Sevgili Gençliğim

Sevgili Gençliğim

Sevgili Gençliğim

*Sana ilk tavsiyem:Çok iyi bir iletişimci ol!
Ne yap, ne et (artık kursa mı gidersin, kitaplar mı okursun bilmem) iletişimin inceliklerini öğren. Çünkü insan sosyal bir varlık ve eğer başarılı olmak istiyorsan(ki bu her alanda başarı için gerek-yeter şart) iyi bir iletişimci olmalısın. "Ne söylediğin önemli değil, nasıl söylediğin önemlidir".

*Nazik Ol!
Nezaket istinasız her yerde seni yüceltir. Bütün ilişkilerinde bir adım önde olmanı sağlar. Kendini de karşındakini de iyi hissettirir.

*Her gün aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır. Bir şeylerin değişmesini istiyorsan süreci değiştirmelisin. Yaptığın şeyleri farklı yaparsan eğer değişim olur.

*Bir insanı mutlu ettiğinde gözlerinde gördüğün ışığın sana vereceği tatmin paha biçilemez. İnan hiç bir ev, son model araba ve ya cep telefonu bu mutluluğun verdiği ruh tatminini veremez.

*En değerli şeyin ailen. Aile sırlı bir kurum. Büyülü. Bir aileye ait olmak bir ayrıcalık. O yüzden ailenin değerini bil.

*Dileklerine dikkat et, çünkü onlar dua olur ve bir gün duaların kabul olur. Bu yüzden otur şimdiden nasıl bir hayat istediğini düşün, tasarla, merak etme öyle olacak, yani istediğin, hayal ettiğin gibi bir hayatın olacak.

*Hiç bir şeyi hırsla isteme. Bazen olmaması olmasından yeğdir. Oluruna bırak. Hemen vazgeç demiyorum tabiki elinden geleni yap, sonra bırak.

*Sana gelene git deme. Gönderenin hatırına iyi davran. Bilemezsin belki bir gülümsemenle hayatı aydınlanacak insanlar vardır.

*Bir şeyi yapmadan önce vicdanına sor. O tamam derse devam et. O seni uyarır.

Şimdilik bu kadar gençliğim. Gençliğinin tadını çıkart.....




1 yorum:

  1. Bekleme, sonra yaparım diye erteleme.. Sonra yapsan bile ilk zevki vermeyebilir. Her şey zamanında güzel.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.