Diyet günlüğü 5-6-7. Gün

Merhabalar
Cuma-Cumartesi-Pazar yani diyetimin 5-6-7. günlerini bir arada yazayım dedim. Çünkü hafta sonu tezimi bitirmekle meşguldüm, yazamadım. Öncelikle hafta sonu diyet yapmak aşırı zor söyliiiiim. Evdesiniz, mesela kahvaltıda bal-kaymak ikilisi, tahin-pekmez ikilisi falan var. En sevdiklerim. Ve yiyemiyorsunuz. Nasıl zor, nasıl acınası durumlar bunlar. Kiralık Aşk dizisini izliyor musunuz bilmem ama orada Koray yani nam-ı diğer Kuriiiiş var yaşadığı en ufak sıkıntıda bile "Allahım ne büyük acılar bunlar" diye ahıt yakıyor. Onun gibi hissediyorum işte. Hafta sonu yiyememek "Allahım ne büyük acılar böyle bunlar" diyorum ve bir süre kendime acımaya devam edeceğim. İtiraf ediyorum tadına baktım. Ölelim mi canım. Bu arada tartıda sadece yarım kilo vermişim görünmesi bütün motivasyonumu alt üst etti. Ama ben ne kadar çabalıyorum yaaaa. Reva mı bu bana. Biraz yemekten kısıp hemen kilo veren insanlardan nefret ediyorum. "Benim günahım ne Allahım". 
Bu 3 günde her gün 1 saat spor yaptım. Çok az kaçamak yaptım. Ama motivasyonum çok düştü. Bu hafta akşam yemeklerinde sadece salata yemeyi düşünüyorum. Bakalım ayrıntıları yazarım. Bu arada 4 gündür de sabah akşam yemeklerden önce soğan suyu içiyorum. Bağırsaklarım süper çalışıyor. İçine limon sıkıp nefes almadan içerseniz bir şey anlamıyorsunuz. Vücut alışıyor bir süre sonra. Antibiyotik özelliği de varmış soğan suyunun. Gripten de korunacağım ikincil faydam:) Bu arada soğan suyunu yumurtlama sorunu olan insanlara tavsiye ediyorlarmış. Kısırlığa falan iyi geliyormuş. Arkadaşım uyardı bu konuda beni. "Zayıflayacağım diye bir de 3. yü yapmayasın " dedi:)))) 
Geçenlerde bir arkadaşım gazetede okumuş "artık .okunuzdan bile para kazanabilirsiniz" diye. Nasıl oluyormuş dışkıdan para kazanmak derseniz. Son zamanlarda çok bahsedilen (hatta ben de blogumda yazmıştım) bağırsaklarımız ikinci beynimizmiş bizim. Yani "ne yersen o'sun" bir slogan değilmiş. Yediklerimiz bizi bu yüzden etkiliyormuş. Bağırsak floranız(flora: yararlı bakterilerden oluşan doğal hali) iyiyse sizde iyisiniz demekmiş. Ancak o kadar az insanın bağırsak florası normalmiş ki heveslenmeyin şeyinizden para kazanmak için. Çünkü bir sürü insana test yapmışlar ve buldukları 3-5 kişiymiş sağlam florası olan. Sanırım bu sağlam floradan bir tür ilaç üreteceklermiş. Iyhhh... iğrenç ama böyle yani.

 "Şimdi konumuzla ne ilgisi var anlattıklarının" derseniz arkadaşlar soğan suyuyla bağırsaklarıma bir nevi detoks yaptığımı düşünüyorum. O açıdan anlattım yani.
Şimdilik hoşçakalın....

7 yorum:

  1. Motivasyonunu bozma arkadaşım... Şimdi ağırlaşıyor ya, sonra birden hızlanacak inan...
    Durmak yok ;)

    YanıtlaSil
  2. Öyle olacak dimi Server. İnşallah öyle olur.

    YanıtlaSil
  3. sabahları yapamam da acaba sadece akşamları hazırlasam soğan suyunu yine de faydası olur mu ?

    YanıtlaSil
  4. Hiç moralimizi bozmuyoruz. Et yemeyi ihmal etmiyoruz, protein almazsan yağlardan değil kaslardan gider.

    YanıtlaSil
  5. En önemlisi sabır :)

    YanıtlaSil
  6. Ahh ahhh... sen bana sor o durumlari. O inisleri cikislari...
    Blogumda paylastigim "Nostaljik Pazartesi: Bir kadinin diyet günlügünden" aklima geldi yine bak:)

    Hiiiic moralini bozma Kadriye'cim, aynen devam et...önemli olan devam etmek ve birakmamak. Illaki faydasini göreceksin.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.