Gülse Birsel - İmam Nikahı Kararı

 Gülse Birsel -İmam Nikahı Kararı

Ne kadar üzücü bir karar . Gülse Birsel'in bu konuda ki yazısını paylaşmadan geçemedim. Sonuna kadar da hak vermemek elde değil. Yazık, çok yazık:(

İmam nikâhı kararı çapkınların sevinç gözyaşlarıyla karşılandı!


'KARAKTERSİZ BİR ERKEK OLSAM, HALAYA DURMUŞTUM'
'YÜZ BİNLERCE KADIN PAPAZI BULDU'
AYM karar verdi. Artık imam nikâhından önce resmi nikah şart değil! Gerekçe ise bir din özgürlüğü olması. Sanırım Anayasa Mahkemesi'nin aklında şu çift var: Çocuklar resmi nikâh istemiyor. Beraber yaşamak için belediye onayına ihtiyaç duymuyorlar. "Heyecanımız gider abi" filan diyorlar. Hatta kız saçını maviye boyamış, oğlanda küpe var, Cihangir'de ev tutmuşlar. Sadece manevi bir tecrübe olarak, imam nikâhı yapmak istiyorlar. Türkiye'deki bu ilginç kesişim kümesine düşen toplam 23 çift için süper bir karar bence!
Fakat şu andan itibaren, özellikle kırsal kesimde, asla resmi nikâh görmeyecek, mirastan pay alamayacak, erkeğin tek sözüyle boşanacak, çocuğunun babasını kanıtlamak zorunda kalacak, nafakayı rüyasında görecek, kuma olacakyüz binlerce kadın, tam anlamıyla papazı buldu!
'KARAKTERSİZ BİR ERKEK OLSAM, HALAYA DURMUŞTUM'

Ben çapkın ve karaktersiz bir erkek olsam, halaya durmuştum! Öyle ya. Medeni Kanun'a göre boşanırken, evli olduğun süre içinde edindiğin servetin yarısı eşine verilebiliyor. Eh madem resmi nikâh şartı kalktı, adam deli mi?
Eskiden "Biz sana güveniyoruz ama kanun var, tek başına imam nikâhı yasak" diyebilen kız tarafı, şimdi ne diyecek? Aile güçsüzse, başlık parasına muhtaçsa, beyimiz sonsuz sayıda 'eş' alabilir, sıkılınca bırakabilir ve o kadınların hukuki hiçbir hakkı olmaz! Evlenme niyeti olmayanın, zaten sevgilisiyle birlikte yaşamasına engel yok ki. Ama bir kadına "Seninle evleniyorum" diyor ve resmi nikahtan kaçıyorsan, bunun gerekçesi ne olabilir?

7 yorum:

  1. Ne yazıkki aslında bu yasadan evvel de resmi nikahtan önce imam nikahı yapanlar vardi, yasal olmamasına rağmen...İyi ya simdi yasal olmuş, görelim bakalım daha ne gibi yasalar çıkacak bizi geriye götürecek :\ Çok üzgünüm ülkemde kadın haklarının sadece söz de gerçek olduğu için...

    YanıtlaSil
  2. off offf,
    şu cahil cühela artist bozuntuları imam nikahı yaptım diye bağırlarını aça aça,gerine gerine övünerek söylüyorlar ya!toplumun önde gidenleri!

    YanıtlaSil
  3. Kadını düşünen yok ki. Ben iki güne erkeklere çok eşlilik izni verilirse şaşırmam. Hhaha kadına çok eşlilik verilirse şaşırırım ama :D

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıyı ilk internette okuduğumda bu kadının alnından öpesim gelmişti. gerçekten çok doğru konuşmuş...

    YanıtlaSil
  5. ama bu yasanın çıkma nedeni hiç bir nikahı olmadan ( resmi/dini ) nikahsız birlikte yaşayan çağdaş çiftlere hapis cezası yokken imam nikahı altında birlikte yaşamanın cezai müeyyidesi olduğu için ikisi de eş değer görülüp imam nikahı ceza kapsamından çıktı.
    çünkü eğer imam nikahı suç sayılsaydı o zaman birlikte yaşamak da suç sayılacaktı. taktir edersiniz ki bu durumda gülse hanımında içinde bulunduğu nişantaşı tayfası 3. dünya harbini çıkarırdı!
    Ha ben dini değerlerini üst düzeyde tutan bir kadın olarak kesinlikle böyle bir şeye karşıyım. bizde resmi nikah yapılmadan asla dini nikaha musade olunmaz ama işin bu bahsettiğim tarafından da bakmanızı isterim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.