Türkiye erkeğinin gözünden makbul kadin modeli..

Yukarıdaki fotoğrafa bakar mısınız? Hem evlilikten şikayet edip hem bu kadar evlenme heveslisi olmayı anlayamıyorum. Kadınları neyse de erkekler için hayat çok kolaylaşıyor ve değişen bir şey yok, yine özgürler . O zaman neden kaçarlar ki evlilikten. 
Bir alıntı paylaşacağım aşağıda sizlerle. Biraz ayıp ama kusura bakmayın artık:)))

Türkiye erkeğinin gözünden makbul kadin modeli..

-45 kilo olmasına rağmen d-cup göğüslü olsun.
-Benden en az beş yaş genç olsun.Kadınlar yaşlandıkça çöker, erkekler durduğu yerde gençleşir malum..
-Ne hikmetse o güne kadar kimsenin elini bile tutmamış bir kız bulayım. Bu arada benim önüme gelenle düşüp kalkmam ve sevişmem sayılmaz çünkü pipim var.
-Evlenelim. Kendi ailesiyle pek görüşmesin, benim aileme tapsın. Hafta sonlarını ve bütün tatilleri aileme hizmet ederek geçirsin, daha ne ister bir insan?
-Ayda on bin lira kazandığı işinden döner dönmez mükellef sofralar hazırlamaya girişsin, o sırada ben de manda boku gibi televizyonun karşısına yayılayım. Benim yemek yapmam, ev işi yapmam düşünülemez çünkü pipim var malumunuz.
-İş stresinden dolayı sinirlendiğimde, bağırdığımda, çorbanın tuzu az diye kaseyi duvara fırlattığımda dahi susup hanım gibi oturmayı bilsin, karşılık vermesin. Pipisi bile yok zaten, ne haddine ağzını açmak?
-Hamile kalmasına ve doğum yapmasına rağmen 36 beden kalmayı başarabilsin, vücudunda çatlak matlak olmasın.
-Çocuk doğduğunda (tabii ki oğlan) bütün bakım işlerini üstüne yıkayım, zaten ben erkeğim elime yakışmaz. bebek kolik olsa bile, ağlama krizlerine girse bile susturmayı becersin, beni uykumdan etmesin yoksa fena olur.
– Çocukla ilgilenmesine rağmen her daim fönlü, makyajlı gezsin. Günde sekiz on defa alt değiştirip süt vermesine rağmen babydoll giysin mesela.
-Kadınlık görevlerini yerine getirsin, bir kadın bir erkeği evine bağlayamıyorsa aldatılmaya göz yummalıdır zaten. Pipileri yok ki nereden bilsinler?
-Pipin olunca önüne gelen kadına alıcı gözle bakma hakkına da sahip oluyorsun. ara sıra hovardalığa gitmeme, karıya gitmeme göz yumsun.
-Bu arada facebook hesabında karşı cinsten kim varsa silsin. Kuzen muzen anlamam ben, Kuzenini de silsin. Bir dediğimi iki etmesin, altan alsın, arada küfredip bir iki tokat patlatabilirim, böyle ufak şeylere takılmasın.
-Malumunuz pipi sahibi olmak zor zanaat..
kaynak: afife güner

13 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ne acı değil mi Sevilay?

      Sil
    2. eşimde bu özelliklerin bir kısmı mevcut:) bizim türk erkeğinin kırılamaz bir ataerkil yapısı var ama bu yapının oluşmasında yine onları yetiştiren anneler sorumlu. Bir anne kız çocuğuna her işi yaptırıp erkek çocuğunu hiç bir işe karıştırmazsa böyle oluyor ne yazıkki. Ben bu sorunu nasıl çözdüm önce beynimdeki bunlar senin görevin algısını silerek :)

      Sil
  2. Türk erkeğinin algısı aynen böyle...
    Fazlası var eksiği yok hemde...
    Maalesef diyorum ben buna :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi değil ama Şebo.benim kocaya haksızlık olur öyle dersem

      Sil
  3. Maddelerin hepsinin vücut bulmuş haliydim lakin bu sefer de "her yemek için farklı kumaş masa örtüsü seriyorsun. sen bizi beğenmiyor musun?" Deyip cıngar çıkardılar :)))) bunlar hep bahane niyetler şahane aslında.

    YanıtlaSil
  4. merhaba blogunuza etkinlikten geliyorum.Bende bloguma beklerim:)
    http://merininblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. hah hah hah
    ne hoşsun
    pipim yok ki :))) anlamam çok iyiydi

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hanımefendi

    Öncelikle bir beyefendi olarak yazınızın bir kısmına katılmakla beraber çoğunluğuna katılmamaktayım. Bilmiyorum yaşınız nedir ne neler yaşadınız ama artık hayat çok ama çok değişti. Sizin bu söyledikleriniz bundan 5-10 yıl öncesine kadar doğru idi; ama şuan hanımefendiler daha çok beklenti içinde. Ayrıca böyle bir genelleme yapmanızda ne kadar doğru?

    Yaşım ve mesleğim gereği binlerce insan ile tanışma ve tanıma fırsatım oldu. Öyle insan evladı beyefendiler var ki sizin bu söylediklerinizin tamamını bir çırpıda silebilecek. Bu tek taraflı bir problem değil bence. Sorun varsa ortada iki tarafta oturup kendine bakmalı.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Doktor Hayat
      Oncelikle belirtmek isterim ki yazı bir alıntı . Ben çok şükür ki bunları hafif yaşayan şanslı azınlıktanım. Yazıda sadece alaycı bir dille ve kesinlikle abartilarak genel erkek algısı anlatılmış . Genel algılar 5-10 yılda değişmiyor. Yazıyı okuyan bütün kadınlar katıldılar okuduklarına . Kocası tarafından görmese,ailesi tarafından ya da çevresinden mutlaka hissetmiştir kadın hayatı boyunca. Kadın olmadığınız için anlayamazsiniz demek istemiyorum ama malesef öyle. Genelleme yapılmaması gerektigi konusunda haklı olabilirsiniz ama kadınlar çok beğendiler. Ve Erkekler hiç hoslanmadilar😊

      Sil
  7. Merhaba,

    Bir erkek olarak yazınızı tarafsız bir şekilde okudum ve değerlendirme yaptım. Yazınızda belirttiğiniz erkek tipleri çok fazla mevcut. Hatta daha da kötü huylara sahip olanları da var. Lakin bu sorunu genelleyip diğer erkekleri zan altında bırakmanıza katılmıyorum. Eğer ben sevgilimden, kocamdan böyle böyle sorunlar yaşadım diye bir makale hazırlamış olsaydınız amenna. Ama yaşadığınız ya da yakınlarınızın yaşadığı problemlerden yola çıkarak tüm erkekler böyledir, ya da Türk erkekleri böyle kadınlar istiyor derseniz çok da inandırıcı bir durum olmaz.

    Çünkü yukarıda bahsettiğiniz sorunları sadece kadınlar değil erkekler de yaşıyor. Facebook adresinden tüm kızları silen kadın da gördüm, kendi kız kardeşini sevgilisinden kıskanan da, sevgilisini bir erkekle değil birkaç erkekle aldatan kadınları da. Bir kısmını kendim de yaşadım, bir kısmını yakınlarımdan yaşayanlar oldu. Kız arkadaşının nişanlı olduğunu ya da başka bir şehirde sevgilisi olduğunu öğrenip hayatı mahvolan insanlar da tanıdım.

    Şimdi ben de bir genelleme yaparak Türk kadınlarının istediği erkek tipleri:
    Evi, arabası, yatı katı, dolu cüzdanı olacak,
    Hem karizmatik hem yakışıklı hem de esprili olacak,
    Dişi sineğe bile bakmayacak,
    Ailesinden uzak olacak, özellikle annesi ile arası iyi olmayacak,
    Ailesinin başına bir iş gelirse eo müdahale etmeyecek, erkeğin ailesi kendi başlarının çaresine bakacak,
    Kaslı olacak,
    7/24 çalışsa da en çok zamanını bana ayıracak vs. diye liste uzayıp gider.

    Ben böyle bir genelleme yapsam ne kadar doğru olur. Kadınlar diyecek ki ''ben öyle değilim, beni sevsin bana anlayış göstersin yeter'' benim yakışıklılıkda parada gözüm yok. Ne biçim adamsın sen diyecekler. Haklılıar da. Çünkü yukarıda belirttiğiniz kıstaslarda olmayan ahlaklı karısını kız arkadaşını çok seven insanlar da var.

    Böyle genellemeler yapmak, kadınları erkeklere erkekleri de kadınlara düşman etmeye çalışmaktır. Zira sosyal medya ve art niyetli kişiler tarafından toplumumuzun aile bağları yeterince zedeleniyor. O yüzden genellemelerden uzak durmak en iyisidir diye düşünüyorum. Kadınların erkekleri erkeklerin kadınları sevdiği ve anlayışlı olsuğu bir toplum dileğiyle...

    Saygılar dilerim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musa Bey
      Yazı bir alıntıdır ve genel olarak Algidan bahsediyor. Kadınların hissettiklerinden. Ben okuyunca bir kadının haksızlığa karşı feryadı diye düşünmüştüm. Feryat etmemize bile izin yok mu:))) dediğiniz tip kadınlarda mevcut tabi ki ama tarafsızca bir yüzde yaparsanız yüzde kaçtır oran? Duyarli erkekleri tenzih ediyorum .Sevgiler

      Sil
  8. Hah ha çok güzel bir yazi gerçekten birebir böyle hatta daha beter erkekler var toplumda. Genelleme degil iyi örnekler de var mutlaka ama bunlar yasanan gerçekler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.