Olun Ya da Olmayın- Sosyal Medyanın Yeni Fenomeni

Sosyal Medyanın yeni fenomenleri çöp karakterler
Nasıl ortaya çıkmış? Facebook'ta "Be Like Bill(Bil Gibi Olun) sayfasının sahibi Milano'da yaşayan bir Moldova'lı Eugeniu Croitoru'nun çizimleriyle başlamış herşey ve hızla yayılmış.İnternet görgü kurallarının nasıl olması gerektiğiyle ilgiliymiş çizimler başta ama sonrasında herşeye uyarlanır olmuş.  Arapça'da ki adı "Bilal" yada "Beşir" İspanyolca da "Jose" gibi kararkterler türetmişler. , Türkiye'de tek bir isim üzerinde uzlaşma sağlanamamış ama yine de de Facebook'ta "Ayşe&Ali Gibi Ol" adında bir sayfa var.
Aslında bunu anlatmayacaktım ben ama Hürriyet'te okuduğum bir haberi paylaşıp "Bu Nannette Hammond Barbie'ye benzemek için yıllarını ve parasını harcadı. Siz onun gibi olmayın" demek için yani sırf bu espiriyi yapabilmek için araştırdım sizler için:)))

Barbie'ye benzemek için 1,5 milyon TL'ye yakın para harcadı

42 yaşında ABD Ohaio'da yaşayan 5 çocuk annesi Nannette Barbie bebeklere benzemek için bugüne kadar 500 bin dolar para harcamış.
 

Ben dehşete kapıldım okurken. İnsanın bu derece şuurunu yitirmesine ama daha da hayrete düştüğüm şey eşinin onu destekliyor olması ve söyledikleri " O harika bir eş ve anne. Onun mutluluğu benim için her şeyden önemli" demiş adam. Yani ne diyiiiim bulmuşlar birbirlerini. Tabi paraları da adam harcıyor.
 
Bu hanımefendi genç kızken görüntüsü yüzünden çok ezik hissediyormuş kendini. Çok kompleks yapıyormuş ki yukarıdaki fotoğraflara bakınca fena da değilmiş hatta hoşmuş bence. Şimdi neye dönüşmüş yorum sizin. 
Yani aslında alan razı satan razı bana ne oluyorsa ? Beni sadece böyle örneklerin kanıksanıp genç kızlara örnek olmasından endişeleniyorum. Doğrunun, olması gerekenin bu olduğunu sanıp kendine işkence edecek kadınlara "hayııır lütfen kendinize bunu yapmayın, size bunun güzel olduğunu söyleyen, öyle olmanız için baskı yapan medyaya inanmayın" diye bağırarak uyarmak istiyorum.
Robotlar çizgi filminde bir cümleyle yazımı bitirmek istiyorum. Yeni robot parçaları satan çok büyük bir şirketin CEO'su olan robot diyor ki; "Robotlara oldukları gibi güzel olduklarını söylerseniz nasıl para kazanırız". Değil mi ama? 




15 yorum:

  1. O nedir öyle yahu :)) ALLAH böylelerine akıl fikir versin :))
    Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Aklıma Cin Ali kitapları geldi. Okumayı o kitaplarla öğrenmiştim :)) Kadının yaptıkları da evlerden ırak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya da ünlü olmuş bizim cin ali Fikriye :)

      Sil
  3. Allah Allah kocada gayet mutlu yaa bu kadını barbiye benzetecem diye 50000 dolar harcayacağına hazır yapılmışları var barbiye benzeyen :)) sana daha ucuza mal olurdu be adam :)) hem en orjinalinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın gizli yetenek. Çok daha az paraya hemde bir kaç tane birden bundan alabilirdi.

      Sil
  4. Güzelmiş baya baya; ruhsuz, cansız, mekanik bir şeye dönüşmüş. Yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mı öyle geliyor acaba abartiyor muyum diye düşünüyordum Fidan aynı şeyi dusunuyormusuz

      Sil
  5. kadriyecim bu çöp karakterleri çok seviyorum facede sürekli karşılaşıyorum. detayları senden öğrenmiş oldum;)
    ah evet bu estetik hastalığı ya da birşeye direk benzemeye çalışmak için yapılan diyeyim tuhaf bir psikolojik rahatsızlık. Yazık diyorum nasıl da zavallı bir durumda kadın kocası da ayrı bir tuhaf. Kedilere benzemeye çalışan bir kadın vardı töbe töbe ne çirkin olmuş. doktorlar da suça ortak oluyorlar. böylelerini psikolji uzmanlarına yönlendirmeleri lazım. ama para cazip geliyor mesleklerini kötüye kullanıyorlar bence. sevgiler - derya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında insanın kendine zarar verecek şeyleri yapmasını engelleyecek bir şeyler olmalı.

      Sil
  6. kesinlikle kadının yaptığı sağlklı değil. Psikolojik olarak var bir sorunu belli. Öz güven mi ne bilmem ama var olduğu bir gerçek ki babada da akıl olmayınca çocuklar için açıkçası ben endişe ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk gördüğümde "yazık çocuklara" demiştim Lady:)

      Sil
  7. Bizim cin alinin günün birinde ülke sınırları dışına çıkacağını biliyordum ben :D

    YanıtlaSil
  8. Halbuki ne sıcak bir gülüşü varmış...
    Gece görsem korkarım yeminle :)))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.