Ceviz Suyu ile Zayıflama

zayıflama komik ile ilgili görsel sonucu
Uzun zamandır zayıflama yazısı yazmadığımı fark ettim:))) Yok zayıfladığımdan falan değil(keşke öyle olsa:(( ) Ama zayıflasamda yazacağım durmayacağım arkadaşlar. Kilolu kadın kalmayıncaya kadar. Bütün kadınlar kendilerinden, kilolarından mutlu oluncaya kadar:))))
Yaklaşık 2 aydır görmediğim bir arkadaşımı gördüm , erkek arkadaş. 12 kilo vermiş. Erkek olduğunu belirtmemin bir sebebi var tabi. Erkekler daha kolay kilo veriyorlar şekerim. Adamlarda metabolizma canavar gibiyn çalışıyor çünkü. Her zayıflayan sorulan o ünlü soruyu sordum bende "nasıl zayıfladın?" Sadece "yemedim" dedi. Hiç hoşuma gitmedi bu cevap ve arkadaşımda cevaptan hoşlanmadığımı anlamış olacak ki " herkes, özellikle kadınlar bana sürekli nasıl zayıfladığımı soruyorlar ve yemiyorum deyince suratlarını buruşturup "heee, oldu o zaman" diyerek yanımdan uzaklaşıyorlar. Mucize bir şey yaptım dememi bekliyorlar illa ki "armudun sapını, üzümün çöpünü yedimde zayıfladım" dememi istiyorlar" dedi. Evet dedim. Mümkün değil mi ki? :)))
zayıflama komik ile ilgili görsel sonucu
Yani armudun sapından falan mucize beklemek yerine yağ yakımını hızlandıran, tok tutan şeyler yiyerek ve bunların sadece destek olduğunu hatırlayıp çok büyük beklentiye girmemek en sağlıklısı. İnsanlar ceviz suyunu akşamdan suya koyup sabah içip , cevizleri yemenin tokluk hissi verdiğini, kolesterollerinin düştüğünü ve kabızlık sorunlarının geçtiğini söylemişler, internette okuduğum yorumlar böyle. Hatta tiroitlere iyi geldiğini de okuyunca denemem farz oldu. 
Cevizi suda bekletince tadı yeni çıkmış taze ceviz gibi oluyor, sütlü sütlü:))) Kızım çok sevdi, şimdi cevizleri suda bekletip bekletip yiyor. Ceviz omega 3 kaynağı, hatta o kadar faydaları var ki zayıflatmasa bile yararlı olur vücudumuza.
Yapımı çok basit. Akşamdan bir bütün cevizi yani 2 parça cevizi 1 bardak suya koyup sabaha kadar bekletip sabah içiyorsunuz ve sonra da cevizleri yiyorsunuz. 

O zaman gelelim ceviz suyunun faydalarına:)

* Protein içerdiği için yağ yakımını hızlandırır ve tokluk hissinin uzun sürmesini sağlar ve bu da kilo vermeye yardımcı olur.
* Beyin ve sinir sistemine faydalı omega 3 yönünden çok zengindir.
* Yorgunluğa ve depresyona iyi gelir.
* Özellikle kadınlarda daha çok görülen Tiroid bozukluklarında faydalıdır, tiroidlerin
düzenli çalışmasına yardımcı olur.
* Kan şekerini dengeler.
*Kolesterolü düşürür.
*Kabızlığı giderir.

Zayıflama ilacı gibi zararlı şeyler kullanmak yerine doğal yiyecek takviyeleriyle zayıflayabilir ve formunuzu koruyabilirsiniz. Hem yapımı da çok basit. Yan etkisi, zararı yok. İstediğiniz kiloya inene kadar yada kendinizi iyi hissettiğiniz sürece kullanabilirsiniz.

18 yorum:

  1. "Yemedim" cevabı tabii ki surat buruşturur :) Onu biz de biliyoruz, yemezsek zayıflarız :) Yiyerek de kilo verilebiliyor, insanlar bunu yapmak istiyor haliyle. Havalar ısınınca kilo verme sürecime tam gaz sporla devam edeceğim kısmetse, ceviz suyu ve suda beklemiş cevizi yeme fikrini de listeme aldım :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama Fidan. Yemeyince zayıflanacağını herkes bilir.

      Sil
  2. Bir yerden başlamam gerej,buradan mı başlasan acaba.

    YanıtlaSil
  3. Ahahaha,adam çözmüş bizi.Bizim beklediğimiz cevap,her şeyi yedim yanına da şunu yadim,zayıfladım,şeklinde oysa ki.Tüm diyetleri bir kenara bırakıp en eskiye dönün,kalori hesabı yapın.Böylece onu yeme,bunu yeme derdi olmuyor ve stres yaşanmıyor.1500 kaloriyi geçmedikten sonra pasta da yenebilir.En pratik yol günlük iki litre su içmek,ceviz öneriniz gayet yerinde,ek olarak günde iki kaşık elma sirkesi tüketebilirsiniz.Ve de tabi ki,en nefret ettiğimiz şey,hareket etmezsek zayıflayamayız.Az yemek bir süre sonra etkisiz kalır çünkü metabolizma az yemeye uyum sağlayarak yavaşlar.O yüzden rejimlerde balta hızla kilo veririz,sonra yavaşlar.Aman uzattım yine,ceviz iyidir,aynen yazdığınız gibi iş görür 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda Hocam teşekkürler. Kalori hesabının modası geçmiyor:)

      Sil
  4. Ceviz suyunun zayıflattığını duymuştum daha önce kesin yapacağım zayıflatmasa bile faydası olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tıpta da derler ya Audrey önce zarar verme. Tersine cevizin faydası olur.

      Sil
  5. Ceviz yiyorum ama ceviz suyunu hiç bilmiyordum.Öğrenmiş olduk valla :) Ben de kilolu olmamama rağmen hep kilolu görüyorum kendimi arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün kadınların vermesi gereken bir kaç kilo hep vardır Yurdagül.

      Sil
  6. Ben de yaklaşık yirmi kilo verdim. Arkadaşın dediği doğru abur cubur yemezsen oluyor. Az yemek, atıştırmalıklardan uzak durmak lazım. Bir de protein tok tutuyor. Sabahları yumurta yedim. Akşama kadar acıkmadım:) Ceviz deseniz bizde istemediğiniz kadar. Yazınızı okuduktan sonra hemen gidip bir avuç ceviz atayım ağzıma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy nasıl verdin? Ayrıntıları anlatsana Kaystros.

      Sil
  7. abur cubur yemiyom şekerli de yemiyom ama genetik adile naşit'ten mübarek zayıflayamıyommmm

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hormon testlerine baktır bakalım adaş bende haşimato var belki sende de vardır.

      Sil
  8. Denemem şart :)
    ya bu arada ceviz sanki ben de aft yapıyorum. Bir de böyle deneyeyim bakalım yapcak mı
    mutlu haftalaaarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa duydum Gelincika. Kişiden kişiye değişiyor demekki.

      Sil
  9. ben de hemen deneyeceğim
    bu ceviz suyu mucizesini tatlım
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.