2015 Giderken Bir Dolandırılma Hikayesi

Merhabalar
Yılın son günü çok hoş olmayan bir olay anlatacağım sizlere. 2015 giderken bana kötü veda etmek istedi sanırım. Oysa ki mutlu günlerimiz daha fazlaydı:)) Neden böyle yaptı anlamadım.
Dün  08504737524 numaralı telefondan arandım.  Yapı Kredi World kartımı referans göstererek 1600 TL değerinde 2 yıllık hayat sigortası yaptırdığımı , ama bir yıldır kullanmadığım için iptal etme hakkım olduğunu söylediler. Böyle bir şey yaptırmadığımı söylediğimde beni bankadan aradıklarını ve benimde kabul ettiğim bant kayıtları olduğunu söylediler. İptal etmek için 263 TL vermem gerektiğini eğer iptal etmezsem yılın son günü 31 aralık’ta sigortanın ilk taksidi olan 800 TL yi kartımdan tahsil edeceklerini söylediler. Bunun üzerine kart bilgilerimi ve saat 16:01’de 3D Security ile gelen şifreyi kendilerine söyledim. Bana gelen mesajda 80 EUR çekildiği yazıyor. Anlamam yarım saat kadar sürdü. Olayı anlayıp bankanın çağrı merkezi ile yaptığım görüşme sonucu kartımdan paranın çekildiğini öğrendim ve kartımı iptal ettim. İşlemin iptalini talep ettiğimde fax çekmemi, değerlendireceklerini  söylediler.  Yaklaşık 1 ay kadar önce Yapı Krediden  sigorta yaptırmam için bir telefon almıştım ve çok ısrarcı hatta tacizci bir bayan sigorta yaptırmam konusunda beni bunaltmıştı. Aklıma bu olay geldi . "Acaba orada herhangi bir yerde evet mi dedim" diye düşündüm. Bu olayı yaşamamış olsam bu kadar kolay kandırılamazdım. Yani bankaların bu konuda çok suçu var.
Çok dalga geçerdim "bu insanlarda hiç akıl yok mu" derdim. "Ne yapıyorlar bunlar ki" gibi düşünürdüm ama oluyomuş:)))) Ve akıllı insanlarmış aslında kandırılanlar ama fazla dürüst olduklarından inanıyorlarmış. Dünden beri hazmedemiyorum. Parayı geri alma ihtimalim varmış çünkü 3 iş gününde karşı tarafın hesaplarına geçiyormuş. Yapılacak her şeyi yaptım. Ama inanın parasında değilim kandırılmış olmak ve dünyanın gittikçe daha kötüye giden bir yer olması beni çok sarstı. Dün gece uzun süre uyuyamadım insan hazmedemiyor biraz. Sonra da dün gece bütün gece "testere" filminin ilk filmiydi sanırım "Teksas Katliamı" filminde oynayan, herkesi kesen adamla uğraştım. Ama sonunda adamı kimseyi kesmemeye ikna ettim. Adam imana geldi:))) Çok iyi bir insan oldu. Sanırım bilinç altımın insanların aslında iyi olduklarına inanma ihtiyacı vardı. Böyle rahatladı garibim:)))
Ve sonra Allah'a teşekkür ettim. Almam gereken dersleri anladığımı ve 263 tl ile kurtardığım için mutlu olduğumu söyleyerek kendisine teşekkür ettim.
Ama kandırılmak, dolandırılmak çok pis bir hismiş arkadaşlar. İnsan konuşmaları tekrar tekrar kafasında dinliyor. "Şurada uyanmalıydım" "neden şunu sormadım" "neden bankayı arayıp teyit edeceğim demedim" vb...... binlerce soruyla boğuşuyorsun. Ama terör örgütü ile gelselerdi kanmazdım. Hazırlıksız olduğum yerden geldiler.
Neyse aklınızda olsun arkadaşlar. Beni kandırdılar sizi kandırmasınlar. Ve ben yine de dünyanın güvenilir bir yer olduğunu, insanların iyi insanlar olduğunu düşünmek istiyorum.
Sevgilerimle.......


40 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun bununla atlatmışsınız nasıl yakalanamıyor nasıl durdurulamıyor bu olaylar aklım almıyor gecen ay işyerinde arkadasımın babasını aradılar karını kaçırdık diye kandırmışlar adam kalp krizi geçirdi kurtaramadılar kim ödeyecek bunun vebalini kapandı gitti.temiz bir yıl sağlıklı bir sene dilerim Allah beterinden korusun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy adamcağıza çok üzüldüm can kaybı korkunç

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler parıldayan çiçek mutlu yıllar.

      Sil
  3. :-(( ahh bana da aynısı 2 ay kadar önce oldu nasıl inandım da verdim o şifreyi kendime inanamıyorum ama insanın hakikaten basireti bağlanıyor bankaya itiraz ettim ama bütün şifreleri ben söylediğim için kabul edilme şansı azmış itirazın bakalım bekliyorum ne çıkacak sonuç..

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun kötü olmuş ama sıkmayın canınızı sağlık olsun kimleri kandırıyorlar boş bir anınıza gelmiş olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Ne yazık ki son zamanlarda bu çıktı. Geçenlerde Star televizyonunda bu şekilde dolandırılan genç bir avukatın haberi çıktı. Bir müvekkilime de geldi. Allahtan bana başvurdu engelledik. Bu sütunları okuyanlar için uyarıyorum;
    1) Hayat sigortası da dahil tüm sigortalar, ödeme yapılmadığı takdirde aktif hale gelmezler. Bu sebepten "size sigorta yaptık bu kadar borcunuz var" ifadesi kandırmacadır. Sizin ödemediğiniz hiçbir sigorta sebebiyle borcunuz olmaz.
    2) Hiçbir avukatlık bürosu havale ile para tahsil etmez. Herhangi bir icra nedeniyle telefonla ya da kredi kartı ile para ödemeyin. Tek geçerli ve doğru ödeme biçimi icra dosyasına yapılan ödemedir.
    3) Hiçbir kurum hediye vermez lütfen cep telefonlarına gelen bu tür mesajlara itibar etmeyin.
    Geçmiş olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avukatı bile kandırmışlar diyerek kendimi iyi hissedeyim bari ne yapayım. Teşekkürler Bilgehan Bey.

      Sil
  6. Geçmiş olsun canım yaaa. Kötü bir uğurlama olmuş bu sene evet :(
    Neyse allah beterinden sakınsın diyelim...

    Mutlu yıllar arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Şebo bunlar hep büyük büyük laflarımın bana hediyesi:))))

      Sil
  7. geçmiş olsun, düşündüm de ben de inanırdım sanırım. ve böyle paylaşımları çok faydalı buluyorum. en azından kulağımızda kalıyor, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında face de dolaşıyormuş bu dolandırılma şekli ama ben hiç rastlamamıştım:(((

      Sil
  8. Bana da aynısı oldu Kadriye. Son anda içimdeki müfettişlik damarım tuttu ve yanlışlıkla evet tuşuna basarak böyle bir şey olamayacağını sigorta kâğıdını göndermelerini söyledim. Ama az kalsın veriyordum. Beş sene müfettişlik deneyimim bi işe yaradı sonunda. Oluyor öyle.

    Bir de bir kere komiser bilmem ne diye bir adam aradı. Ama nasıl bir otoriter ses, hemen hazırola geçeceğiz neredeyse. Çok önemli bilgilendirme yapacakmış adımı-adresimi istiyor. Neymiş bilgilendirme dedim, beni bir fırçaladı, bir fırçaladı. Ben de sakince beni siz aradınız adımı adresimi biliyor olmanız lazımdı dedim çat diye kapattı telefonu.

    Aman aman, saniyelik bir dalgınlıkta insan herşeyi söyleyebiliyor.

    Ucuz anlatmışsın, geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Handan insanı bi punduna getiriyorlarmış. Ben ki herkese "asla kredi kartı bilgilerinizi telefonda kimseye vermeyin" diye dolaşan bir tiptim:((( kal geldi tam anlamıyla aldım kartı elime ne sordularsa söyledim:((((

      Sil
  9. Aynı yönten abimin başına gelmiş. O böyle bir sigorta yaptırmadığını söyleyerek onları şikayet edeceğini söylemiş. Her ihtimale karşı da banka kartlarını iptal etmiş. Sanırım yeni yöntemleri bu.
    Beni de karakoldan diye aradılar geçen gün. Kimi arıyorsunuz dedim biz kimi aradığımızı biliyoruz dediler. Çat diye kapadım telefonu. Şimdi keklenirim falan diye korktum. Yeniden arayan olmadı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ay önce sigorta yaptırmak için bankacı kız o kadar ısrar etmeseydi bende düşmezdim ama kısmet işte:(

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun. Şeytanın aklına gelmeyen dolandırıcıların aklına geliyor. Kimseye güvnemeycek miyiz :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni en çok o sarstı zaten tigris kendimi çok güvensiz hissettim.

      Sil
  11. blog keşfinden geliyorum takibe aldım sayfama da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun. Düşünceniz doğru, bir yerlerde evet demiş olmalısınız. Bu yüzden eşime hep söylerim bankadan bir şey önermek için aradıklarında hayır istemiyorum deyip kapat başka bir şey söyleme diye. Kendisi uzun uzun kibar kibar konuşur o tacizkar şahıslarla... Çok üzüldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra bende öyle yapacağım Fidan. 850 ile başlayan numaraları açmayacağım ve diğerlerinede vaktim yok diyeceğim.

      Sil
  13. Aynı şey benim başıma da geldi üç hafta önce. Kimlik bilgilerinden sonra kart numarasını isteyince uyandım ve vermedim ama her ihtimale karşı kartlarımı yeniledim. Kanmadım ama 15 gün kartsız kaldım. Sonuçta yine can sıkıcı bir durum. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklidesingn ben de kart bilgilerini verirken uyandım biraz ama hemen "o zaman yarın ilk taksidi ödersiniz sigortanın" diye tehdit etti beni.

      Sil
  14. Geçmiş olsun. Benim ödüm patlıyor, kesin keklenirim.
    Ülkenin en önemli firmalarından birinde 30 yıl proje müdürlüğü yapmış eniştemden 80 bin götürdüler de.

    Ülkemize barış, bizlere dilediklerimizin hayırlısını getiren bir yıl olsun 2016.
    Sevgiler Ankara dolaylarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan keklenmeyi hazmedemiyormuş Tülin:(((

      Sil
  15. Geçmiş olsun canım benim. Benim de başıma geldi, ama ben ısrarla yaptırmadım dedikçe karşımdaki de ısrarla yaptırdınız evraklarınız kaydınız var dedi ve hatta ben sesimi yükselttikçe o tehdit savurdu. neyse ki ucuz atlatabildim. Ama kapatınca da ne oluyor moduna girdim. Biz temiz pak insanlarız, dürüstüz ve herkesi de kendi penceremizden görüyoruz. Bunun için aldanıyoruz. Sıkma canını bu dediğin gibi (bankaların bence ortak oldukları) bir yeni oyun. Eğer kız seni aramamış olmasaydı eminim daha çabuk fark ederdin. Çünkü bankalar yıllarca onayımız vs olmadan bizi sigorta cart curt diye aldatarak kartlarımızdan paraları çektiler. Bu düzenbazlığın kurucu fikir babaları bankalar aslında. Karşımıza bakalım daha neler çıkacak, ne kirli düzenbazlıklar. Allah korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yüzyıllıkkonak çok rahatsız edici bir tavırları vardı ama uyanmayınca uyanılmıyor işte:(

      Sil
  16. Çok geçmiş olsun.Beni de geçen yıl böyle aramışlardı.Dediğiniz gibi insanın bazen nutku tutuluyor.Ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz.
    2016 yılının sizin içinde güzellikleriyle unutulmaz bir yıl olmasını diliyorum.Sevgiler.Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ebru. Önümüzdeki maçlara bakmak lazım her zaman:)))

      Sil
  17. çok çok geçmiş olsun canım
    tüh ama yapacak birşey yok sanırım
    Allah başka dert sıkıntı kayıp vermesin
    başının gözünün sadakası olsun ama dolandırıcının da boğazında kalsın
    nasıl kötü insanlar var
    yeni yılda hep iyi insanlarla karşılaşalım inşallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin maviannem hep iyi insanlarla karşılaşalım inşallah. Böyle kötüler çıkınca da tanıyamıyoruz ama:(

      Sil
  18. çok geçmiş olsun tekrar. Başının gözünün sadakası olsun gerçekten. Öyle diyelim. Allahbeterinden saklasın.

    YanıtlaSil
  19. Çok geçmiş olsun ! Ben de çok korkuyorum böyle şeylerden. Bu yüzden tüm çağrı merkezi aramalarında vs vaktim yok diyip kapatıyorum . Konuşmaya devam ederse suratına kapatıyorum. Türk telekom müşteri hizmetleri de beni telefonda kandırıp saçma sapan bir şekilde ağzımdan ' evet ' kelimesini alıp 1 yıl boyunca çok yüksek bir internet paketine geçirmişti beni. 1 yılım dolup ta kapattrımaya gittiğimde veznedeki yetkili iş yeri interneti özelliklerinde bir ev paketi satmışlar size, çok fazla bu demişti. Gelen telefonlara itibar etmemek lazım . İnsan agzı yanınca daha temkinli oluyor.Allah daha kötüleriyle karşılaştırmasın inşallah !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapıyorsun Yeliz. Hep düşünür acırdım çağrı merkezi çalışanlarına ama artık bende direk kapatacağım.

      Sil
  20. Çok geçmiş olsun canım :( Ne çok yaşanmaya başlandı bu tip olaylar. Uzaktan yargılaması, eleştirmesi kolay oluyor demek ki,hep, nasıl kanıyorlar diyoruz ama oluyor işte. Yorumları da okudum, çok kişi karşılaşmış benzer olaylarla. Olmuş artık üzülme, Allah beterinden saklasın.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Çınar. Para için insanların bu kadar oyun oynamasına aklım sırrım ermiyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.