Zumba Fitness



Merhabalar

 
Spor salonuna gittiğimi daha önce anlatmıştım ya. Salonda ki grup derslerini sırayla deniyorum ve en hoşuma giden zumba oldu. Aslında ben pilates dersinden çıkıyordum. 10 dakika sonrası zumba dersi başlayacağından zumba hocası gelmişti. Bana "katılmayacak mısınız?" diye sordu. Öyle şirin şirin sordu ki "katılayım o zaman" dedim. Bu arada kendisi çok güzeldi. Güzel insanlara hayır diyememek gibi bir eğilimimiz var tüm insanlar olarak. O yüzden satış işlerinde hep güzel kızları ve yakışıklı erkekleri çalıştırırlar. Zaten de zumbayı merak ediyordum. Neyse katıldım. İlk ders olduğu için biraz acemilik yaşadım ama benim evde kızımla, youtube videolarıyla çok zumba yapmışlığım vardır. Onun için çok ta uzak değildi bana. Hareketleri falan zorlanmadan yaptım, sadece ritim tutturmak konusunda biraz uyum sağlayamadım.
Ama tek kelimeyle bayıldığımı söyleyebilirim. Ders esnasında çok eğlendim ama özellikle ders bittiğinde sanki ruhum hafiflemişti. Montaigne'in "Denemeler" kitabında "canı sıkılan ev hanımı kalkıp evi süpürsün" diyor ya , yani hareket etsin sıkıntısı geçer. Endorfin(mutluluk hormonu) salgılar, rahatlar, hafifler demek istiyor. Aynen öyle oldu. Hatta benim biraz abartma huyum vardır. Kaptırır giderim. Mesela "ben dansçı olmalıymışım" dedim dans ederken. Kendimi çok iyi hissediyorum dans ederken ki hep yaptığım şeydir aslında. Moralim bozukken, kös kös otururken kalkar dans ederim. Hatta çocuklarda öğrendiler , kös kös oturduğumuzu fark edip "aaaa oturmaya mı geldik" derler. Ya da amigo olmalıymışım "haydi eller havaya" diye motive eden :) Neyse hepsi var netekim bende:)
Konudan gene uzaklaştım ama yakaladım kendimi konuya geliyorum. Ay burada bir şey anlatmalıyım kafanız allak bullak oldu ama benim anlatım tarzım bu ne yapayım:) Üniversite de arkadaşlarıma bir olayı anlatmaya başlardım. Mesela "Ayşe diye bir arkadaşım var. Ayşe bir gün arkadaşı bilmem kimle kavga etmiş , yolda hızlı hızlı yürürken Koton mağazasına girmiş( aaaa bu arada kızlar Koton'da indirim var bir tane bluz aldım kırmızı ama mavi mi alsaydım karar veremedim bla bla......) "Sonra  Ayşe Koton mağazasında sevgilisini sarı saçlı bir kızla konuşurken görmüş" (sarı dedim de aklıma geldi saçlarımın uçlarına sarı gölge yaptırayım mı ne dersiniz? vs...vs...vs....) En sonunda arkadaşlarım isyan ederlerdi "anlatmaya başladığında Ayşe'ye ne olduğunu hiç merak etmiyorduk ama şimdi çok merak ediyoruz ne olur konuya gel ne oldu Ayşe'ye" derlerdi. Tamam tamam sizi de duyuyorum geldim zumba'ya. 
Zumba Shakira'nın kliplerinde ettiği dans şekli. Yani oryantal var, hip hop var, bir sürü dansın karışımı bir dans-spor şekli. 90'lı yıllarda Alberto "Beta" Perez tarafından Kolombiya'da uygulanmaya başlamış. Hatta bir sitede aerobik dersine giderken aerobik müzikleri kasetini unutması üzerine arabasında ki latin müziklerini kullanmak zorunda kalmasıyla bulduğu dans-spor karışımı olduğunu okudum. Sonra buna lisans almışlar. Dans figürleri ve spor hareketlerinin birleştirilmiş hali yani. Yalnız zumba ile zayflayan çok kişi varmış. Çünkü yaklaşık 45-50 dakika süren bir ders sonunda 500 kalori civarı yakılıyormuş. Günde 3 kilo verdirdiğini idda edenler de var ama çok inandırıcı değil bence.Faydaları listesinde "yaşam enerjinizi arttırır, strese iyi gelir, kalbi korur,zayıflatır,sıkılaştırır"diyor.

 Demem o ki çok faydalı yapın bence:)

8 yorum:

  1. Çok bahsediyorlar zumbadan çok eğlenceliymiş :) ne güzel valla

    YanıtlaSil
  2. Televizyonda görmüş kalkıp eşlik etmekten kendimi alamamıştım. Hatırlattığınız çok çok iyi oldu. Ben de internetten videolarına bakayım, düzenli yapar alışkanlık edinirim belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kanını kaynatıyor kesinlikle Kalemderi.

      Sil
  3. Gidesim geldi :)
    Bu ara yaşam enerjisine, kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var yazından taşmış neşe..
    gidebilmeni ayrı takdir ettim onu da söyleyeyim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle zor ki gitmek adaş. Ama çıktığımda süper hissedeceğimi hatırlatıyorum kendime öyle motive oluyorum. Spor sonrası bir nevi sarhoşluk hissi gibi bir his oluyor. O zaman anlıyorum spor bağımlısı insanları.

      Sil
  4. Ankaradasınız sanırım, hangi kursu tavsiye edersiniz Kadriye Hanım, bana da cazip geldi;)Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feride Hanım ben Oranium Spor Merkezine gidiyorum. Tek zumba kursu olarak araştırdım ama bana biraz pahalı geldi. Spor Merkezine yıllık üyeliğin içinde var , hem daha hesaplı hem de başka seçeneklerde var.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.