Çocuktan Önce- Çocuktan Sonra

Çocuktan Önce-Çocuktan Sonra
  
Fotoğraflar gerçekmiş. Yani o an yaşayanlar çekmiş:)))

 
Hahaha Bunu çok yaşadım bende. İkiside zor uyuyan çocuklardı malesef. Nefes bile almadan yataklarına yatırmaya çalışırdım. Yatırdıktan sonra uyanmadılarsa eğer o başarmışlık duygusunun verdiği mutluluğu hiç bir şey vermedi bu yaşıma kadar:) Ama kendi yatağıma yatıp tam uyumaya geçmek üzereyken duyulan ağlama sesinin yarattığı duyguyu tanımlamaya kelimeler yetmez. Resmen "insan nasıl psikopat olur" sorusunun cevabı gibi.
 
Bir çocuğumuz olduğunda arabayı değiştirip kocaman bir araba almıştık. Bebek arabası, yatağı, kıyafetleri, bezleri, biberonları,ateş düşürücü,battaniyesi ve bilimum aparatları....


 
Biz 3 kız kardeşiz ve çocuklarımız arasında 1 yaş ara var. Annemin evinde toplandığımızda görüntü böyle oluyordu çocuklar küçükken. En büyük fantazimiz de çocukları uyutup çay-çekirdek yapmaktı. Ne büyük bir lükstü ve ne büyük bir mutluluk:)))))


 
Eşimi de beni de uyutup sonra uyurlardı çocuklar. Yorgunluktan sızardık resmen. Aman aman iyi ki büyümüş çocuklar . Çok güzel ama çok zor zamanlardı çünkü.



 
İşten eve özlemiş olarak dönersin ama yorgunsundur. Ancak onların enerjisi hiç bitmediğinden oyun oynamak isterler sizinle sürekli. "Beni parka götür, markete gidelim vb...." diye ağlarlar. Bazen nasıl da zor olur. Eve gidip yemek yapmanız gerekirken ya da bacaklarınızı uzatıp biraz dinlenme hayali kurarken o minik,yalvaran bakışlara direnememek:(


 
Market arabasını sürekli kontrol edersin sizin almadığı çocuğun aldığı bir şey var mı diye? Çok yaşamadık ama marketin ortasında istediği alınmayınca ciyak ciyak ağlamalar diye bir şey de var.


 
Bu fotoğraf bana bir akşam yemeği anımızı hatırlattı. Oğlum ayranı çalkalarken patlamış ve eşim, ben ve kızım ayran banyosu yapmıştık. Herkes bize bakmıştı. Bu arada fark ettiyseniz oğlumun üzerine hiç dökülmemişti nedense ayran:)))

10 yorum:

  1. Üniversite arkadaşlarımdan birinin evinde buluşmuştuk bir gün. Döndüğümde annem nasıllar neler yapıyorlar diye sordu. Vallahi anne hayattalar, haklarında bildiğim tek şey bu.Herkes çocuğuyla bir odaya çekilmek zorunda kaldığından iki kelime edemedik :)

    Şimdi o maymunlar delikanlı, genç kız oldular, ne güzel :)

    YanıtlaSil
  2. güzel paylaşım :))))) bekarlık sultanlık ama yaa

    YanıtlaSil
  3. hehe çok güzel olmuş bu yazı :) emeğinize sağlık :)

    Merve'nin evinden

    YanıtlaSil
  4. İnsanın gözü korkuyor böyle görünce :)

    YanıtlaSil
  5. Cok güldüm. Ne güzel bir paylasım olmus. Biz de artık arabaya sığmıyoruz uygun 2. El bulsak 7 Kişilik büyük arabalardan alıcaz. Ilk resimdeki bebeği tencereye tavuğu lazımlıga oturttukları fotoya cok güldüm ben :) Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  6. Aynen bunları yaşıyoruz. Ama hayat onlarla güzel. Onlar yokken nasıl geçiyormuş zaman.

    YanıtlaSil
  7. Çok eğlenceliydi kareler :))

    YanıtlaSil
  8. hayat bunlarla güzel
    yorucu da olsa iyi ki varlar çocuklarımız ve iyi ki de büyümüşler :)))
    çok zordu gerçekten de bebklikleri benimkilerin de
    sevgiler sana güzel kadın

    YanıtlaSil
  9. ay ama daha anne olmayanlar için göz korkutucu olmadı mı bu :D
    şu son sahnenin aynısını teyzem ve kuzenlerim diyorum :) yemek yedircem diye ev birbirine giriyor :))

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Ne kadar hoş izlerken gülümsetti:))))
    Benim de sayfama ziyarete gelir ve katılırsanız çok sevinirim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.