Kıbrıs 1

Merhabalar
Güzel bir tatilin ardından yediğim içtiğim benim olsun gördüklerimi anlatayım dedim.


Kıbrıs'a sehrikeyif.com'un kampanyasıyla gittik. Daha önce fırsat siteleriyle tatile gidenlerin mağdur olduklarını duymuştum ve açıkçası biraz önyargılıydım ama diyebilirim ki boşuna gerilmişim çok güzeldi herşey. Organizasyon çok iyiydi bence. Ercan Havaalanı'nda uçaktan iner inmez elinde "Şehri Keyif" yazılı kartla bizi karşıladılar ve hemen servisle Otel'e götürdüler. Odamıza yerleşene kadar bizimle ilgilendiler. Hatta kaldığımız süre boyunca "şehri keyif"in müşteri danışmanı  oteldeydi ve her şey için ona başvurabileceğimizi, bize yardım edeceğini söyledi. Zaten ilk başta ben istemeyince kız kardeşim "benim üçüncü seyahatim olacak abla çok memnunun" dediği için gitmiştim ve iyi ki de gitmişim. Çok uygun fiyata çok güzel bir tatil yapmış olduk.

Yukarıdaki fotoğraf Girne Liman(Harbour diyorlar burada). Çok fazla yerli halkla konuşmamamıza rağmen İngiliz hayranlığı çok hissediliyordu bence.

Girne Kalesi'nin önünde bu dünya güzelini gördüm hemen fotoğrafını çektim tabisi:)))) (Kargaya yavrusu şahin görünürmüş)

Birlikte gittiğimiz bir arkadaş "burası hem Türk gibi hem değil gibi" diye bir yorum yaptı. Duygularıma tercüman oldu. Arada bir yer burası. Mesela Türk Lirası ile alışveriş yapılıyor ama ev alım satımları falan hep sterlinleymiş. Birde arabaların direksiyonlarının sağda olması acayip kafa karıştırıcı. Dışardan gelenlere kırmızı plakalı araç kiralıyorlarmış ve onlara karşı çok temkinli oluyorlarmış:)) Çünkü özellikle Türkiye'den gelenler alışkanlıkla önlerine atlayabiliyorlarmış veya üstlerine sürüyorlarmış:)
Denizin güzelliğine bakar mısınız? Çok yakışıklı bir de erkek var orda:)))) Otelin plajı ama tabi denize giremedik. Yazın deniz için gelmeyi düşündük. Rehber bize Magosa plajlarının daha güzel olduğunu ve deniz turizmi için orayı tercih etmemizi söyledi.

Yukarıdaki resim Gazi Magosa turumuzdan. Burası çok tarihi bir yer. Kale ve surlarla çevrili . Kıbrıs yüzyıllardır paylaşılamayan bir yer. Rehber tarihini anlatırken adada yaşayanların şanssız olduğunu düşündüm. Acılar, savaşlar. 

Yeğenim ve oğlumla. Arda Nisan'ın gözlüğünü takmıştı. Bu fotoğrafı koyduğumu görürse bana çok kızar:))

St. Nicholas Katedrali şimdi Lala Paşa Cami olmuş.


 
Katedralin bahçesindeki ağaç. İncir gibi bir meyve veriyormuş yılda 5-6 kez. Ve gövdesinden çıkıyormuş meyveleri.


 
Bu resimde Barbarlık Müzesi'nden . 1974 Kıbrıs çıkartmasında subay doktorun ailesi ve komşuları bu evde katledilmişler.
Lefkoşa'yı da gezdik ama Lefkoşa başkent. Dünyanın iki ülke tarafından kullanılan tek başkentiymiş. Gerçi Türkler işgalci olarak görülüyorlar adada hala ama Güney Kıbrıs Rum Kesiminin de başkenti Lefkoşa imiş. 
Kahve, çay ,içki ucuz Kıbrıs'ta. Burada yaşayanların hemen hepsinin İngiliz Vatandaşlığı da varmış. İngiltere'den geliyormuş çaylar ve bir çok şey. 
Daha da anlatacaklarım var ama bugünlük bu kadar yeter. Görüşmek üzere.

11 yorum:

  1. Meyveleri gövdesinden çıkan ağaç ne kadar ilginç bir şey. Çok güzel çok etkileyici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk kez duyuyorum Fidan kesinlikle çok ilginç ve yılda 5-6 kez ürün vermesi de çok ilgimi çekti benim.

      Sil
  2. Ne güzel olmuş bu tatil senin için. Ben de istiyorum gitmek, hatta tursuz gidiyim diyorum ama gezilecek yerlere kolay ulaşılabilirmi bilemedim...
    Bizim çocuklar zaten bizi bir gün vuracaklar ipliklerini pazara çıkarttığımızı düşünerek :))))
    Öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tursuz gidenler araba kiralayıp geziyorlarmış ama biz cesaret edemedik. Özellikle direksiyonun sağda olması beni çok korkuttu şahsen. Günlük turlara katılabilirsiniz bence. Küçük ama bilmek gerek yinede.

      Sil
  3. Bloglarda göre göre ben de cok merak etmeye basladim artik su Kibris'i. Ne güzel bir tatil olmus Kadriye, tesekkürler paylasim icin. O agac cidden cok ilgincmis yaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yıllardır merak ediyordum Ayşe nihayet gitmek kısmet oldu. İnşallah bir de denizine girebiliriz.

      Sil
  4. Hahaha, bakarken dedim ki geçen sene kat kat kıyafetlerle üşümüşlerdi bu sene sıcak yere kaçmışlar :)

    Çok güzel bir tatil olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen valla Handan bu yıl Ankara Kiev gibiydi çok soğuk kaçtık bizde iyi oldu.

      Sil
  5. Ne iyi etmişsiniz oh sefalar olsun. Bu arada hoş hanımmışsın demeden geçemiycim ;)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir gezi olmuş.

    Keşif etkinliği ile gldim, takibe alıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.