La Casa De Papel Dizisi ve Kadına Yönelik Şiddet

la casa de papel ile ilgili görsel sonucu

Sosyal medyada son zamanlarda adını çokça duyduğumuz bir dizi La Casa De Papel. İspanyol dizisi. Bir soygun hikayesi. Profesör lakaplı bir adam büyük bir soygun planı yapar ve bir ekip kurar. Ekipte ki insanların hepsine bir şehir ismi verir. Tokyo, Berlin, Denver vb... gibi. Ekip İspanyol Darphanesi'ni soyacaklardır. Dizi soygunun öncesine dönüşlerle soygun anı arasında ve karakterlerin önceki hayatları, hesaplaşmaları, kendilerini tanımaları gibi bir çok açıdan işleniyor. Sadece soyguncular değil rehineler de önemli dizide.
la casa de papel ile ilgili görsel sonucu
Konu genel hatlarıyla bu ama ben dizideki ara bulucu komiser kadının hikayesinden çok etkilendim, size  onu anlatmak istiyorum . Kadın polis, eşi de polis ve eşinden şiddet görüyor. Bunu anlatırken diyor ki "öyle tokatla falan başlamıyor aslında şiddet, önce facebook profil resmini değiştirip çocuğunuzun resmini koymanızı istiyor, sonra eteğinizi kısa bulup ise gidemeyeceğinizi söylüyor. Hepsine bir bahane buluyorsunuz , seviyor ,kıskanıyor sanıyorsunuz ama bir gün itiraz ettiğinizde, karşı geldiğinizde ilk tokat geliyor" . Bu sahneden çok etkilendim . Şiddetin hiç bir türünü kabul etmemeliyiz aslında ve neyin şiddet olduğu konusunda uyanık olmak gerek.
la casa de papel ile ilgili görsel sonucu

Filmler ,diziler bu yüzden iyi . İnsanlar sorunun nerede başladığını, yanlış olanı, olması gerekeni hikayelerle görebiliyorlar. 
Diziyi tavsiye ediyorum bende. Popüler oldu diye izlememezlik etmeyin bence:)

3 yorum:

  1. Bu diziyi izlemeyen bir ben kaldım:)

    YanıtlaSil
  2. Diziyi henüz izlemeyenlerdenim. Büyük ihtimalle yazın bir günde başlayıp bitireceğim.

    Şiddetle ilgili repliği çok gerçekçi olmuş. Bazı konularda taviz vermemek gerekiyor. Sen ne kadar göz yumarsan karşındaki o kadar ileri gidiyor. Sonra nasıl bu hale geldim diye düşünüyorsun :-(

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.