Kolajen Besin Desteği


Merhaba
En son aldığım bu üründen bahsetmek istiyorum. Kolajen hapı. Aslında önceden hakkında pek bir şey bilmiyordum ama yurt dışından ithal malzemeler getiren bir mağazaya gittiğimde satıcının "bu en iyi güzellik ürünü" vb.... söylemleri sonucu satın alıp sonradan araştırdığım bir ürün. Ama satın alma kararı verme sebebim Dr.Osman Müftüoğlu'nun "cilt dışardan beslenmez, nemlenmez. İçerden beslenir ve nemlenir" cümlesini okumuş olmam. Cildin dışardan sadece desteklenebileceğini söylüyor Dr.Osman Müftüoğlu. Bu yazısını okuduğumdan beri böyle bir destek ürünü almayı düşünüyordum. Çünkü son zamanlarda (özellikle 40 yaşından sonra) cildime ne kadar krem sürersem süreyim kuruluk problemi yaşadığımı fark ettim. Satıcının  "Cildi içten nemlendiriyor" cümlesi bam telime bastı ve aldım.
Sonrasında internette yaptığım araştırmalar sonucunu sizlerle paylaşıyorum.
 
Resimlerde ki ben değilim. Görseli internette buldum.Ama bende ki etkisinin de bu kadar olduğunu söyleyebilirim. Yani gözle görülür bir farklılık hissettim.
---------------------------------------------------------------



Collagen (Kolajen) Nedir?
Collagen (Kolajen) Cildin yaşlanmasını durduran, kırışıklıkları gideren, sacları ve tırnakları güclendiren doğal bir Aminoasittir.
Collagen insan vücudunda cilt, sac, tırnak ve eklem kıkırdak dokusu proteinlerinin % 80′ ini oluşturan ve yüksek miktarda amino asit iceren bir protein maddesidir.
Kolajen birbiri üzerine sarılmış 3 zincirden meydana gelir. Herbir zincir 1400 amino asit uzunluğundadır. 3 aminoasidin tekrarlanması ile dengeli bir yapı oluşur. 3. amino asit gliserindir ve icerde kalır. Dışarıda ise proline ve hidroksiproline bulunur.
Vücudumuzdaki tüm proteinlerin 1/4′ ü kolajendir. Kolajen moleküler telleri şekillendirerek tendonları ve boşlukları güclendiren, cildin ve ic organların esnekliğini sağlayan ana yapısal proteindir.Kemikler ve dişler de kolajene eklenen mineral kristalleri ile oluşmuştur. Kolajen Vücudumuzun yapısını oluşturur. Yumuşak dokuları destekleyerek iskelet ile buluşmalarını sağlar. Vücutta bu derece önemli fonksiyonlar oluşturmasına karşın cok basit bir proteindir.
Taze ve sağlıklı kolajen cildinize, vücudumuzun dış tehditlere karşı korunmasında ve genc güzel görünmemizde yardımcı olur. Ancak Kolajen bazen cok kolaylıkla zarar görür.
Dokular arasındaki bağı sağlayarak daha sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilde, dayanıklı kemiklere ve beyaz dişlere sahip olmamızı sağlayan kolajen belirli bir yaşa kadar vücut tarafından düzenli olarak üretilir ve depolanır. Ancak ergenlikten sonra kolajen üretimi yavaşlar ve bunun sonucu olarak kemiklerimiz ve dişlerimiz dayanıklılığını kaybeder, cildimiz daha solgun görünür ve kırışır ve vücutta daha pek çok şey yaşanır. Kolajen üretimini arttırmak için iyi bir diyet listesi ile doğal ürünleri kullanabiliriz. Ancak kolajen hapı gibi ürünler destek olarak kolajen üretimini arttırma da bize yardımcı olabilir. Kolajen hapı ne işe yarar sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.







Kolajen Hapları
Kolajen üretimi azaldıkça yaşanacak sorunları engellemek için piyasada kolajen hapları satılmakta ve destek olarak tavsiye edilmektedir. Vücutta doğal olarak üretilen kolajenin cilt, saçlar, eklemler, dişler üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir. Kolajen üretimini desteklemek için alınan kolajen haplarının vücudumuzda hangi noktalara etki ettiğini aşağıda bulabilirsiniz.
Cilt: Kolajen üretimini doğal yollardan sağlayamıyorsanız kolajen takviyesi ile cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Kolajen cildinizin daha geç kırışmasına olanak tanır.

Saçlar: Kolajen eksikliği saçlarda kuruluğa, solgun görüntüye ve kırılmalara neden olur. Kolajen hapı ile saçlarınızın doğal parlaklığa kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Dişler: Kolajen destekleri ağız ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Dişeti hastalıkları ve diş sağlığı için gerekli C vitaminin eksikliği kolajen eksikliğine yol açabilir.
Uyarı: Bu tür destekleri sadece doktorunuza danıştıktan sonra kullanmalısınız. Bu tip gıda takviyelerinin içinde bulunan maddeler iştahın aşırı oranda açılmasına ve neticesinde kilo alımına ya da tam tersi durumlara yol açabilir. Bu nedenle uzman tavsiyesi ile uzman kontrolünde kullanılmalıdır.
Kullanıcı yorumları da genelde olumlu. 



3 yorum:

  1. Cilt içeriden beslenir kanısı bence de çok doğru. Etkisi ciddi anlamda fark ediliyor resimde..

    YanıtlaSil
  2. bu ürün kilo alma ihtimali var dio:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa çok teşekkür ederim valla bilmiyordum

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.