Sabah Motivasyonu

Günaydıııın
Bu sabahta uyandık şükürler olsun. Sağlıklıyız ya da önemli bir sağlık sorunumuz yok ya da belki var ama nefes alıyoruz hala. Sevdiklerimiz sağlıklı ve yanımızdalar. Çok şükür hayatımız günlük rutininde devam ediyor. Rutin güzeldir , sıkıcıdır falan demeyin. 
Dün instagram da bir yazı gördüm "öldüğünüzü farz edin ve size bir gün daha yaşamanız için fırsat tanıdılar. İşte bu günü o gün gibi yaşayın" . Çok güzel değil mi?
Hep olumlu düşünceden bahsedilir ama bir şey ne kadar sık kullanılırsa içi o kadar boşalır. O kadar çok duyarsınız ki artık anlamını bile düşünmezsiniz. İşte son dönem olumlu düşünce böyle bir şey haline geldi. Herkes biliyor olumlu düşünmesi gerektiğini ama uygulayabiliyor muyuz? "Teoride desen zehir gibi pratik dersen sallanmakta" durumu var genel olarak.
Neden önemli olumlu düşünmek? Çünkü sabah uyanırsınız önünüzde 2 seçenek vardır. Ya mutlu olursunuz ya da mutsuz. Hangisini seçerseniz seçin bu dünyanın umrunda değil. O zaman mutluluğu seçelim. Sabah homur homur kalkmayalım mesela yataktan. Sahip olduğumuz şeyleri düşünüp şükrederek kalkalım. Kalkabildiğimiz için şükredelim. Kalkmamız gerektiği için yani bir işimiz olduğu için şükredelim. Ve gülümseyelim. Biliyor musunuz fiziksel bedeniniz ne durumdaysa ruhunuz da ona uyum sağlıyormuş. Yani asık suratla uyanırsanız ruhunuzda mutsuzluk moduna giriyormuş. O zaman gülümseyin de kendini mutlu sansın ruhunuz:)
Bir gün boyunca düşüncelerimizin %80'ni olumsuz düşüncelermiş mesela. Ne korkunç bir oran. Düşünce bir enerjidir. Düşüncelerimiz duygularımızı oluşturur. Yani olumsuz düşünürsek olumsuz duygular hissederiz ve olumsuz duygular da bizi hasta eder. Her geçen gün hastalıkların duygusal sebepleri konusunun önemi artıyor. Hasta olmadan önce fark etmek ve engellemek daha önemli. 

Size bir sır vereyim mi? Siz kendinizi nasıl algılarsanız dünyada sizi öyle algılar. Bunlar kişisel gelişimin beylik cümleleri değil. Lütfen anlamını düşünün bunun. Mesela kendinizi çok iyi hissettiğiniz bir gün herkes size iltifat etmiyor mu? Ya da olumsuza odaklandığınız bir gün tüm olumsuzluklar sizi bulmuyor mu?
Şöyle bir bakın hayatınıza , istediğiniz bir hayat mı? Değilse eğer nasıl bir hayat istiyorsanız hayal edin ve inanın. Yani bir ev mi istiyorsunuz. Büyüklüğünü, kaç odalı olacağını, rengini dekorasyonunu hayal edin. Hiç bir şeye bakıp "bu benim olamaz" demeyin. Dediğiniz an kendi kendinize zarar vermiş olursunuz. İstediğiniz her şey sizin olabilir. Hayal edin, isteyin , inanın ve bunun için çaba göstermeye niyetli olun. O zaman işte kapılar açılacak. Sadece istemek yetmez elinizden geleni yapmanız gerek. 
Şimdi ne istiyoruz bakalım? Tarif edip hayalini kuruyoruz. Hatta bir fotoğrafını da gözümüzün önüne bir yerlere koyuyoruz. Mesela bilgisayarınıza masa üstü yapabilirsiniz. Ve kalpten dileyin. Enerji çok güçlüdür. Dua çok güçlüdür. İnanç ta. Reklamlarda ki kız geldi aklıma "inanırsak olur benceeee".
Şimdilik hoşçakalın, mutlu kalın. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.