Senin Savaşın Sona Erdi - The 100


the 100 ile ilgili görsel sonucu
"Senin savaşın sona erdi" cümlesi The Hundered dizisinde yerli halk tarafından ölmek üzere olan ve ya ölen kişilere söyleniyor. İlk duyduğumda da ve sonra her duyduğumda da beni çok etkileyen bir cümle oldu. Hayatı bir savaş, bir mücadele olarak görmek ve bittiğinde artık savaşmayacak olmak. Çok derin geldi bana.

Tüm filmler, diziler hep bir hikaye anlatıyor ve mesaj veriyor. Bazen bilinçli olarak fark ediyoruz bu mesajları bazen de fark etmiyoruz ama anlıyoruz. Ben diziyi izlerken , ölen birine bu cümleyi ilk söylediklerinde diziden biraz kopup ölümü, hayatı düşündüm. Hayatın bir mücadele olduğunu ve yaşamak için hep çabalamamız gerektiğini düşündüm.

Ithe 100 ölüm ile ilgili görsel sonucu

Aslında bizim kültürümüzde de var bu düşünce. Ölen birisine "bu dünyada ki mücadelesi bitti" derler. Ölüme farklı bakmamızı bir kayboluş, bilinmezlik değil de başka bir aleme gitmek olarak tanımlamak (bizim inancımızda gerçek alem).
Hayat sürekli bir hareket halinde ve her sabah uyandığımızda mücadelemiz başlıyor. Uyanıp işe gidiyoruz ve ya evde ev işi yapıyoruz, çabalıyoruz bir şeyler yapmaya.
Hayatta olduğumuz sürece mücadelemiz devam edecek, kendi doğrularımız için, hayatta kalmak için. Nefes aldığımız sürece çabamız bitmeyecek ta ki o son güne kadar.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

the 100 ile ilgili görsel sonucu

Truva filminde Brad Pit sadece topuğundan ölebilecek olan tanrı Aşil'i canladırıyordu ve orada da ölümsüz olmak isteyen birisine söylediği "aslında insanlar çok şanslı. Bir gün bitecek yaşam ve ne zaman biteceğini bilmiyorsunuz. İşte sürpriz bu, eğlence bu" gibi bir cümle söylemişti (yanlış hatırlamıyorsam).
Eğlenceli, sürprizli her an ölme ihtimalli hayatımız bir gün bitecek ve o gün bizim savaşımız sona erecek. O güne kadar mücadeleye devam.


11 yorum:

  1. Sağlıkla mücadelemize devam edelim....

    YanıtlaSil
  2. Bir filmde ölen birine eğilip " yeni hayatında başarılar dilerim" diyordu partneri. Bir şeyin bittiği yok. Var olmak ve mücadele hep devam ediyor sanırım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yaşadıkça eveeeet tabiiiiiii ama hayat savaş değil keyif beee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halk savşçıydı ya deep o yüzden sanırım. Ama bizimki mücadele. Mücadele demek yaşamak demek.

      Sil
  4. Kesinlikle Kadriyecim... Son ana kadar mücadeleye devam...

    YanıtlaSil
  5. Hayat "savaş" değil de bir mücadele bence Kadriye'ciğim. İçerisinde sevincin de kederin de olduğu uzun/kısa bir yolculuk. Bazen güleceğiz, bazen ağlayacağız, bazen çalışıp yorulacağız, bazen dinleneceğiz, bazen dalagalanıp bazen durulacağız, bu devinim ölene kadar devam edecek. Birgün mücadelemiz sona erdiğinde ve sonsuzluğa uğurlandığımızda gideceğimiz yerin daha iyi olacağına, daha dingin, daha mutedil dedikleri gibi ebedi istirahatgah durağı olacağına inanmak istiyorum ben, öyle hayal ediyorum. İnşallah da öyle olur. Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna yürekten katılıyorum, anlatmak istediklerimi çok güzel özetlemişsin hatta daha güzel anlatmışsın:)))) ve bende gideceğimiz yerin daha iyi bir yer olacağına inanmak istiyorum. Amin.

      Sil
  6. Emeğinize sağlık.''Ağaç Ev Sohbetleri 7'' başlıklı yazımı okumak ve yorumlarınızla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir cümleymiş, ben sadece dizinin ilk sezonunu izlediğim için denk gelememişim galiba :)) Vazgeçmeden yola devam edelim o zaman, mücadeleye devam :))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.