İnsülin Direnci mi?

Merhabalar
Yine bir kilo yazısıyla sizlerle olmanın dayanılmaz ağırlığını yaşıyorum. Niye yaaaa? diye isyan edesim geliyor ve ediyorum ama sonra ne oluyor? Aynı filmi tekrar başa sarıp sarıp izliyorum. Kısır döngü.
Günde 1 saat yürüyüp , yediklerine dikkat ettiği halde kilo alabilen var mı benim gibi? Geçen ay hergün 1 saat yürüdüm ve epey dikkat ettim yediklerime ama ayın sonunda tartılıp ta 1 kilo aldığımı görünce bu böyle olmayacak diyerek doktora gittim. Doktora "kilo veremiyorum ve gece deriiiin bir açlıkla uyanıyorum" der demez "insülin direnciniz var" dedi. Sonra test yaptı ve zaten anladığı sorunumu belgelemiş oldu ve bana hemen glukofaj başladı. Şimdi bu glukofaj ilacın raf ismi. Etken maddesi "metformin" denilen bir madde. Piyasada farklı isimlerde mevcut. Şeker ilacı diye biliniyor. Şeker hastalarına veriliyor ve bazen de insülin metabolizmasını düzenlemek için(ben bu sınıfa dahilim) veriliyor. Ve doktor "rahatlıkla 10 kilo verirsiniz" dedi ve ben acayip sevindim. Sonra ne mi oldu? Hiç kilo vermedim şu an 1.5 ay olmasına rağmen. Ama ilacın bana şöyle bir faydası oldu ki "oh be dünya varmış" dedi. Mesela ben yemeklerden 2-3 saat sonrası deli gibi acıkırdım. Bulduğum, dişimin kestiği her şeyi yerdim. Hatta birisi ağzını geveliyorsa "ne yiyorsun bana da ver" derdim. Ne olduğu önemli değil, o korkunç açlık hissinden kurtulmak için. İşte bunlar hep insülün metabolizmam bozulduğundan ötürüymüş. İlacı kullanmaya başlayınca öyle rahatladım ki acıkmıyorum hatta "oooo böyle olursa zayıflamaya ne var? hiç acıkmıyorsun ve hemen doyuyorsun" diye düşündüm. Yani ilaç bana çok iyi geldi. Uzun süre kullanmayacakmışım , insülin metabolizmam düzelene kadar kullanacakmışım ki bu metabolizmanın düzelebilmesi için de zayıflamam gerekiyormuş. Bütün yollar zayıflamaya çıkıyor farkında mısınız? Bıhtım vallahi bıhtım:)
Yani şimdi size demek isterdim 5 kilo verdim 10 kilo verdim ama diyemiyorum malesef. Belki kullanacağım 6 ay da zayıflarım. Ama size bunları anlatmamın sebebi sizde de insülün direnci olabilir. Eğer kilo veremiyorsanız böyle bir sorununuz olabilir. Doktora gitmekte fayda var.


9 yorum:

  1. bu kitabı yazarken, günde 3-4 saat uyku günde iki öğün yemek hatta bazen bir derken bende önce sürekli bir acıkma hali, sonra gittik öğrendik ki inisülin direnci yerlerde. aman dikkat, sonra vay başıma diyeceğimize vücudu biraz dinlendire dinlendire kullanalım değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söyliyorsun safransarı. Ona iyi bakmalıyız bak sonra şikayetçi olur bizden:)

      Sil
  2. Merhaba,aynı dert aynı yol.Bir yıldır uğraşıyorum anca on kilo verebildim.İlacı bıraktım ne kadar etkiliydi bilmem kilo vermem durdu.Almıyorum ama yemeyi kontrol edemiyorum.Düzen çok önemli ondan daha önemlisi sizi moral olarak destekleyecek sevdikleriniz.Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut verdin bana Ayşe Şule:) vereceğim dimi kilo.

      Sil
  3. off ya evet tıbbi konu ki bu. ay ben ne bulsam yerim yaa belki hep yürüdüğüm için kilo almam. taşıtlara binmediğim için yani :) çok mecbur kalmazsam binmem ki hiç bir taşıta. hep ayaklarımın üzerindeyim. bu şekilde fark etmiyor hergün dondurma ve bol çikolata yiyorum vee öle doktor falan da hiç bilmiyom yaaa. hiç ilgilenmem anlamam. bence en önemli şey moral. ben hep öle diyom. kilo almam hastalanmam filan derim. hep kıkırdarım. o nedenle tıbbi hiçbişiyin farkında bile değilim ya. ilaç da hiç ama hiç bilmem. yaaa hayata bakış ve yaşam tarzı konusu hep yaa. öncelikle huzur önemli işteeeee yaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla deep kaç yaşındasın bilmiyorum ama anladığım kadarıyla gençsin benden. Çünkü son 2 seneye kadar aynı senin gibi her yere yürüdüğüm için istediğimi yer kilo almazdım ama eskidendi o. Ben de uzun süre bişeye üzülemem kıkırdarım ancak zamanla yaş almaktan olduğu kanaatindeyim ha birde genetik çok önemli bir faktör annem, ananem,babaannem, halalar falan hep şeker hastasıydılar malesef.

      Sil
    2. offf ya tamam geçmiş olsun kıyamam.

      Sil
  4. benim dfe insülin direncim vardı. bende inofolic ile kırdım o direnci.... zor oldu ama oldu... bende sayfama beklerim
    http://aydanindunyasiburasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.