Etkinlik Sponsorlarından Knorr


Bloggerlar Paylaşıyor 1. Yıl etkinlik sponsorlarımızdan Knorr markası bizim için çok güzel hediyeler hazırlamışlar. Herkes bilir Knorr'u , öyle değil mi?
Ben en çok hazır çorba ve etsu tabletlerini kullandım Knorr'un.

Mangal sosunu hiç denememiştim. Mangal sezonu açılır açılmaz hemen deneyeceğim inşallah.

Beşamel sosuda hep kendim yaparım. Bakalım Knor'un Beşamel Sosu nasıl olacak? Sonucu sizlerle paylaşırım.
Knorr'un www.herkessofraya.com internet sitesinde çok güzel tarifler var." Her güzel şey sofrada başlar" sayfanın sloganı ve gerçekten de güzel sofralar bütün insanları mutlu eder. "Knorr'un Bu Hafta Önerdikleri" ve "Haftalık Yemek Planınızı Knorr'la Hazırlayın" bölümlerini çok beğendim. Çünkü biz kadınların en büyük sorunlarından birisi "akşama ne pişirsem" derdidir. Birisi dese ki "şunu pişir", fikir verse çok iyi olur. Hatta ben genelde yemek yapmaktan çok ne yapacağımı düşünmekten yakınırım.
Öğrenciyken çabuk çorbalar kurtarıcı olurdu.
Knorr'un Tarihçesini öğrenmek ister misiniz? Aşağıda internet sitelerinde de yer alan hikayelerini yayınlıyorum.
1800 –İki asır önce Almanya’da dünyaya gelen Carl Heinrich Knorr, ticaret eğitimini aldıktan sonra tarım ürünlerinin toptancılığını yapmaya başlar.
1838 – C. H. Knorr kurutma ve öğütme yapmak için Heilbronn’da  bir fabrika kurar, kahve ticareti işine girer.
1889 – Knorr’un ünlü “Bezelyeli Sosis”i üretilir ve 1900’de 40 ayrı çeşide ulaşır. 
1892 –  Bu yıl içerisinde makarna üretimi başlar, 1911 itibariyle Avrupa’da İtalya dışında en büyük makarna üreticisi haline gelecektir.
1894 – Knorr fabrikası alanı hızla büyür,……..Heilbronn markası konumuna gelir. 
1948 – Kullanılmaya başlanılan teknoloji ile çorbaların pişirme süreleri 30 dakikadan 5 -10 dakikaya kadar düşer. Ürünü nem ve mikrop gibi dış etkenlerden korumak üzere hava ve ısı geçirmeyen alüminyum keseler kullanılır. 
1978 – Knorr Türkiye pazarına girer. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak lezzetli, pratik ve farklı çözümler sunan Knorr, o günden bu yana bizler için yemek yapmaktan daha fazla zevk almamızı sağlamaya devam etmektedir.
2000 – Artık Knorr ürünleri dünyanın 87 ülkesinde satılmaktadır. Ekim’de Knorr markasının yeni sahibi Unilever olur. 
2001 – Yemek Harçları’nın lansmanı ile birlikte Knorr sadece çorba ve bulyon ürünleri ile tanınan bir marka olmaktan çıkar; Hazır Gıda Pazarı’na yepyeni bir soluk katmış olur.
2003 –  Knorr, Çeşni serisini piyasaya sürer. Aynı yıl Knorr Yemek Harçları için de yeniliklerle dolu olur. Knorr İnegöl Köfte Harcı, Knorr Dolma Harcı, Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı tüketicilerin beğenisine sunulur.
2004 –   Knorr, yine yepyeni ürünlerle hem Kuru Gıda Pazarı’na yeni bir boyut kazandırır, hem de sektördeki lider marka olma imajını güçlendirmiş olur. 
2006 – Knorr ‘un başlattığı “Doğallık Kampanyası” kategoriye yeni bir soluk kazandırır.
2007 – Lansmanı yapılan “Bugün ne pişirsem?” kampanyası ile Knorr kendini her gün için farklı yemek alternatifleri sunabilen yenilikçi bir marka olarak konumlandırır.
2008 – Knorr, Yeni Çabuk Çorba reklam kampanyası ile sektöre damgasını vurur.  Altın Effie ve 4 Kristal Elma Ödülü alarak başarısını bir kez daha kanıtlamış olur.
2010 – Knorr.com.tr  “8. Altın Örümcek Web Ödülleri”, “Gıda Kategorisi”nde “Halkın Favorisi” ve “Kategori Birinciliği Ödülü”ne layık görülür. Aynı zamanda “Türkiye Bilişim Derneği”  tarafından “Bilişim 2010 Web Sitesi Görsel Tasarım Ödülü”nün de sahibi olur. 
2011 – Lezzet ustası Knorr, Anadolu’nun en eski mutfak geleneklerinden biri olan çorba yemeği “Aş”ı sofralarımıza getirir. Yeni “Tavuk Suyu”nu, lezzet ustalarının kullanımına sunar ve yemeklerin vazgeçilmez lezzet sırrı olur.
2012 – Knorr, yenilenen çorbalarında tuz miktarını azaltırken, tüketicilerinin ortak tat olarak ifade ettiği lezzet arttırıcı olan MSG’yi (Monosodyum Glutamat) yeni tariflerden çıkarır. Lezzetli çorbaların tazeliğini uzun süre koruması için hava, ışık ve neme karşı korumalı 3 katlı ambalajını üretir.



6 yorum:

  1. Knorr'un et ve tavuk sulari hic eksik olmaz benim dolabimda da:) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararlı olduğunu söylüyorlar onların Ayşe ama bende hep kullanıyorum yemeğe lezzet veriyor

      Sil
  2. afiyet olsun
    ben erişteli domates çorbasını çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eriştelisini hiç bilmiyorum Lerzan normal domates çorbasıni severim ama. Eristelisinide deneyince anlatırım artık.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.