Zayıflayamama Sebepleri-1

Ne yaparsanız yapın zayıflayamıyor musunuz?(benim gibi.ühühhüüüü) Beni takip edenler bilirler, uzun zamandır kilo vermek için çok çeşitli şeyler deniyorum ama vücudum banamısın demiyor. Mesela bir yazımda trambolinle zıpladığımdan bahsetmiştim (burada) . 8 gün hiç aralıksız her gün 1 saat zıplayıp, kan ter içinde kalarak 1 kilo almayı başarabilen var mıdır benim gibi? Yok mu? Vallahi aynen öyle oldu. İşten geldim yemek yedikten 1,5-2  saat sonra her gün zıpladım. Saçımdan yüzüme ter damlacıkları damladı, yılmadım devam ettim. Eve gelip yemek yedikten sonra pıhtılaşmışken o trambolinin üzerine çıkmak kolay mı sanıyorsunuz? Sanmayın. Hiç kolay değil. Kendimi kaldırıp ne zorluklarla ikna edip üzerine çıktım, zıpladım ben. Ne acılar çektim ben biliyor musunuz?  Haftada bir kez tartılacağım dedim. 1 kilocuk zayıflasaydım eğer devam edecektim ama zayıflamayı bırakın kilo almışım:((  Tamam belki biraz daha istikrarlı olmalıydım ama hiç bir şey yapmasamda aynı kilo, kendimi paralasamda aynı kilo. Ne yapabilir ki her normal insan evladı. Vazgeçer tabi:)))
Ama ben kafaya koydum. Bir süre moralim bozuk dolaştıktan sonra tekrar araştırmalara başladım. Tamam 40 yaşından sonra kilo vermek zor ama veren veriyo değil mi? O zaman "neden kilo veremiyorum"u araştırmaya başladım. Bakalım neler bulmuşuz?
Kilo verememenin psikolojik kökenleri, fizyolojik sebepleri vb... bilimum araştırdım ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. Belki birimizin işine yarar. O bile bana yeter:))))
Psikolojik Sebeplere baktığımızda kilolu olmanın sizin için ikincil bir kazancı varsa zayıflayamazsınız.
Fiziksel nedenleri; İnsülin direnciniz varsa zayıflayamazsınız, bağırsaklarınızda kandida(mantar) varsa özellikle bel bölgenizdeki yağlardan kurtulamazsınız. Hipotiroit veya haşimato tiroitiniz varsa zayıflayamazsınız. Yada aşırı zordan çok zor zayıflarsınız:))))
Bu yazı dizisi devam edecek tabiki . Bugünlük bir giriş olsun sevgili arkadaşlar. En sevdiğim karikatürle bugünkü yazımı sonlandırırken tüm kader arkadaşlarımı gözlerinden öpüyorum:)))



21 yorum:

  1. şu yaşıma kadar hep böyle bir sorunum var iken,evlendikten sonra bunun ortadan kalkmış olmasına ne demeli?? aahhh ahhh kardeşş, bu evlilik beni benden etti :p :)))
    ayrıca o trambolin olayına da bayıldım ya süper valla, sonucu beklenildiği gibi olmasa da...

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç Pınarcığım insanlar evlenince kilo alırlar. Mesela ben ilk yılda 8 kilo almıştım evlendiğimde.

      Sil
    2. Bu arada trambolinle çok güzel sonuçlar alanlar var. Sorun trambolinde değil bende yani:)))

      Sil
  2. Hahahaha karikatür süper :)

    Ben de, "hayır hayır artık kilo vermeliyim" ile "amaaan kilosuna da,rejimine de" modu arasında gidip gelmekteyim. Sabah nesfit yedikten sonra öğlen dürüm arası patates kızartması yaptım kendime. Sanırım şu aralar almasam bile yeterli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömrümüz o gelgitler arasında geçti Handan. Almasam yeterli modu tehlikeli yalnız:))) söyliiiim.

      Sil
  3. Ben de parcalarim o kilo alamayanlari ahahah:) kadriyecim bende de hasimato tiroiditi var. Zor yani kilo vermek biraz daha fazla caba lazim kan degerleri de duzgun olacak ilacin ona gore surekli ayarlabacak vs... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı hastalıktan muzdaripiz Deryacığım kilo veremediğim zaman çok kızıyorum ama kime bilmiyorum:) Hastalığa sanırım.

      Sil
  4. Ergenlikten beri kilo sorunum var son zamanlarda öyle kendimi kasmadan ama dikkat ederek kilo verdim ve vermeye de devam ediyorum. Yediğim herşeyi severek keyif alarak yiyorum ve bana kilo aldırmayacağını düşünüyorum. Hatta bazen öyle ki diyetin dışına çıktığımda tartıda göreceğim rakam beni korkutsa da bakıyorum kilo vermişim. İşin sırrı sabırlı olmak, kilo verebileceğinize inanmak ve tabiki de yemeye dikkat etmek. Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır bende az biraz. Durup dururken kilo verilmiyor yada ben veremiyorum. Ama kilo vermeye taktığım zamanda sanki vücudum kilitleniyor.

      Sil
  5. Ahahahahaaaa
    İnsülin direncinin bombası var bende de :)
    İlaç kullansam belki olacak ama ilacada yanaşmıyorum.
    Ama bendeki asıl sorun diyete başlayamamak...
    O karikatür enfes bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla insülün direnci için sürekli ilaç kullanman gerekmiyor. Bir süre kullanıp kilo verince bırakabiliyorsun Şebo.

      Sil
  6. Bugün annemin bir arkadaşıyla karşılaştım. Daha görür görmez ağzımdan dökülüverdi ne kadar çok zayıflamışsın böyle cümlesi. Sordum ne yaptın ettin de böyle zayıflayabildin diye. Karatay diyeti yapmış. İnternetten araştırıp kendine liste çıkarmış. 2 ay olmadan 15 kilo vermiş. Biraz daha kilo verirse benden zayıf olacak. Ben de mi yapsam diye düşünüyorum şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karatay da denedim Naz:( O tarz beslenme bana hiç uygun değil ama yinede denedim. Hem çok mutsuz oldum hem de çok az kilo verebildim.

      Sil
  7. Ben de 4-5 kilo vermek istiyorum ama bir başlıyor bir salıyorum :(
    sinirlenince üzülünce sıkılınca tıkınıyorum..tabi şekerim de düşük bu da var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep vardır o 4-5 kilo gelincik:))) İstikrar gerek ben bunu anladım . Duygu durumuna göre yemek çok sıkıntılı.

      Sil
  8. Ben de çok çabuk kilo alıyorum fakat çok zor kilo veriyorum. Sürekli yediklerime dikkat etmek zorundayım aynı kiloda kalmak için. Yine de aburcuburdan kim vazgeçebilir ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle hayat mı geçer Burçak. Sürekli yediğini içtiğini düşün, biraz fazla kaçırınca pişmanlık yaşa:(((

      Sil
    2. Vallahi mecbur geçiyor çünkü kilo alınca da kendime küsüyorum. Dışarıya çıktığımda rahat edemiyorum. Aslında aldığım belki 2 kilo oluyor ama dışarıdan farkedilmese de insanın kendisini görme şekli bambaşka ne yazıkki :(

      Sil
  9. Ah ah kimi almak ister alamaz kimi vermek ister veremez :( kac kilosunuz bilmiyorum ama önemli olan sağlıklı olmak bence eğer çok kilolu değilseniz kendinizle barisin herkes manken gibi olacak değil bazıları balık etli sever 😁saka bir yana tabi iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  10. Ah biz kadınlar ;) çoğumuzun derdi kilolar.En yakın arkadaşım çok zayıf.Eh sürekli yanyana olduğumuzdan beni kilolu gösteriyor aslında.Heidi 'nin arkadaşı Clara'yı uçurumdan atarkenki bi karikatürünü gönderdim ona geçenlerde.Diyor ki ''demek yiyip yiyip kilo almıyorsun ha! ''
    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  11. canım benim boşverrr
    sen her halinle çokkk güzelsin ve özelsin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.