Kayıp Balık Dori , Kızımla Sinema Keyfi

Pazar günü kızımla Kayıp Balık Dori filmine gittik. Bir arkadaşım da küçük kızıyla bize eşlik etti. Küçük kızın adı Ada. Ada'nın ilk sinema deneyimiydi. Öyle güzel izledi ki inanamazsınız. 
Ben oğlumla çok sinemaya giderdim. Ama kızımla o kadar çok gidemedim. Mesela Arda'yı o kurstan bu kursa çok gezdirdim. Ezgi'ye gelince pek yaptığım söylenemez. İkinci çocuk böyle oluyor sanırım. İlk çocukta bir heves her şeyi deniyorsunuz. İkinci çocuğa ne heves ne de enerji eskisi gibi olmuyor. Ya da bana öyle oldu diyelim. Aslında kötü anlamda da değil bu. İlk çocuktaki acemilikleri, hataları ikincide yapmıyorsunuz. İkinciler daha rahat büyüyorlar, bu açıdan bakıldığında. 

Ada'ya ablalık yapması öyle hoşuma gitti ki. Biz kadınlarda daha küçüklüğümüzden bir annelik şefkati var. Herşeyle çok ilgili kız çocuğu. Hem kız hem de erkek çocuk büyüten biri olarak diyebilirim ki ikisi birbirinden çok farklı.
Bu arada bugün dünya kız çocukları günümüymüş:))) Dünya kız çocukları günü kutlu olsun. 11 Ekim 2012 yılından beri kız çocuklarının eğitim ve diğer temel haklarda maruz kaldıkları eşitsizliğe ve ayrımcılığa dikkat çekmek için kutlanmaya başlamış. 
Ne diyorduk efendim, kız ve erkek çocuk arasında ki farklardan söz ediyorduk. 
Mesela erkek çocukları siz ne derseniz inanıyor, ama kız çocuklar mutlaka gözleriyle görmek istiyorlar,ispat istiyorlar. Bir olayla ne demek istediğimi anlatmaya çalışayım efendim. Çantamda hep sakız vardır ve çocuklar bunu bildikleri için zaman zaman isterler. Bittiğinde "yok" derim doğal olarak:)) Arda'ya yok dediğimde "tamam" der gider, ama Ezgi 2 yaşından beri "ben bi bakiiiiim" der. İlla gözleriyle görmek ister. 
Sonra kıyafet konusu, Ezgi 3 yaş civarından beri kıyafetlerini kendisi seçer ve hatta bana stil danışmanlığı yapar ama Arda için bu konu hiç önemli değildir. Ezgi kıyafetler konusunda 1 saat konuşabilir, bir yere gideceğimizde bir kaç gün önceden ne giyeceğini düşünür, fikrini paylaşır(8 yaşında bu arada onu söyleyeyim). 
Aklıma gelen son bir farkta Ezgi'nin herşeyle çok ilgili olması ve şefkati. Şöyle ki, geçen hafta alt katımıza yeni evli bir çift taşındı ve biz gelini göremedik. Bu konu Ezgi'ye dert oldu. Alt komşumuz güzel mi? diye epey düşündü ve en sonunda görmüş koşarak bana geldi "anne alt komşumuzu gördüm, çok güzel bir ablaaaa" dedi. Arda alt katımıza birinin taşındığını bile bilmiyordur:))))
Şefkat konusu da şöyle ki; Ne zaman marketten bir şey alsak "abime de alalım" der Ezgi ama Arda'dan hiç böyle bir şey görmedim. Arda üzgün olursa Ezgi, de abisi için üzülür ama Arda bu durumu hiç umursamaz.
Tabi bunlar benim çocuklarımda gözlemlediğim farklılıklar. Tüm çocuklarda aynıdır diyemem.
kayıp balık dori ile ilgili görsel sonucu
Filme gelirsek , Kayıp Balık Nemo kadar beğenmedim ama yine de güzeldi. Filmde bu sefer ilk filmden hatırlayacağınız unutkan balık Dori kayboluyor ve adı üstünde unutkan balık olduğu için kaybolduğunu bile unutabiliyor. Ama neyse ki o kadar da unutkan değilmiş:)))) Eğlenceli bir film tavsiye ederim. Özellikle bazı sahnelerde kızlar çok eğlendiler. Bu filmde dostluğu ve insanları kusurlarına rağmen kabul etme mesajını işlemelerini çok sevdim. Yani izlerken sizde sıkılmazsınız:)))

12 yorum:

  1. kız çocuklarla erkek çocuklar arasındaki farkı ne güzel gözlemlemişsin
    bence genelde böyledir diye düşünüyorum
    büyüyünce de değişmiyor ki :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüyünce de aynı, değişmiyorlar maviannem çok doğru söylüyorsun:)))

      Sil
  2. Siz de üç kız kardeşsiniz.Sizin de gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım senide kutlu olsun, senin ve kız kardeşlerinin de:)

      Sil
  3. Benim yakında 5 yaşında olucak oğlum çok sevdi filmi.. ben de Dori nin bebek hallerini ses tonunu dolu dolu gözlerini çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızımda çok sevdi ve evet bebek dori çok tatlıydı gerçektende.

      Sil
  4. Ahhh bu erkek çocukları :)
    Benimki de çok gamsız kadriye...
    Kızlar başka oluyorlar hakikaten, daha paylaşımcı, daha bıcır bıcır...

    Allah hepsine sağlık sıhhat uzun ömürler versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisininde farklı özellikleri güzellikleri var Şebo. Allah mutluluklarını göstersin.

      Sil
  5. Biz daha hiç sinemaya gitmedik cocuklarla. Memo olmuş dori ha ;) merak ettim filmi ;) kız ve erkek cocuk farkını ben de Zaman'la görücem galiba maaşallah sizinkilere de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bize Her Yer Okul. Tavsiye ederim bu filmi çocuklar çok sevdiler.

      Sil
  6. Ne kadar tatlı bir kaleminiz var :) Ezgi de maşallah çok tatlı :) Gülümseyerek okudum yazınızı :) Ben de animasyon severim, nasıl olduğunu merak ediyordum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. birlikte geçirilen en kıytmetli zamanlar çok çabuk büyüyorlar anlaşılmıyor :) Maaşalah çok şeker.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.