Aşkın İstilası- YOL Kitabı




Son zamanlarda en faydalı bulduğum, en sevdiğim kitap "Yol" kitabı oldu. Aslında daha önce(1 yıl kadar önce) D&R ziyaretlerimizden birisinde elime alıp , biraz inceleyip bırakmıştım. Açıkçası "inanırsak olur benceeee:))))" ye indirgenmiş bir kişisel gelişim kitabı olduğunu düşünmüştüm. Sonra bu kitapla yollarımız nasıl tekrar kesişti hatırlamıyorum ama Youtube videolarında Metin Hara'nın bir konuşmasına denk gelmemdi sanırım. Sonra da neredeyse bütün videoları izledim ve ondan sonra "kitabı almalıyım" dedim. Çünkü anlattıkları hoşuma gitti. Bizim toplumumuzda insanlar meslekleri dışında başka şeyler yaptıklarında çok eleştiriliyorlar. Metin Hara'da bir fizyoterapist. Psikoloji ile ne ilgisi var vb.... gibi çok eleştirilmiş. Ama ben bir insan faydalı bir şeyler yapıyorsa alkışlanmalı, takdir edilmeli, desteklenmeli diye düşünüyorum ve ayrıca tıpla alakalı bir mesleğiniz varsa zaten yani insan ise konu bütünüyle ele alınmalı bence. Yani mesleği de çok uzak değil . İyileşme bütünüyle iyileşmedir. Ayrıca lisans mezunu olan herkes yetkin midir? ayrı bir tartışma konusu.



Kitapta ne anlatıyor biraz ondan bahsedeyim. İlk bölümde beyin dalgalarımızdan bahsediyor ve nefes egzersizleriyle beyin dalgalarımızı nasıl değiştiririz ve neden değiştirmeliyiz gibi konuları anlatıyor. Beta beyin dalgasında sürekli kalmamızın bizi hasta ettiğini söylüyor. Ve aslında hasta olmanın vücudumuzun bizi uyarmak için kullandığı bir yöntem olduğunu söylüyor(ki bende aynı şekilde düşünürüm ve danışanlarıma hastalıkların altındaki sebepleri iyileştirmemiz gerektiğini söylerim) 
Kitapta en beğendiğim şey okuyan herkesin uygulayabileceği kolay egzersizler olması. Bir eğitim alıyormuş gibi oluyorsunuz kitabı okurken ki böyle kitapları çok severim ben. Yani size kimse yardım edemez, eğer siz hazır değilseniz. Dünyanın en iyi doktoru, danışmanı vb.... ne olursa olsun siz iyileşmeye hazır değilseniz sizi iyileştiremez.

Metin Hara'da kitabında aynı benim cümlelerimi söylüyor sanki(gerçi aklın yolu birdir) .Diyor ki "hastalık yoktur, hasta vardır". Bende hep buna inanmışımdır ve tıpta hastalıkları kategorize ederek tedavi etmeye çalışmanın tedavinin başarılı olmasını olumsuz etkilediğini düşünürüm. 
Kitapta vücudumuzdaki çakralar ve çakralarımızı nasıl dengelememiz gerektiğine dair egzersizler de var. Doğu tıbbı ve hastalıkların tedavisi, şifa verme, hastalıklaın psikolojik nedenleri gibi konularda çok güzel işlenmiş.
Yani demem o ki tavsiye ediyorum. Fayda görebileceğiniz bir kitap. Boş vaatler vermiyor, uygulanabilir teknikler öğretiyor. 
Görüşmek üzere.......

3 yorum:

  1. Bu kadar olabilir ... Ben de bugün bir kişisel gelişim kitabı paylaştım ...
    Ben pek iyi değilim bu konuda aslında ...
    Ama bu ahkam kesmekten çok daha yapıcı gibi göründü gözüme ...
    Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşım
    Keyifli akşamlar

    YanıtlaSil
  2. YOL gecen yıl alıp okuduğum bir kitap ama bir türlü post yazmaya fırsat bulamamıştım
    gerçekten çok sevdim
    başucu kitabı olmalı herkesin
    aynı fikirdeyim seninle

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.