Ek Gelir Yöntemleri 3 : İnstagramdan Satış Yapmak

 instagram ile ilgili görsel sonucu

Instagram’da butik açmak

En son Instagram’dan bir bluz aldım, bir kart bastırdım . Eşim sorduğunda İnstagram'dan aldım dedim. Çok şaşırdı. Kendisinin sosyal medya hesabı olmadığı için bilmiyor ama özellikle bayanlar arasında çok bilinen bir şey instagram alışverişi. İnstagramın 500 milyonun üzerinde kullanıcısı varmış. İnstagram'da  butik açmak ve satış yapmak yeni bir internetten para kazanma yöntemi.  Aslında günümüzde ticaret yapmak o kadar kolaylaştı ki. Küçük bir butik açmak isteseniz yapacağınız masraftan çok daha az bir parayla instagram dan satış yaparak para kazanabilirsiniz. 
Öncelikle ne satmak istediğinize karar vermekle işe başlamalısınız. Eğer evde el emeği ürünleriniz varsa bunları satmak sizin için hem maliyeti az hemde kolay bir yöntem olur. En son evinde organik sirke , organik diş macunu vb.... ürünler satan bir hesaptan organik elma sirkesi siparişi vermeyi düşündüm. Oldukça ilginç geldi bu bana ama yükselen bir sektör aslında organik yiyecek sektörü. Böyle becerileriniz varsa neden yapmayasanız?
instagram kapak fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu
En çok kıyafet, takı , hediyelik buket kekler, ev yemekleri , el emeği örgü, amigurimi satış siteleri var. Ve alan öyle geniş ki aklınıza ne gelirse satabilirsiniz aslında. 
Ya başkalarının ürettiklerini kar koyarak satabilirsiniz ki bunun için depolama sorununuzda olmayabilir. Sipariş aldıkça anlaştığınız bir mağazadan alıp kargoyla gönderebilirsiniz.
Profilinize kargo ücreti, ödeme şekli,iletişim numarası ve mail adresinizi yazmanız gerekir. Ürünlerin güzel fotoğraflarını çekip altına fiyatı ve ürünle ilgili bilgileri yazabilirsiniz. Direk mesajla da sipariş alabilirsiniz ya da whatssuptan iletişim kurabilirsiniz. 
Birkaç ürün paylaştıktan sonra insanları takip etmeye başlayın.İşi ilerletmek istiyorsanız reklam amaçlı takipçisi çok olan birkaç ünlüye hediye olarak ürünlerinizden yollayın. Ünlü insanlar eğer ürününüzü instagram hesaplarında paylaşırlarsa tanınmış olursunuz. Genelde bu yolu kıyafet ve takı butikleri kullanır.

Profiliniz herkese açık olsun ve ürünlerinize özel hashtag kullanın ekstra olarak instasize, instalike, instabutik gibi hashtagleri de kullanmayı unutmayın.
İnsanlarda iletişim halinde olmak güvenilir olmanızı  sağlar. Mesela gönderdiğiniz ürüne küçük hediyeler eklemek, bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz gibi mesajlar paylaşmak etkili bir yöntemdir.

Yurtdışından burada olmayan ürünleri getirtip daha farklı bir kitleye ulaşabilirsiniz. Ürünün gelmesi açısından sıkıntı olabilir ve kesinlikle iadesi olan sitelerden tedarik etmeye özen gösterin. Yurtdışından e-bay, amazon, aliexpress gibi siteleri kullanabilirsiniz. Özellikle Aliexpress sitesinde ki bir çok ürün ülkemizde çok tercih ediliyor.
Diğer sosyal medya hesaplarınızı da işinize destek olarak kullanabilirsiniz. Bu anlatılanları facebookta da yapabilirsiniz.
Öncelikle ne satmak istediğinize karar verin. Çok fazla internet bilgisine de gerek yok aslında. Akıllı telefon kullanabilen herkes bunları yapabilir.

1 yorum:

  1. Evet ya,akıllıca,ben ilk kez pazen etkinliği yaptığım sırada instağramdan kumaş satıldığını öğrenmiştim.Güzel yayın olmuş,hamarat hanımlarımız faydalansın bu fırsattan 😀

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.