Görümce Filmi

Görümce, görmeyeyim seni ömrümce" , "Görümce göz yaşı, gördüğün zaman vur taşı" gibi hakkında sevgi dolu sözlerin olduğu müssese.)))görümce filmi ile ilgili görsel sonucu

Bugün annem ve arkadaşım Hülya ile bu filme gittik. Gupse başroldeydi ve ben hiç bir şey yapmasa bile onun mimiklerine gülüyorum. Film beklediğim gibi gülmekten gözlerimden yaşlar getirdi. Ama ben kolay gülüp kolay ağlayan, duygularını yoğunluğuyla yaşayan bir insan olduğum için çok komikti yorumuma katılmayabilirsiniz.

görümce filmi ile ilgili görsel sonucuGörümce kavramı sadece ülkemizde mi var bilmiyorum ama filmden çıkarken annem ve arkadaşımla ortak kanaatimiz fazla abartılı olmakla birlikte yaşananların gerçek olduğu yönündeydi. Yani gelin-kaynana anlaşmazlığı gibi gelin-görümce anlaşamaması diye de bir gerçek var. Nedense görümceler genel olarak erkek kardeşlerine hiç kimseyi yakıştıramayıp, kıskanırlar, paylaşmak istemezler. Ben görümce olmadığım için böyle bol keseden konuşuyor da olabilirim tabiii:))))
Aslında çok duygusal bir filmdi bence. Konusuna gelirsek; Yeliz yani Gupse erkek kardeşine aşırı bağımlı, anne ve babasını kaybettikten sonra kardeşine annelik yapmış abla rolünde.Daha önce sözlenmiş ve sözlüsü tarafından terkedilmiş, hayattaki tek amacı kardeşi. Onun dışında iki kokoş arkadaşı ve yıllardır hizmetçileri olan sürekli kovdukları emektar hizmetçileri var. Ama aslında çok yalnız bir kız. Film boyunca yaptıklarına kızmakla birlikte içten içe üzüldüm. Ama yinede yaptıkları yenilir yutulur şeyler değildi. Erkek kardeşi evlenmeye karar verince ayırmak için yapmadığı şey kalmıyor ve bunlarda filmi komik hale getiriyor. 
İlgili resim 
Güzelim gelin adayı Deniz'e şaşı ve ....... yere yakın diyor film boyunca. En sonunda herşey tatlıya bağlanıyor ama film olduğu için bence yoksa gerçek hayatta kadınların hiç birisi o kadar anlayışlı olamaz yaniiiii:)))) 
Yani eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız tavsiye ederim. Biz çok eğlendik.
görümce film ile ilgili görsel sonucu



8 yorum:

  1. Bu gün bende gidip sonrasında murat boz'un filimine girmiştim. Ama sonrasında çok pişman oldum. Yazını okuyunca daha da pişman oldum :)

    YanıtlaSil
  2. Film gündemi bloğunda okumuştum bende Görümce filmini merak 0 ediyorum 😊. Gupse'yi ben de seviyorum. Ama vizyondan sonra o kadar çabuk televizyonlara düşüyor ki sinemaya gitmeye değermi bilemedim 😊. Çok güzel anlatmışsınız gelin görümce ilişkisini gülümsedim 😊. Ben de bir görümceyim ama bizim böyle sorunlarımız yok Allaha şükür 😊. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu sanırım eve saklayacağım :)
    Sinemayı boykot ediyorum da dermişim. Şaka şaka :))))
    Film çok eğlenceliymiş, gidenlerin geneli aynı görüşte...
    En kısa zamanda izleyebilirim diye ümid ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Çok beğenilen bir film olduğunu okumuştum. Fırsat bulursam izleyebilirim, çünkü bu aralar hepimizin fazlasıyla gülmeye ihtiyacı var :)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim bende herkes kesinlikle izlemeli ağladık bile biz

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle izleyecegim bu filmi. Gupse cok basarili, onun hatri icin bile izlenir:)

    YanıtlaSil
  7. Anca evde izlerim vakti gelince. Sinema tiyatro hayatina bebekle veda ediyor insan malum:)
    Evet evet var var tanik oluyoruz gelin gorumce iliskisi kavgasi bi baska:d

    YanıtlaSil
  8. İzlenesi bir film :)
    Blogunu yeni keşfettim. Takipteyim. Bana da beklerim

    makyajbox.blogspot.com
    ve
    berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.