Zayıflayamama Sebepleri-1


Tamam ben buldum neden zayıflayamadığımı. Hayır çok yediğimden falan değil. B12 vitaminim eksik ondan . Valla. İnanmıyor musunuz?
Eğer sizde sürekli yorgunluk, sinirlilik, mutsuz hissetme,aşırı yeme isteği ve unutkanlık hissediyorsanız B12 vitamini eksikliğiniz olabilir. Bu vitamin başta sinir sistemimiz olmak üzere vücut ağrıları ve ağrıyı olduğundan fazla algılama hissinin(bunu anlamadım ki nasıl ölçüyorlar) sebebiymiş. Vücudumuz B12 üretmiyor yediklerimizle alıyoruz vücudumuza.

 Faydaları:
*Karbonhidratları enerjiye çevirerek yağı azaltıyor.
*Kalp damar hastalıklarından koruyor.
*Hücre yaşlanmasının önüne geçiyor hatta yeni hücre üretilmesini sağlayarak derinin düzenli olarak yenilenmesini sağlıyor.
 
Metabolik hızı yavaşlatıyor B12 vitamini eksikliği. Karbonhidratları enerjiye çevirip yağı azaltmasından dolayı da eksik olduğu zaman çok fazla yeme isteğine sebep oluyor. Bu sebepten zayıflamada çok önemli.


B12 Vitamini nelerde bulunur?
Karaciğer, yumurta, süt, böbrek, sığır eti, balık, peynir.
Bitkilerde bulunmadığından vejeteryanlarda çok sık rastlanır B12 vitamini eksikliğine.
"Ne yaparsam yapayım zayıflayamıyorum" diyorsanız bir de B vitamini eksikliğiniz var mı ona baktırın.
İştahınızda anlam veremediğiniz bir artış olduysa, kansızlık sorunu yaşıyorsanız ve sürekli halsiz ve mutsuz dolaşıyorsanız bir test yaptırsanız iyi olur.
Sağlıklı ve mutlu ve formda olmamız dileğiyle......



4 yorum:

  1. Hmm her bir vitamin ne kadar önemli aslında. Yemek yemeye fırsat olmuyor ÇOĞU zaman abur cuburla geçiriyorum günü. Bu gidişle diziden vitaminleri rafa her gün bir yane bir hap alıcam. Gelecekte de haplarla yasamayacakmıyız zaten :(

    YanıtlaSil
  2. Kesin yaaaa :))
    İşte buldum sebebini...
    Budur...
    Benim B12 m hiç yok :)))

    YanıtlaSil
  3. GÜZEL BİLGİ TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  4. bende sürekli eksik :( hap kullanıyorum. Çünkü B12 eksikliği migrenide tetikliyor.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.