların dudaklarına. İyi geliyor azizim.
Nelerden bahsetti konuşmacı diye düşündüğümde aklıma ilk gelen cümle "Hayat Çok Hayalperesttir" cümlesi. "Sizden de hayalperesttir" dedi Konuşmacı Psikolog. Düşünsenize her gün hayal bile edemeyeceğimiz şeyler oluyor.
Bize bir video izletti. Sosyal Medya da karşılaşmış olmanız çok mümkün şu aralar. Küçük bir çocuk elinde bir kağıtla oynuyor. Sonra babası kağıdı yırtıyor ve çocuk kahkalarla gülmeye başlıyor.Sadece yırtıyor babası. Çok basit bir hareket. Ama ne kahkaha:)) Bir süre sonra siz de elinizde olmadan bu masum gülüş karşısında dayanamayıp en azından gülümsüyorsunuz. Sonra bu videonun hikayesini anlattı Konuşmacı. Amerika'da işsiz kalmış bir baba, hemen hemen her gün bir yerlere iş başvurusunda bulunuyor ve neredeyse hepsine olumsuz cevap geliyor. O da evde o küçük bebeğine bakıyor.Yine gelen red cevabını hışımla fırlattığında bebeğin eline alıp oynadığını görünce kağıdı yırtıyor. Sonra bebeğin kahkahalarını görünce de yırtmaya devam ediyor.
Aynı olay, çok farklı  tepkiler. "Başlangıç Zihin" dedi Konuşmacı. Bebeğin zihni henüz bir anlam yüklememiş. Yargıları yok. Amacı var. Mesela ayakta durabilmek ve durabilmek için defalarca düşüyor defalarca kalkıp tekrar deniyor. Üf biraz önce de gene düştüm beceremiyorum demiyor. Hiç vazgeçmiyor. Büyüdükçe vazgeçmeyi öğreniyoruz yani.
Uzun uzun yargılarımızdan bahsetti. Ve "yargılamadan önce 5 sn düşünüp gözlemleyin" dedi. Bakış açımızı çok az da olsa değiştirmenin hayatımızda büyük farklar yaratacağını söyledi. Aslında bilmediğimiz değil unuttuğumuz şeyleri hatırlattı sadece. Ama bence hepimizin daha sık hatırlatılmasına ihtiyacı var.
Bu günlük bu kadar. Sevgiler.....

2 yorum:

  1. Ne severim ben de böylesi seminerleri. Bayilirim.

    Cok hosuma gitti bu yazi da. Nasil degisiveriyor insanin bakis acisi bir anda degil mi? Ne güzel anlatmis psikolog olaylari... O cocukla babasinin hikayesi de nekadar düsündürücü ve aydinlatici.

    Ne güzel bir paylasimdi, cok tesekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. bir tebessüm borcum olsun :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.