Fİ Dizisi

fi dizisi galası ile ilgili görsel sonucu

Kitaplarını çok beğendiğim serinin dizisinin çekildiğini duyduğumda çok sevinmiştim. Aslında genelde sevdiğimiz kitapların film, dizi uyarlamaları hayal kırıklığına uğramamıza sebep oluyor ama yine de bir de dizi olarak izlemek istedim.
Herkes biliyordur herhalde ben mavianneden öğrendim, dizi PUHU TV diye bir kanalda yayınlanıyor sadece. Puhu TV'yi cep telefonunuza veya tabletinize şimdilik ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. 
Dizinin ilk bölümünü izleyebildim şimdiye kadar, sanırım 4 bölüm yayınlanmış. Ozan Güven Can Manay karakteri için çok başarılı bir seçim olmuş bence. Deniz karakteri Mehmet Günsür'de benim hayalimdeki tipe benziyor:)))  Duru ve Özge'de fena olmamış ama ben ikisini de daha güzel bekliyordum. İkisini de çok daha güzel hayal etmişim demek ki.
fi dizisi galası ile ilgili görsel sonucu

Oyuncular  iyi olmuş konuyu işleyişleri de iyi. İzlenebilir yani:))))
Benim kitap yorumumda eleştirdiğim müstehcen bölümlerin çok olmasını dizi eleştirilerinde de okudum. Açıkçası kitap daha kötüydü bence bu yönden. Yani 1. bölümde öyle diğer dizilerden fazla bir şey yoktu bence. Dizinin diğer bölümlerinde vardır belki. Kitapta bana rahatsızlık vermişti ama dizide o rahatsızlığı çok hissetmedim sanki.
Neyse vermek istediği mesajlara odaklanıp izlemek herkesin faydasına olur diye düşünüyorum. Aslında anlatılmak istenene odaklanmalı.
fi dizis ile ilgili görsel sonucu


fi dizis ile ilgili görsel sonucu

fi dizis ile ilgili görsel sonucu


İlgili resim
fi dizis ile ilgili görsel sonucu


7 yorum:

  1. Ben de bu konuda bir yazı yazacaktım :) Sen elini çabuk tuttun arkadaşım :)Ben karakterleri biraz eleştireceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. O kadar de3in ve güzel kitabı hafifleştirmişti o sahneler. Diziyi izlemedim.

    YanıtlaSil
  3. dizinin müstehcen olduğunu söyleyen insanalrı anlayammıyorum çok abartıldı, diğer tüm dizilerde grdüğümüz kadar sahne vardı, öpüşyorlar tamam ve sonrası kesiliyor, yani rahatsız edecek kadar bir şey yok, rahatsız olanlara da şunu sçylemek istiyorum zaten internet ortamında var sadece, izlemeyiversibler.bana göre grinin elli tonu daha çok psikolojı ağırlıklıydı; ama yine çok eleştirilmişti, neden verilmek istenen mesajlarla ilgilenlmiyor onu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. BEN YENİ BÖLÜMÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM 21 İNDE YAYINLANACAKMIŞ
    FRAGMAN YAYINLANDI
    İYİ SEYİRLER

    YanıtlaSil
  5. Merak ettiğim bir kitaptı ama müstehcen bölümler olduğunu duyunca vazgeçmiştim. Genelde tvde yayınlanmayan veya internet için çekilen dizilerde daha uygunsuz sahneler olabiliyor. Acaba ondan mı tvde vermiyorlar diye düşünmüşümdür. Velhasıl kitabı okuyamayıp, dizinin ses getirmesine şahit olamayıp taşındım ülkeden :) Ama kitabın modası geçti galiba, sosyal medyada kahveli fotoğraflarını göremez oldum :) Sevgilerimle. Takibe alıyorum sizi. Bana da beklerim kapım açık :)

    YanıtlaSil
  6. Kitabı detaylı anlatımdan sıkılıp yarım bırakmıştım açıkçası.Dolayısıyla karakterlere dair hayallerim olmayınca hayal kırıklığı da olmadı.Ama genel olarak bildiğim için bence tüm oyuncular özünde verilmek istenenleri birebir yansıtmış.Bence süper performans sergilenmiş.
    Erotizme gelince, tamamen senin de dediğin gibi algıda seçicilikle alakalı haksız ve abartılı eleştiri olduklarını düşünüyorum.
    (Sinema eleştirmeni olmaya gidiyorum ben kaptırdım kendimi ;))
    Ben diziyi çok beğendim der kaçarım ;)Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Ben de kitabı çok sevmiştim. Kurgusunu çok beğenmiştim. İlk aynen bana da +18 olduğundan mütevellit fazla cinsel içerikli geldi. Kitaba göre dizi daha edepli :) Kitapla dizi arasında en çok örtüşen karakterler Eti,Özge,Ali ve Deniz. Kitap aynen diziye çevrilmemiş. Çok yer eklenmiş ve değiştirilmiş, orjinal hali ile diziye uyarlasalardı daha etkileyici olurdu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.