Diyet Günlüğü 2. Gün

Tam bir irade timsaliyim yeminle. Kendimi çok takdir ettim. Hemen 2 günde karar verme dediğinizi duyar gibiyim. Hatta hemen şımarıp "aslında her şey beyinde bitiyor, karar verdiğiniz zaman oluyor vb....." gibi demeçler bile verebilirim:))) 
Ama hemen noldun demeyin 2 gündür hiç tatlı yememek bile başarı benim için. Mesela bugün şekerpare tatlısı vardı öğlen işyerinde menüde. Tadına bile bakmadım. Sonra bir arkadaşım dedi ki;"lahana diyetini duydun mu? yağları yakıyormuş" . Yarın onu araştıracağım, deneyenlerin yorumlarını blogumda paylaşacağım.
Bugün bir saat spor yaptım. Spor salonundan çıkarken kuş gibi hafif, çok enerjik ve mutlu hissediyordum. Spor endorfin salgılatıyor biliyorsunuz. Mutluluk hormonu. İşten çıktıktan sonra gidiyorum ve bugün(aslında çoğunlukla) çok zor geldi gitmek. Ayaklarımı sürüye sürüye gittim. Sürüklenerek gidip zıplayarak çıkıyorum. Ve bunu bildiğimden kendimi itekleyerek götürüyorum. "Çıkarken çok iyi hissedeceksin hadi benim güzelim" diyorum kendime:))) Spordan hemen sonra o enerjik ve mutlu hissetme durumu 2 gün sürüyor. İki gün şekerim dengeleniyor mesela. Sanırım bende spor bağımlılığı var. Uzun süre gitmezsem mutsuz oluyorum. 
Gelelim bugün neler yediğime;

2. Gün

Sabah
1 yumurta,5 zeytin,1 kibrit kutusu peynir, çay(şekersiz olduğunu söylememe gerek yok sanırım), 1 dilim kepek ekmek

Ara Öğün
1 elma, yeşil çay, 10 tane fındık

Öğlen
2 orta büyüklükte kadınbudu köfte, sebze çorbası

Ara Öğün
1 adet kırmızı biber(c vitamini oranı çok yüksekmiş), 9 zeytin,1 kibrit kutusu peynir, çay

Akşam
Fırında hamsi (1 tabak), salata,1 bardak şalgam

Bu arada her sabah yarım limon sıkıp içiyorum. Bunun şekeri dengelemeye yardım ettiğini okumuştum ama gripten korunma yöntemi aynı zamanda. Ve gün içerisinde en az 1 soda içiyorum. Çünkü özellikle kadınların günde 1 soda içmeleri gerekirmiş, gerekli mineralleri alabilmek için.

Sizden bir şey isteyebilir miyim? Yediklerim fazlamı mesela? ya da kilo aldırıcı olduğunu düşündüğünüz bir şeyler var mı? Bana tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız? Çok sevinirim.  

29 yorum:

  1. Fazla kalorili bir şey yok, önemli olan vücudun bazal metabolizma hızı. Kadınbudu köfte kızartma ve pirinçli olduğu için sakıncalı.
    Bu arada bir tavsiye , akşamdan bir bardak su içine koyacağınız bir iç cevizi suyuyla beraber sabah aç karnına tüketmek yağların yakılmasını hızlandırıyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevizi yaptım akşam tigris faydası olur inşallah. Tavsiyen için teşekkürler. Hiç duymamışım cevizi biliyormusun milyonlarca yazı okumama rağmen:)

      Sil
    2. Düzenli yapmaya devam edin sevgilerimle ;))

      Sil
  2. Bir kararlılık gördüm sanki?! ;) Hadi hayırlısı o zaman. Başarılar dilerim. Yalnız bi şu şekeri bile tamamıyla çıkarabilsek hayatımızdan, şüphesiz baya bi yol alırız hem sağlık, hem kilolar bakımından.
    Güzel gelişmeleri bekliyoruz o zaman. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler complete:))) Güzel gelişmeleri ben de dört gözle bekliyorum:))))

      Sil
  3. Bence harika gidiyorsun :) lahana diyetini falan boşver bence yaa çünkü zaten amaç yaşam stilimizi değiştirmek değil mi :) sürekli lahana yiyemeyeceğimize göre kalıcı şeylere ihtiyacımız var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bi poşet kitap:))) Lahanayı boşvereceğim evet çünkü soğan diyeti daha iyiymiş:))))) Biraz hızlı kilo verip daha motive olmak istiyorum. Tek sebebim bu inan ki yoksa yaşam tarzımı değiştircem gene ben:)))

      Sil
  4. Yarım limon, üç yemek kaşığı yoğurt (light) yarım çay kaşığı zerdeçal. Yatmadan önce yenilince karın yağları yakılıyormuş. Bir ara başlamıştım sonra üç gün becerebildim. İşe yarıyor diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerdeçal yerine pul biber diye biliyorum ben bunu bir ara öyle denemiştim karnınızın kaşındığını hissedebiliyorsunuz. Yağları yakmaktan ziyade sıkılaştırdığını düşünüyorum. Bende kilo kaybı olmamıştı ama incelme olmuştu..

      Sil
    2. Uyumadan önce hep yapayım diyorum Handan bi kısmet olmadı. Onuda deneyeceğim en kısa zamanda.

      Sil
  5. İnşallah hep devam eder de ulaşırsın hedefine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sevdican yaaa. Bu sefer başarırım inşallah.

      Sil
  6. Daha nice iki günlere :)) İradeye sağlamak çok zor gerçekten ama bunu yapabilirsiniz!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin kağıt salıncak. Tatlıya hayır diyebilmek bile benim için büyük irade.

      Sil
  7. 30 Ayı geçkin bir süredir diyet yapan biri olarak; "Mora Terapi" yi bir araştır derim... (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen araştırıyorum Ali Bey. Teşekkürler.

      Sil
  8. Ben bir aralar diyetisyene gittiğimde bana günde 5 zeytin vermişti sen iyi yemişsin :) Bir de tavsiyede bulunayım naçizane. Bu şekilde değil de kalori hesabı şeklinde yemek yersen herşeyden yiyebilirsin kalorisine göre hesapladıktan sonra.

    Lahana diyetiyle ilgili görüşlerimi de şöyle belirteyim, sakın deneme tüm gün lahana çorbası yiyorsun ve ben lahana sevmeyen birisi olarak can çekişmiştim resmen :) Ama iki üç günlük ayran detoksu yapabilirsin serin serin yaz mevsiminde çok iyi gidiyor.

    Birde şok diyetler biliyorum çok sağlıksız ama benim düğünüm çok sıkışıklığa denk geldiği için acele kilo vermem gerekiyordu ve isveç diyetini sporla destekleyerek 13 günde 8 kilo vermiştim. Bu da bir dipnot olsun :)

    Hayatı diyetlerle geçmiş ve hala da geçen birisi olarak, bu konularda fikirlerimi seninle paylaşmaya her daim açığım ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytindemi yasak kestane fiyonk yaaaa. Ne içkim var ne kumarım bi zeytinim var ama yaaaaa:)))

      Sil
    2. Bana öyle demişti doktorum ama ona çok güvenemiyorum ( dilim de tam buğday ekmeği vermişti :) Gördü tabi tombiş tombiş beni :)

      Sil
  9. Yarım limon suyunu sıcağa yakın ılık su ile sabah aç karnına içmeyi geçen sene adet haline getirmiştim, hiç sekmiyordum. Hem ödem attım, hem de gerçekten bir kış boyunca hiç grip olmadım yanımda o kadar aksıran tıksaran olmasına rağmen. Bu sene yapmadım, ah kafam diyorum şimdi kaç gündür kafam kalkmıyor soğuk algınlığından.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene başla istanbul hanımfendisi. Limon suyu ayrıca cildi de güzelleştiriyor. Zihni bile berraklaştırıyor.

      Sil
  10. evlendiğimden beri 10 kilo aldım . zayıflama isteğim var ama iradem yok :) bu kadarcık şeyle nasıl tüm gün ayakta kaldınız. sanırım acilen diyete girmem gerek benim de . bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum gcf den takibe aldım bloğumada beklerim http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az yemişim demi Sevilay? Ayyy çok mutlu oldum :)))

      Sil
  11. Tebriklerr :) Aman yılma, devamm :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Çınar:))) Umarım, inşallah devam edeceğim.

      Sil
  12. Spor konusunda haklısın cidden. Önceden erken kalkar öyle yapardım yataktan her çıkmaya çalışmamda kavgaya tutuşurdum. Biri yat uyu, soğuk falan der diğer yarım bak başlayınca enerji saçıp mutlu olacaksın diye motive ederdim. Neden bilmem ama spor yaptığımda enerjim daha az tükeniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında vücudumuz hareket etmeye programlanmış Lady o yüzden hareketsiz olunca halsiz, bitkin oluyoruz.

      Sil
  13. Bu diyet günlüklerini kaydedeyim bir yere aylar sonra lazım olabilir ^^ Canan Karatay ın çevrilmiş fotoğrafına bayıldım been!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa sen doğumdan sonra sü t verirken falan verirsin kiloları miloları.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.