İzmir'in Kızları Değil Erkekleri Farklı


Facebook'ta gördüm bu yazıyı ve paylaşmak istedim. Çünkü benim düşüncelerime çok uygun yani bende kadının kendine güvenli olabilmesi için çevresindeki erkeklerin ona bu güveni vermesi gerektiğini düşünüyorum. Elinizden tutup bize destek olan bir babanız varsa güçlü olursunuz." Sana güveniyorum, yapabilirsin" diyen bir eşiniz varsa başarılı olmanız daha muhtemel olur. Tek başına kadın hakları savunulamaz ya da kadın-erkek eşitliği tek başına kadının çabasıyla olmaz. 
O yüzden diyorum ki ben, oğullarımızı öyle yetiştirelim anneler. Bizim yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımız yaşamasın. Bu gene biz kadınların ellerinde. Saygı duymayı, hayatı paylaşmayı, desteklemeyi öğretelim çocuklarımıza. İzmir'li erkekler gibi olmayı öğretelim.

11 yorum:

  1. Çocuk yetiştirmek kadar önemli bir şey yok ... Bu nedenle önemli olan doğurmak ya da beslemek değil en önemlisi yetiştirebilmek ...
    Allah herkesin yardımcısı olsun
    Harika bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  2. Nekadar dogru birsey bu... ben de hep derim, biz kadinlarin elinde bircok sey. Özellikle erkek evlatlarin egitimi. Tabii babalar da ayni sekilde ögretmesi, bu konuda kadinla birlik olmasi gerekiyor, bunu da göz ardi etmemek lazim:)

    YanıtlaSil
  3. harika!
    oğullarımızı öyle yetiştirelim anneler, ne kadar güzel bir cümledir bu...
    tebrik ediyorum böyle bir konuya değindiğin için

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum, ancak bazı noktalarda ayrılıyorum. Bazen babalar, bazen abiler, bazen de eşler kadını destekler, güven verir, koruyucudur çok doğru. Ama gene de 0-7 yaş eğitimi, alışkanlıkları çok önemli. Bir de mahalle baskısı, arkadaş etkisi farklı düşünce ve davranışlara itebilir. İzmir'in modern, çağdaş bir şehir olmasının da çok olumlu etkisi var.

    YanıtlaSil
  5. Taze bir erkek annesi olarak katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle katılıyorum. Bugün şikayet ettiğimiz erkekler de kadınların eseri. Çocuk evde ne görürse hayatını ona göre şekillendiriyor.

    YanıtlaSil
  7. Kadına çiçek gibi davranmayı öğrenmeleri gerek...
    Yanı başında omuz olmayı, elele verince nasılda büyük şeyler başaracaklarını da....
    Çocuklarımız bunu başaracak Kadriyem ♥

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle katılıyorum canım oğullar iyi yetişmeli

    YanıtlaSil
  9. Yüzde yüz haklısın
    Erkkeler güvenmeli kadınlara ki,
    kadınların da özgüveni olsun

    YanıtlaSil
  10. Fazlası var eksiği yok...Süper bir yazı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.