2017 ye doğru hayaller dilekler hedefler

Sevgili Şebo beni mimlemiş. Teşekkür edip hemen yapıyorum mimi.
Soru 1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?maymun iştahlı ile ilgili görsel sonucu

En büyük sorunumun maymun iştahlı olmak olduğunu düşünüyorum. Bu da istikrarsız olmama sebep oluyor. Yani bir şeyi o kadar çok istiyorum ki bir süre sonra hevesim kaçıyor. Ama fanatik bir şekilde istiyorum ya da seviyorum ama bir süre sonra nefret etmesem de hiç ilgimi çekmiyor. Yeme içme konusunda da böyle oluyor bazen ve eşim benimle dalga geçiyor. "En son zeytin mi seviyordun hayatım peynir mi?" diyor mesela. Bu huyumu değiştirmeyi isterdim. Çok değil ama biraz değişse yeter. Çünkü merak ve değişim iyidir diye düşünüyorum. Gelişim için gerekli. Zeytin yerine peyniri çok sevmek değişimi etkilemez ama diğer konular etkiler sanırım:) 

Soru 2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeği dönüştürebilir. Ne dilerdin?
Sadece 3 mü? İlk olarak tüm insanlık için daha çok vicdan ve merhamet diliyorum.Savaşlar, terörizm biterdi o zaman.
İkinci olarak çocuklarımın mutlu, başarılı bireyler olmalarını dilerim.
Üçüncü olarak ta kendim için daha sağlıklı, daha zayıf ve daha enerjik olmayı dilerdim. Çünkü her zaman söylediğim gibi mutlu anne; mutlu çocuklar,mutlu eş ve mutlu aile demektir. Ve mutlu ailelerde mutlu toplumlar demektir. Yani kendim için istiyorsam ne olayım. Hep dünya barışı için:)
mutlu anne komik ile ilgili görsel sonucu

Soru 3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin... için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

 Çocuklarım bahçeli bir ev istiyorlar . Onlar için bende istiyorum ama içinde asansör olacak. Onlar bahçeli evi köpek alabilmek için istiyorlar. Sanırım evi bir tür hayvanat bahçesine çevirme niyetindeler. Bende alışırım artık ne yapayım. Köpek, kedi, kuş ilk sıralarda:)
Bende daha çok çocuğa ve aileye yardım edebilmeyi istiyorum. Özellikle iyi niyetle olsa da bilmeden çocuk eğitiminde yapılan o kadar çok hatamız var ki. Daha çok anne baba bilsin diye çabalamayı planlıyorum.

maymun iştahlı ile ilgili görsel sonucu
Soru 4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.
Dünyayı gezmek çocukluğumdan beri hayalim benimde. Çok para şart değil tabi ki . İmkanlarım el verdiğince yapmaya da çalışıyorum. Ama çok param olursa çocuklar için özellikle ihtiyaç duydukları şeyleri sağlayan bir kurum, bir vakıf gibi bir şey açmak istiyorum.

Soru 5. Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.
En güzel şeyler parasız aslında. İnsanın en ihtiyaç duyduğu şeyler. Sevgi, dostluk, gülümseme,yardım, ait olma, sarılma, önemli hissetme.
Benim cevaplarım bu kadar . Biraz ciddi cevaplar olmuş ama ciddi bir günümdeyim galiba:)))

 Bende mimliyeyim ama çoğu kişi yaptı sanırım. Yapmayanları mimliyorum o zaman. Evet evet sen. Yapmadıysan seni mimledim:)))

7 yorum:

  1. Gülümsemeyle okudum :) Çok içten ve samimi olmuş canım yaaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım dilekleriniz bir gün gerçek olur:)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel cevaplar ;) umarım 2017 de gerçekleşir isteklerin

    YanıtlaSil
  4. Şu bahçeli evden mümkünse bizde istiyoruz inşallah gerçekleşir dilekleriniz :)

    YanıtlaSil
  5. Ay ben yapmamistim ya? Hemen üzerime aliniverdim sonunu okurken, direkt bana sesleniyormussun gibi kizardim bozardim:))

    Keyifle okudum canim. O son fotodaki liste...Ahh ahh. Her sene aynidir o liste, her sene yeniden baslariz:)

    YanıtlaSil
  6. bahçeli ev hadi işallah olsun hadiii :)

    YanıtlaSil
  7. ahahahaaaa :)))
    Zeytin mi, peynir mi ? Ona çok güldüm :)))

    Bizimkide bahçeli ev istiyor ve evet köpek kedi için :))) Çocukları ne hale soktuk biz Kadriye :))))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.