Evlilik-1

evlilik komik sözler ile ilgili görsel sonucu

"Evlilik bir kale gibidir. İçeridekiler dışarı çıkmak, dışarıdakiler içeri girmek isterler" Çin Atasözü
Socrates'te mutlaka evlenin demiş:)))) E vardır bir bildikleri. Herkes evleniyor, bu kadar insan yanılıyor olamaz:))))
Biz kadınlar neden bu kadar evlenme meraklısıyız ben bir türlü anlam veremiyorum. Evlenince kadının sorumluluğu çok fazla bence ve neden bunu ısrarla ister kadınlar bilinmez. Haa ben evlenmek istemedim mi? İstedim tabi ki ama mutlaka evlenmek gerek diye evlenmedim. Aslında evlenmeyen insanlara baktığınızda sistem dışında kalmaktan dolayı biraz mutsuz olduklarını düşünüyorum. Gerçi evli insanlar mı bekarlar mı daha mutlu? tartışılır. Bana sorarsanız da bir insanın mutlu olması dış sebeplere bağlı değil. Yani evliliğe, başka bir kadına veya adama bağlı değil. Mutlu bir tipse insan bekarsa da mutlu evliyse de mutlu. 

evlilik komik sözler ile ilgili görsel sonucu
Evlenirken yine hemcinslerimin çok sık yaptığı bir hata olduğunu düşünüyorum; "Evlenince değişir" düşüncesiyle ve "Değiştirilecekler Listesiyle" evlenmek. Ama bilmez misiniz ki "İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur". Yani bir erkeği adam ederim diye düşünerek evlenmek hata. En iyisi erkeğin adam olmuşuyla evlenmektir:)))
Peki erkekler hiç mi değişmez. Kesinlikle kadında erkekte zamanla değişir ama bu değişim sizin istediğiniz yönde ve kontrolünüzde olmaz. Jung demiş ki ; "Bir kadın ve adamın ilişkisi kimyasal bir tepkimeye benzer. Eğer tepkime gerçekleşirse her ikisi de kılık değiştirir".
Özellikle flört döneminde insanlar çok özenli davranırlar. Ama ona rağmen insan kendini gizleyemez. Örneğin flört döneminde sizin yanınızda trafikte çok sinirli davranıyorsa anlamalısınız ki stres altında öfkeli davranacaktır. Yani bu davranış azalmayacak artacaktır.
Her ne kadar romantik öğelerle süslense de, sevgi, saygı olmadan devam etmesi zor olsa da evlilik bir işletmedir aslında. İki ortaklı bir işletme. Yani yazılı olmayan bazı kural ve şartlar vardır. Taraflardan biri bunları ihlal ederse ve diğeri bunu tolere edemezse o evlilik biter. Yani birbirinizi idare etmelisiniz, birisi idare etmeyi bırakırsa yürümez. 
Biraz acımasızca bulabilirsiniz bu yorumlarımı, özellikle yeni evliyseniz, ama bence insan gerçekleri bilerek, ayakları yere basarak evlenmeli. Evlilikten çok beklentiye girip büyük hayal kırıklıkları yaşamamak için.
Bu yazı dizisi devam edecek. Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum. Anlattıklarımdan katılmadığınız bir şeyler var mı? Mutlaka eleştirin beni:)


21 yorum:

  1. Eleştirecek bir durum yok:) Her sözünüze katılıyorum. Evlilik kesinlikle emek isteyen bir kurum. Evliliği güzellikle devam ettirmek istiyorsan enerjini hep diri tutmalısın. En ufak problemde pes edersen, sinirini bozarsan olmaz. Bir de eşinle arkadaş olabilmek; tamamen benzer olmasa da bazı ortak hobilerde, beğenilerde, fikirlerde birleşebilmek çok önemli. Evlensen bir türlü, evlenmesen bir türlü diyorum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sezer. Evlensen bir türlü evlenmesen bir türlü kesinlikle. Her ikisinin de artısı eksisi var.

      Sil
  2. Kadriyeciğim kesinlikle seninle her zaman olduğu gibi aynı fikirdeyim,
    Olaylara ve insnalara bakış açımız çok ama çok benziyor
    Ben bu adamı değiştiririm diye evlenenler var çevremde, adam değişmedi ama kızların bakış açıları değişti kocalarına karşı, ya söylenip duruyorlar, saygı kalmadı ya da bu adam böyle aynı değişmez deyip sineye çekip özveride bulunuyorlar
    malesef toz pembe değil evlilikler
    haklısın insna aşıksa pek gözü görmüyor olumsuzlukları ama
    şöyle bir tartmalı yine de ben bu adamın en kötü haliyle de olsa yapabilir miyim diye.
    Çok doğru söylemişsin karşılıklı saygı ve tolerans olmazsa her iki tarafta mutsuz olur
    Mutlu huzurlu bir evlilik mümkün :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım maviannem. Aynıyız tabi ne güzel. Evlilikle ilgili çok beklentileri olanlar için yazdım:)))

      Sil
  3. Ben katılıyorum düşüncelere, benim "Kaşık" serili yazımda da benzer konu işleniyor, uzun soluklu bir yazı dizisi olacak. ilgiyle okuyacağım yazılarınızı. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  4. Çok da güzel anlatmışsın arkadaşım....
    Ortak paydayı bulabilmek önemli evlilikte... Payı ayarlıyorsun zamanlar... Ve bir de ortak beğenilerin olması lazım, yoksa yürüse de çok zevsiz tıngır mıngır işte :)
    Bekliyorum diğer yazılarını ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Şebocum. Tecrübelerimizi paylaşmalıyız.

      Sil
  5. Bende bekar yaşayan insanlara neden 'evde kalmış' dendiğini anlayamıyorum. Aslında onlar özgürce gezerken biz evliler akşam olunca hoop evdeyiz. Asıl evde kalanlar evliler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa aynen Abdullah Bey evde evliler kalır:))))

      Sil
    2. Abdullah beyin bu yorumunu alkışlıyorum :) Çoğu zaman maruz kaldığım bir durum bu :)

      Sil
  6. Yarın 11. evlilik yıldönümümüz.
    Bence cook güzel yazmışsın :)
    Her seçiş bir vazgeçiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice 11 yıllara inşallah Gelincika sağlık, huzur ve mutlulukla.

      Sil
  7. bence sadece çocuk yapmak için de evlenebilirler :D arkadaşlarıma bunu diyorum, hee diyorlar o yüzden 25nde evlendin.cidden değişmiyorlar, ha bi değişim oluyor; ama ktü yönde bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğum olunca bende sırf çocuk yapmak için bile evlenilebilir çok güzel bir duygu demiştim. Ama sevmediğin bir insanla çocuk büyütmekte zor.

      Sil
  8. Hiç acımasızca bulmadım hatta az bile söylemişsin, karikatür çok doğru hatta daha ekleme yapılabilir.:)))Zaten o yüzden evlenenlerin çoğu birkaç yıl sonra mutsuz oluyor veya boşanıyor. Mutlu evlilik o kadar az ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilikte beklenti çok yüksek oluyor o yüzden mutsuz olunuyor bence Müjde.

      Sil
  9. baştaki söze bayıldım. Her hâlükârda kârlıyız :)

    Bu arada takipteyim. ÇEKİLİŞİME ve bloguma beklerim.

    makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com

    Desteğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Bazıları flört dönemi de çok özensiz :)

    YanıtlaSil
  11. Amaan derin konulara dalmissin 😂😂😂. Adami hazir alacaksin sekerim. Ben bunu bilir bunu söylerim. Adam bir yalniz yasayacak evini derleyip toplamayi bilecek isini gücünü bilecek . Sonra evlensin bizi ugrastirmasin 😄😄😄

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.