Dünün Hikayesi - MİM

dün dünde kaldı ile ilgili görsel sonucu

Sevgili Cafe Tigris beni mimlemiş. Dünün Hikayesi'ni anlatmamız isteniyor bu mimde. Onun mimini okumak isterseniz tık tık. Dün neler yaptım? günüm nasıl geçti anlatacağım bakalım. İnsan bazen durup kendi hayatına bakmalı diye düşünüyorum. Mesela dün ne yaptığınızı düşünmek insanda büyük bir farkındalık yaratır. O yüzden çok sevdim ben bu mimi. Ben mimleyeceğim ama bence herkes yapsın bu mimi, mimlenmeyi beklemeden.
dün ile ilgili görsel sonucu

Dünün Hikayesi
Dün sabah saat 07:30 da saat çaldı ama maalesef ben her zamanki gibi erteledim. Ama uyanmıştım. Sadece uyanık bir şekilde yatakta zaman geçirmeyi seviyorum. Ben buna kendime gelme seansı diyorum. Eğer bu seansı yapmadan uyanırsam bir şeyler eksikmiş gibi oluyor. Sonrasında çocukları uyandırıp kahvaltı hazırlamaya başladım. Kendime de elma sirkeli ballı ılık su hazırladım.  Çocuklar okul kıyafetlerini giyip sofraya geldiler ama her zamanki gibi biraz geç geldikleri için acele bir şekilde kahvaltı edip çıktılar. Dün benim canım kahvaltı etmek istemedi. Genelde uyandıktan bir-iki saat sonra kahvaltı edebiliyorum. Bu yüzden iş yerinde yemek için bir şeyler aldım yanıma. Sonra eşim beni işe bıraktı. İşe gelince, herkes burada kahvaltı ediyor neredeyse, kahvaltı ettim. 3 gün tatil olduğu için işlerimi biraz unutmuştum, neler yapacağımı hatırlayıp bir plan yaptım ve sırasıyla işlerimi bitirdim. Öğlen arası spor ayakkabılarımı giyip bir saat kadar yürüyüş yaptım. Haftada 3 gün  pilates - zumba oluyor, diğer günlerde de yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Sonra işe döndüm ve yemekhanede yemek yedim. Daha sonra odama geçip planladığım işlerimi bitirdim. Daha sonra blog okudum, blog yazdım ve bir kaç youtube videosu izledim. Akşam servisle eve döndüm. Mutfağa girip makarna yaptım. Genelde 1 gece önceden ana yemeğimi yapmış oluyorum, sadece makarna, pilav ya da çorba gibi daha kısa sürede olabilecek şeyleri işten gelince yapıyorum. Sonra çocuklarla yemek yedik. Eşim saat 20:30-21:00 civarı geldiği için, çocuklar ve ben çok aç olduğumuzdan onu bekleyemiyoruz.  Sonrasında mutfağı topladım ertesi günün ana yemeğini yaptım. O esnada eşim geldi o da yemek yedi.  Yemekten sonra yeni aldığımız toz halde menengiç kahvesi yaptım hepimize. Çocuklar ilk kez denediler , ben daha önce denediğim için çok seveceklerini söyledim. Hatta "starbuckstan bile iyi" dedim. Gerçekten onlarda bayıldılar bu kahveye. Ayrıca menengiç kahvesi kahve çekirdeğinden yapılmıyormuş. Menengiç bitkisinden yapılıyormuş. Kahve keyfinden sonra çocuklar odalarına ders çalışmaya gittiler. Bizde eşimle çaylarımızı alıp salonda biraz televizyon seyrettik ama ben artık "ufak tefek cinayetler" dizisine dayanamıyorum. Bu sezon özellikle hiç ilgimi çekmeyi başaramadılar. Bende kitabımı alıp okudum. Dün gece biraz erken yatmak istedim. Çünkü önceki gece yoldan gelmiştik ve epey geç yatmıştım. Ama ben erken yatacağım dediğimde saati yine 24:00 yaparım:) Yani erkenim bu. Dün gecede öyle oldu. Saat 23:00 gibi yatacağım diye salondan çıktım ama mutfağı topladım, çocukları öptüm ve biraz onlarla sohbet ettim, ertesi gün giyeceklerimi hazırladım falan derken yine 1 saat geçmiş. Sonrasında yatağa girebildim ve yastığa 5 kala uyudum:))))
Şimdi bunları yazarken aslında hafta içi her günümün aynı olduğunu fark ettim. Ama Allah rutinden ayırmasın. Sağlıklı olalım, sevdiklerimiz sağlıklı olsunlar , rutin olumsuz yönde bozulmasın inşallah. Amin.
dün ile ilgili görsel sonucu

Gelelim benim mimlediklerime;



13 yorum:

  1. Rutin iyidir :))) Sevelim bolca bence ♥

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten tüm çalışan hanımların bir gününü anşatmışsın Kadriyecim...Tamamen kendimi buldum yazının içinde...sağlık ve huzur içinde uzun bir ömür diliyorum sana sevdiklerinle...

    YanıtlaSil
  3. Ufak tefek cinayetler bu sezon benide hiç sarmadı.Kadın'ı seyrediyorum.
    Hepimizin hayatı genelde rutin geçiyor.Huzurlu ve ağız tadımız yerinde olsunda bırakalım herşey rutin olsun.

    YanıtlaSil
  4. Yaaa çok fazla yoğunsun ama. Zor olmuuor mu? Mim için çok teşekkür ederim. Hemen yapacağım inşallah. :)

    YanıtlaSil
  5. Cok yogun bir gün olmus 😊

    YanıtlaSil
  6. Biraz geç gördüm Kadriyecim ama hemen cevaplıyorum

    YanıtlaSil
  7. Ay şimdi gördüm :))
    Çalışan insan rutinin dışına çıkamıyor ki

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir mimmiş ben de yapmak istedim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.