Giyilebilir Deri İle Gençleşme

Merhaba

Oğlumun aldığı "Populer Science Türkiye" dergisinde okuduğum bu gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Popüler bilim dergisi çok güzel ve oğlum okuduktan sonra mutlaka bende okuyorum. (Ondan önce okumama izin veremezmiş çünkü prensip meselesiymiş:))))

Giyilebilir deri diye ilk okuduğumda aklıma "İçinde Yaşadığım Deri" filmi geldi. Biraz rahatsız hissetmekle birlikte yine de merak edip okudum. O filmi izlemiş miydiniz? Ben uzun süre etkisinden kurtulamamıştım.

Her neyse konumuza dönelim. Amerika'nın ( şu telaffuzu zor eyaletlerinden biri) Massachusetts Teknoloji Üniversitesi'nde giyilebilir yapay deri geliştirilmiş. Saçlarımız beyazladığında boyadığımız gibi cildimiz kırıştığında cildimizin üzerine bu incecik katmanı uygulayıp genç bir görünüme kavuşabiliyormuşuz. 

Aslında bu cilde sürüldüğünde kuruyup üstünde elastik bir katman yaratan polimer bir kremmiş. Bu katman cildimizi sıkılaştırıp koruyor ve kırışıklıkları kapatıyormuş. Silikon bazlı polimerden üretilen krem genç ve sağlıklı bir derinin özelliklerini taklit etmesi için geliştirilmiş.Ve benim bam telim göz altı torbalarını sürekli kullanımda çok azaltıyormuş.
Yani buna yeni nesil nemlendirici diyebiliriz. Ama cildimizde kuruyup tabakalaşıyor ve cildimiz çok iyi görünüyor. Ama sadece iyi görünmekle kalmayıp krem arka planda nemlendirmeye ve iyileştirmeye çalışıyor. Ayrıca bu deri nefes alabiliyormuş ve insan gözüyle görülemiyormuş. 

Hadi gene iyiyiz hanımlar:)))) Teknoloji bizi düşünüyor:)))) Az kaldı yaşlanmayı ha durdurdular ha durduracaklar...
Sevgilerimle.......

5 yorum:

  1. allahımmm fotoğrafı gördüğüm gibi sayfayı aşağı indirdim. şu huyumu sevmiyorum. filmlerde de adamların biyeri kesilse sanki benim kesilmiş gibi oluyor :)))))))))))) şimdi bu fotoğrafı görünce de benim derimi yüzüyolar sandım hahahahhaha gece gece psikopata bağladım :))
    neyse tamam, teknolojinin gözünü sevelim madem :))

    gece gece sayende güldüm ya allah da seni güldürsün emi :)

    sevgiler :))))

    YanıtlaSil
  2. ay süper bir haber :) bunlar yaygınlaşıp buralara gelene kadar fosil olmayalım da :)

    YanıtlaSil
  3. Ooooo çok sevindim bu bilgiye :)

    YanıtlaSil
  4. bence de çok az kaldı
    yaşlılığı yasaklayacaklar :)))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.