Mutluluk Kürleri

ümit aktaş ile ilgili görsel sonucu

Bu sabah Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit AKTAŞ vardı Zahide YETİŞ'le programında. Çok önemli tarifler verdi. Bende sizin için not aldım. Paylaşacağım sizlerle. Öncelikle Dr. Ümit Aktaş'ın yeni çıkmasına rağmen çok satanlar listesine girmeyi başaran bir kitabı var İsmi "Mutluluk Kürler". Kimin ihtiyacı yok ki mutluluk kürlerine, öyle değil mi?


Öncelikle şeker hastaları için şekeri düzenleyen Keçi boynuzu Kürü'nün tarifini vereyim.
2 tatlı kaşığı Öğütülmüş keçi boynuzu
1 bardak keçi sütüne karıştırılıp içilecek. Keçi sütü bulamıyorsanız ya da benim gibi içme konusunda sıkıntınız varsa normal günlük sütte olabilir. Dr. Ümit Aktaş özellikle günlük sütü önerdiğini, diğer dayanıklı pastorize sütlerin süt değil dayanıklı beyaz eşya gibi bir şey olduğunu söyledi. İlginç ve bence çok kişiyi rahatsız edecek açıklamaları var ama araştırmalarla desteklenen açıklamalar bunlar.

Uykusuzluk Çayı tarifi:
1 tatlı kaşığı melisa
1 tatlı kaşığı lavanta
1 tatlı kaşığı papatya çayı kaynar suya atılıp demlenecek. İçindekiler uçucu yağ olduğu için üstü kapatılacak hatta hava çıkan her yerini kapatmak daha iyi.

Son olarak Anti-Stres Çayı tarifi: Çok stresli bir işte çalışıyorsanız eğer bu çayı demleyin arada bir için. Stresinizi çok azaltacak.
* 3-5 tane ayva çekirdeği
* 1 dilim ayva
* 1 tatlı kaşığı melisa
* 1 tatlı kaşığı ıhlamur

Bugünlük bu kadar arkadaşlar. Yeni şeyler öğrendikçe sizlerle paylaşacağım. Bizi izlemeye devam edin anacığım:))))


3 yorum:

  1. Evde olursam bakıyorum bu programa :) Uykusuzluk çayını önerdim şimdi arkadaşıma teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bitkisel kürler bana da tercih edilebilir geliyor. Ama o kadar farklı açıklamalar yapılıyor ki insanın kafası karışıyor.Keçi sütü daha çok kırsal kesimde, köylerde oluyor.
    Kitabı merak ettim
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.