Romantikleşmek Ve Değişim

değişim ile ilgili görsel sonucu

Eskiden, yani daha gençken çalıştığım yeri,arkadaş çevremi, evimi , kullandığım şeyleri vb..... her şeyi çok çabuk değiştirir ve hemen de uyum sağlardım. Şimdilerde ise çok zorlanmaya başladım. Eşimin hediye aldığı, kullandığım markadan farklı marka telefona alışmam o kadar uzun sürdü ki anlatamam. Ne ara bu kadar muhafazakar oldum diye düşünüyorum.
Eşim bana her şeyle duygusal bağ kurduğumu , o yüzden ayrılmak istemediğimi , zor ayrıldığımı söylüyor. Ama insan olmak böyle bir şey değil mi? Bağ kurmak insan doğasının gereği, bağ kurmadan nasıl yaşanır ki?

sezen aksu acı tatlı ne varsa hazinemdir ile ilgili görsel sonucu

Aklıma Sezen Aksu'nun "Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem,gitmem, Unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir" şarkısı geliyor. Belki de kişiden kişiye ya da yaş aralığına göre değişiyordur bu durum. Ama etkileşimde bulunduğumuz her şeye biz bir şey katıyoruz, her şey de bize bir şeyler katıyor. Gençken daha az duygusal oluyoruz ve yaşlandıkça daha da romantikleşiyoruz:) sanki.

Oğlum büyüdü ve  boyu beni geçti , yurt dışında gezerken beni korumaya çalışma çabasını görünce "anneni korumaya mı çalışıyorsun?" dedim "evet ama o kadar romantikleştirmezsek olayı canım" dedi bana. Romantikleşmişim galiba gerçekten zamanla:)

değişim karikatür ile ilgili görsel sonucu

Değişim  demek bilinmeyen demek,bilinmeyen demekte güvensizlik demektir. Yani bildiğin, kendini güvende hissettiğin konfor alanından çıkmak demek. Risk demek :) Yani bunun romantikleşmeyle ilgisi yok, sağlamcılıkla ilgisi var:)


10 yorum:

  1. Bugün kendime güldüm, tchibo haftalık broşürünün tipini değiştirmiş diye söylenirken yakaladım kendimi zira. Yok artık Handan dedim. Üzerine yazı tam oturdu :D

    YanıtlaSil
  2. Ben de benzer değişimi yaşıyor ve bunun nedenini yaşa bağlıyordum. Eskiden her işi yapar, kurcalar bazen bozar ama yine düzeltirdim. Özellikle bilgisayar ve internet araçları, akıllı telefonlardaki hızlı gelişmelere ayak uyduramıyorum artık. Onu geçtim, evdeki ampul yansa, elektrikçi çağıralım diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma, cep telefonları uzmanlık alanımdı , şimdi korkuyorum:)

      Sil
  3. çok sevdiim bu dediklerinii ve vallası çok güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler deep, kendinden bir şeyler buldun sanırım.

      Sil
  4. Karikatür ne kadar güzel..
    Sanırım gerçekten yaşla ilgili..tabi çoğu zaman gençlikte de karakterle ilgili

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle haklısın Kadriye....

    YanıtlaSil
  6. bi daha okuduum bi daha güldüüüm hihi :)

    YanıtlaSil
  7. sayfamda paylaştığım şu okul olayı da bana gösterdi ki ben de duygusal bağ kurmuşum okulla ve değişimi rik olarak algılamışım...daha yeni yeni kendime geliyorum vallahi....

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.