Marka Festivali 3 Ve Son

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede

2. gün Şeyda Coşkun'dan sonra Saadettin Saran'ın konuşması vardı. Açıkçası Saadettin Saran ismini herhalde Hülya Avşar'la olan ilişkisi dolayısıyla duyduk hepimiz. Ben biraz Fenerbahçe yönetiminde olduğuna dair hayal meyal bir şeyler duymuştum sanki. Futbolcuymuş mesela kendisi ve annesi amerikalı babası türkmüş. Özellikle fenerbahçeye gönül vermiş. Konuşmalarından hissediliyor. Ama iş adamı kimliği ve yaptığı sosyal sorumluluk projeleri beni çok etkiledi. Mesela doğuda bir çok yere spor salonu ve sinema salonları yaptırmış. Oradaki çocuklar taş atmasınlar, yapacak bir şeyleri olsun istemiş. Çok fazla alanda faaliyet gösteren bir şirketler grubunun sahibi. Çok karizmatik, fit bir adam ama konuşması esnasında sanki çok abartılmak istemiyor, çok kendinden bahsetmekyi sevmiyor gibi bir hali vardı. Mütevazi bir kişilik yani. Sohbet esnasında eskiden fakir olduklarını söyleyince sunucu inanamadı ve "aslında doğuştan zengin bir havanız var" dedi, salonda bir kahkaha koptu. Ama sunucunun ne demek istediğini anladı bence çoğu kişi de sadece bu kadar doğallıkla ifade etmesini komik buldu. "Nasıl insanları işe alıyorsunuz" diye bir soru geldiğinde "yeniliğe açık, sosyal ve sigara içmeyen" dedi. Yani ünlü bir üniversiteyi birincilikle bitirmiş olmak çok şey ifade etmiyor benim için dedi. Sadece okula gidip gelen, hiç bir sporla ilgilenmemiş,müzikle ilgilenmemiş, projelere katılmamış insanları seçmiyorum dedi. Belki gelecekte ülkemizde de sınava ve ezbere dayalı eğitim anlayışı bu tarz iş adamları sayesinde değişir. Akademik başarı bu kadar önemli olmaz.
Sonuç olarak ülkesine faydalı iş adamlarına çok ihtiyacımız var. Daha çok olsunlar inşallah. 



Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, sahnedeki insanlar, konser ve yazı








,Sonraki konuşma Demet Akbağ ve Cem Davran'ındı. Cem Davran daha çok moderatördü. Demet Akbağ'ın hayatından kesitlerle eğlenceli bir sohbet havasında geçti. Demet Akbağ nasıl rahat, doğal, eğlenceli ve kıpır kıpır bir kadın anlatamam. Enerjisi hepimizi canlandırdı. Demet Akbağ dedi ki "ben aşık olduğu işi yapabilen dünuanın şanslı insanlarından birisiyim". Tiyatrocu olma serüvenini anlattı. Oynadığı filmleri, dizileri, tiyatro oyunlarını. Geçmişe yapılmış bir yolculuk gibi izledim ben ama salonda çoğunluğu üniversite öğrencileri oluşturduğu için karakterleri tanımıyor olma ihtimalleri çok yüksekti. 
Btirirken hüzünlü bir şiir okudu Demet Akbağ "Gece güzel bir hikayedir aslında, eğer güzel anlatılırsa" isimli bir şiir.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, yakın çekim ve iç mekan

Bu da bizden bir fotoğraf olsun. İnstagramda da paylaştım. Ahiretliğimle dedim ve açıklama olarak ta "ahiretlik; Anadolu'da kanka demek" dedim. Kanka, son moda deyimlerle kardo vb...... Yani yakın arkadaş, dost falan anlamı var hepsinin. Ama ahiretlik demek öbür dünyada da birbirimizin arkadaşı olacağız demek. Şimdiki gençler bilmez:)))))Aslında bazı kelimeler ne kadar da güzel değil mi?

2 yorum:

  1. Şimdiden gelecek yıl birlikte bu festivale katılabilmeyi diliyorum...Valla çok imrendim arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel dolu dolu,keyifli bir festival olmuş....
    Sizi + ekledim.
    Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim sizi.Sevgiler....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.