Yazdan Sonra Güzel Ve Fit Kalma Sırları


dr erol koç ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz cuma günü Ayşegül'ün(@ankaraetkinlik) davetiyle "Yazdan Sonra Güzel Ve Fit Kalma Sırları" söyleşisine katıldım. Etkinliği düzenleyen Bitter Dergisi'ydi. Cildiye Uzmanı Prof. Dr. Erol Koç ve  Fitness Hocası Mahir Bey konuşmacıydı. Erol Bey'den yeni nesil ameliyatsız estetik uygulamaları hakkında bilgiler aldık. Çok sayıda kişi doktora soru sorduğundan bana sıra gelmedi. Ben tabi ki göz altı torbaları için ameliyatsız ne uyguladığını, neyi önerdiğini soracaktım. Ancak söyleşi esnasında soramadım. Konuşma bittikten sonra yanına gidip sorduğumda bana "ben sizi görmüştüm zaten" dedi:))) Yani göz altı torbalarımı görmüş ühüüüüü:(((( Biraz üzülmekle birlikte mesleki deformasyon diye bir şey olduğunu hatırladım ve sorunun bende değil onda olduğuna karar verdim:))) Yani şöyle ki Doktor Bey sürekli bu işle meşgul olduğundan insanların yüzlerine baktığında neresinde sorun var ona dikkat ediyor bence:) Göz altı torbalarıyla ilgili olarak bana mezoterapi uygulamasını önerdiğini ve bunun %70-80 oranında başarılı olduğunu söyledi.

gençlik aşısı ile ilgili görsel sonucu

Ayrıca yeni nesil gençlik aşısı da denilen uygulamaların artık dolgunun yerini aldığını ve daha doğal bir görünüm olduğunu, başarılı sonuçlar elde edildiğini anlattı. Doğallığı bozmama taraftarı olduğunu küçük dokunuşların daha güzel olduğunu söyledi ki bende buna katılıyorum. Son gelişmelerle tek tip estetikli kadınların artık daha az olduğunu ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu anlattı. Sonuç olarak kim ister ki aynı yüzle gezmeyi, tek tip birbirine benzeyen kadınlarla çevrili bir ortamda yaşamayı?
Doğallığı savunan uzmanları çok seviyorum. Tek bir güzellik yok, farklılıklarımızla güzeliz hepimiz. Dayatılan güzellik anlayışına karşıyım ben. İnsanların özellikle kadınların kendilerini oldukları gibi sevmelerinden ama fiziksel görüntülerinde rahatsız oldukları ufak tefek şeyleri değiştirmelerinden yanayım. Yani eğri bir burnunuz varsa sizi rahatsız ediyorsa estetik ameliyat olabilirsiniz mesela. Ya da kırışıklıklarınızdan rahatsızsanız botoks, gençlik aşısı vb.... uygulamalar, kendinizi daha iyi hissedecekseniz yaptırılabilir bence.

spor karikatür ile ilgili görsel sonucu

Fitness Hocası da beslenme ve spor ile ilgili güzel bilgiler verdi. Meditasyon ve nefes egzersizleri, zihin-beden-ruh uyumundan bahsetti. Benim bir süredir yaptığım İntermitted Fasting diyeti yani 16 saatlik ve 8 saatlik açlıklar şeklinde olan diyetin vücudu otofajiye soktuğunu ve çok faydalı olduğunu anlattı.
"Otofajinin sözlük anlamı “kendi kendini yemek.” Durumun bilimsel açıklaması ise oldukça farklı. Otofajide hücrelerimiz kendi kendilerini değil, üretim artığı toksik atıklarını, yaşlanmış parçalarını, döküntülerini, toksinlerini yiyerek beslenmeye başlıyor. Otofaji sürecine giren hücreler içlerindeki “lizozom” isimli minik yapıların da yardımıyla “kendi atıklarını” tüketerek yaşamını sürdürmeye başlıyor. Neticede, hücre de beden de beslenme çabasının getireceği zahmetlerden, yüklerden, toksik atıklardan kurtuluyor".Alıntı
)
Yani özetle aç kaldığımızda vücudumuzun kendisini onardığını ama sürekli yediğimizde bütün enerjisini sindirime harcadığı için iyileşmeye zaman ayıramadığını anlattı. Sabah uyanır uyanmaz yemek yiyen tek canlının insan olduğunu söyledi . Bin yıl önce İbn-i Sina'nın hastalıkları tedavi etmek için insanlara 3 gün oruç tutturduğunu sonra tedavi ettiğini yani orucu tedavinin ilk aşaması olarak kullandığını anlattı.
İşin uzmanlarından çok değerli bilgiler edinerek ayrıldık söyleşiden. Bence böyle toplantılar daha sık olmalı, etkinlikler, eğitimler daha çok olmalı. Umarım olur diyerek yazımı sonlandırayım. Bir başka katıldığım etkinlik ve ya eğitim toplantısında öğrendiğim şeyleri paylaştığım yazımda buluşmak üzere:))))


7 yorum:

  1. Sabah spora gelen bir kadın var, yüzüne bakamıyorum ben, ne yaptırttıysa öyle yamuk duruyor ki. Estetik çok ince bir iş.

    YanıtlaSil
  2. Göz torbaları konusu aşırı ilgimi çekti :)) Ama Mezoterapi nin iğneli bir işlem olduğunu araştırınca hemen vazgeçtim (İğne korkum inanılmaz) Sanırım bu işler bana göre değil ama çok daha doğru işlemler. Tuhaf şekilde elmacık kemikleri çıkmış yada kocaman dudaklarla üzerime gelen insanları görmesem çok sevineceğim. Keşke böyle doğal çalışmalar çopğalsa ve sizin de dediğiniz gibi birbirnden ayrı güzellikte dolaşsak etrafta :)

    YanıtlaSil
  3. Çok guzel bilgiler edinmissin canim . Doğalligi savunan uzmanlari ben de seviyorum.

    YanıtlaSil
  4. Göbeğimle barışmak daha çok işime geliyor sanırım.
    Hayat öyle taaa şahane :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bence de mesleki deformasyon :))) Yoksa ne alaka yani ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir etkinlik olmuş canım ve bilgiler harika :)

    YanıtlaSil
  7. Doğallık en güzeli bence de ☺️

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.