Diyet Günlüğü 1

O kadar uzun zamandır kilo vermeye çalışıyorum ki artık bıktım. Çok kararlı başlayıp bir süre sürdürüyorum sonra "amaaan boşver" diyorum. "10 kilo vermem lazım", "yok ya aslında boyuma göre kilom iyi sayılır bi 5 kilo versem" arasında sürekli gidip geliyorum. Binlerce yazı okudum "zayıflamanın mucize yolları" vb...... Bilgi yönünden Nirvana'ya ulaştım. Artık bunları hayata geçirmenin zamanıdır. 

Yaptığım diyeti her gün buradan yayınlayacağım. Çünkü eğer bir şeyi çevrenize duyurursanız vazgeçmeniz zorlaşır. Vazgeçersem lütfen benimle alay edin, aşağılayın, "iradesiz" deyin bana:)))
Aslında 1 ocak 2016 da başlayacaktım ama grip oldum:((( Ve diyet başlangıcı için en güzel gün pazartesidir diyerek bugün başladım. 
Neler yediğimi burada anlatacağım. Kilomu da çok dürüst olarak yazacağım . Hatta dur bir de fotoğraf koyayım.
Hedef belirlemek önemli . 10 kilo vereceğim. Ne zaman? 5 ay sonra. Bu arada arkadaşım Hülya ile iddiaya girdik. 15 şubatta ikimiz de 5 kilo vermiş olacağız. Eğer birimiz veremezsek yani kaybeden diğerine beğendiği altın kolyeyi hediye edecek:)) 
Ben yazarak çalışan bir insanımdır. Sonra bugün döndüm kendime dedim ki "ne yediğini neden yazmıyorsun? böylece bakalım çok mu yemişsin? nerede hata yapmışsın görebilirsin" O yüzden yazmaya karar verdim. 
Neler yapacağım diyette? Biraz da onlardan bahsedeyim. Hiç ekmek yememeyi düşünüyordum karnım tokken. Ama acıkınca aynı kararlılıkta davranamıyorum. Ne güzel kokuyor ekmek yaaaa. Ama haksızlık bu. Ben halis muhlis Türk insanıyım, hamurumda ekmek var. Yozgatlı bebenin hikayesini biliyorsunuzdur. Bilmiyor musunuz? Anlatayım o zaman. Yozgatlı bir aile tarlaya çalışmaya gitmiş. 2-3 yaşlarında ki çocuklarını ağacın altına bırakıp yanına da süt ve ekmek koymuşlar. Biraz sonra sütün kokusuna yılan gelmiş ve başlamış sütü içmeye. Yozgatlı bebe buna çok bozulmuş. Yılanın kafasına vurmuş "ekmaaanan ye ekmaaanan" demiş:)))
 Kendimi yoksunluk hissine sokup vazgeçmek istemediğim için sabahları ince bir dilim kepekekmek yiyeceğim. Belki sonra onu da bırakırım.
Yani ekmek, hamur işi, tatlı yok.
Bugün hastanede ki eczanede bir işim vardı. Uğradığımda orada ki eczacı bayanlardan birisi nutellayı sürmüş ekmeğe yiyordu. Zayıf bir bayan olduğu için "ama bu haksızlık böyle besleniyorsun ve kilo almıyorsun" dedim. Bunun üzerine eczacı bayan bana "geçen sene 6 ay rejim yapıp 10 kilo verdiğini,ama o 6 ay boyunca iradesine hakim olup ekmek, tatlı,hamur işi, bisküvi vb..... (çok lezzetli, olup zararlı olan) asla yemediğini ,sadece salata,sebze ve et yediğini, ama kilo verdikten sonra istediği her şeyi yediğini ve tekrar kilo almadığını söyledi. Nasıl bir motive oldum anlatamam. Yani sadece 6 ay falan bea:) Sonra istediğim kiloya gelince katı olmama gerek kalmayacak inşallah.
Gelelim 1. gün'e

Sabah
Yarım simit, 10 tane zeytin(biraz fazlamı olmuş? Ama Karatay zeytin yiyebilirsiniz diyor), 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, 2 bardak siyah çay,1 bardak yeşil çay.

Ara Öğün
1 elma, 1 mandalina

Öğlen
Yarım dilim ekmek(ekmek yemeyecektim dimi) , bir tabak nohut ve biraz turşu

Ara Öğün
Yarım simit,7 zeytin, 1 kibrit kutusu peynir yeşil çay

Akşam Yemeği
1 tabak tarhana çorbası, az beşamel soslu ıspanak(eşim yapmış. zaten ben ne zaman rejime başlasam sabote etmek için elinden geleni yapar:((( Ama inanın normalde yediğimin yarısından bile az yedim.

Bu arada 1,5 saat spor yaptım spor salonunda. Fitness programımı uyguladım. 

Sabah itibariyle kilom 
75,40 kg

10 günde bir tartınacağım ve paylaşacağım. 
Birinci günün sloganı "yavaş ye" epey başardım bunu:)
Sonumun böyle olmasını istemiyorum. Hayııııııır.
Biz kimiz ? Kadınız
Ne istiyoruz? Zayıflamak
Ne zaman?  Yemekten sonra:)))

19 yorum:

  1. Bence harika bi karar vermişsin listeni burda yayınlamak falan :) ben diyetteyken sürekli böyle listeleri okuyordum hatta bir de hayatimdiyet diye bir blog vardı belki biliyorsundur. Diyetisyen bi ablamız her gün yediğini içtiğini fotoğraflarla koyuyordu ben de sürekli onları okuyordum :D bir de diyetkolik diye bir siteden yararlandım. Kalori takibiyle kilo verdim. Ama o ekmek olayını nolur iyi düşün. Ekmeği bırakma 2-3 dilim olsun ye. Yoksa kaslarından gidiyor hep o kilolar. Umarım istediğin hedefe ulaşırsın :) kiloyu verdikten sonra 1 sene falan koruyunca sonradan rahatça yiyebiliyorsun evet ama o koruma süresi önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığın sitelere hemen bakacağım. Yolda kalmalıyım. Destek olması açısından iyi fikir. Teşekkürler.

      Sil
    2. Ay pardon benimki diyetarkadasim sitesiydi :) gerçi ikisi aynı mantıkla çalışıyo ama diyetarkadasimi daha çok severim :)

      Sil
  2. Çok güzel ve kararlı bir yazı olmuş bence 😊umarım hedefinize tez zamanda ulaşırsınız. Darısı 5 kilo (pardon 10 kilo) fazlası olan herkeslerin başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslı desteğin için teşekkürler.

      Sil
  3. :) ) ) çok sevimli bir yazı olmus, keyifle okudum. Oğlum a hamileliğimde kilo aldım ve hala veremedim, ben çok çiğneyerek yutmayı ve bol su içmeyi tercih edenlerdenim :) verebildim mi kilo bilmiyorum ama korse takarak daha estetik görünüyor karnım :) faydalı ve güzel bir yazı. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Samime. Çok çiğnemek başaramadığım bir şeydi ama bu sefer ona da çok kararlıyım. Bol su içmek en iyi yaptığım şey.

      Sil
  4. kolay gelsin,başarılar ve hedefe en kısa zamanda varmanı diliyorum.
    ancak nohut doğru seçim değil,ayrıca turşudan da uzak durmanı tavsiye ediyorum,ödem gerçeğinden:))
    çok mu konuştum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin Havvacım. Nohut ve turşu hastane menüsü onu çok seçemiyorum. Ama pilav da vardı bak onu yemedim. Çok konuşmadın. Her zaman tavsiyelerini bekliyorum.

      Sil
  5. Haydi bakalım sana güveniyorum Kadriye. Belki misafirim gittikten sonra ben de sana katılırım :) Sabahları yulaf ezmesine başlayacağım inanılmaz tok tutuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güveniyorsun değil mi Handan kandırma beni, duygularımlan oynama:))))

      Sil
  6. hahahah çok tatlı benimde "diyet diyet, az ye, ayyy çok yedim, bugün tartılmiyim moralim bozulmasın, yaza 63 ü göreyim" diye debelendiğim bi dönem bol su iç diyecem ama soğukta da içilmiyoki kardeşim arada uğrar feyz alırım sizden kolay gelsin ben 2 kilo verdim bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama gizli yetenek öyle çok kolaymış gibi 2 kilo verdim bile yazmışsın bunalıma sokmaya mı çalışıyosun anlamadım ki:)))

      Sil
    2. ama ben 2 haftadır debeleniyorum siz yeni başlamışsınız azmin elinden bişey kurtulmaz ha gayret :))

      Sil
  7. Canım ya benim bir yazıma şöyle bir yorum yazmıştın "bilinçaltımız kilo vereceğine inanmıyor" onun için veremiyoruz diye. Bu benim kafama takıldı ve kesinlikle haklı buldum seni. Ben buna bir ilavede bulunayım şimdi bence bir de kilo vermeyi gerçekten gönülden istiyormuyuz?? Gönülden isteyince bu hep aklımızda oluyor ve yeme ihtiyacını baskılıyor irademiz. Sana da kendime de kolaylık ve başarı diliyorum. Yapacağız ben eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzyıllıkkonak bilinçaltımı ikna için de uğraşıyorum. Her gece uyumadan imajinasyon yapıyorum.

      Sil
  8. Merhaba Kadriye hanım! kilo vermek yarışında başarılar diliyorum ama en doğrusu iki arkadaş olarak ikinizin de kazanması ve birbirinize aldığınız altın kolyelerinizle bu iddiayı ve başarınızı hep hatırlamanız dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  9. Emin olun başarılı olacaksınız. Doğru yoldasınız bende. İlk kilolar gitmeye başlayınca insan daha bir motive oluyor.
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.