Kilo Verenlerden Tavsiyeler

Kilo Verenlerden Tavsiyeler

Merhabalar
Nasrettin Hoca ağaçtan düştüğünde doktora götürmek isteyenlere "bana ağaçtan düşmüş birini getirin. Benim halimden en iyi o anlar demiş. Ben de bugün kilo vermek isteyenlere , kilo verebilmiş insanların tavsiyelerini paylaşacağım sizlerle. 



Vitor 1 yılda 30 kilo vermiş. Vitor diyor ki;  "gerçekçi olun" . Televizyonda gördüğünüz mankenler gibi olacağınızı zannetmeyin ya da ummayın. Siz kendinizin en güzel olabilecek halinin peşindesiniz. Onu bırakmayın.
*Herkes farklıdır ve gerçekçi olmayan hedefler insanı mutsuz eder, motivasyonunu yok eder.


Matthew 1 yılda 68 kilo vermişMatthew diyor ki; "adım adım gidin". 10 kilo verdikten sonra gidin kendinize yeni kıyafetler alın, daha mutlu hissedin. Sonra bir 10 kilo daha verin. Gitmek istediğiniz yere kadar sizi motive edecek şeylerden kaçınmayın.
*Hedef koymak ve aşama aşama ilerlemek gerek.

Andrew 5 yılda 41 kilo vermiş . Andrew diyor ki; "küçük değişiklikler yapın". Bir diyete başlamak, bir tatlı yediniz diye bozulabilir. En azından kafanızda. Siz gelin en iyisi, birer birer değişiklik yapın. Her gün çikolata yiyorsanız onu bırakın ilk önce. Sonra kolayı. Sonra şekeri. Böyle gitsin.
*Alışkanlıkların hepsini birden değiştirmek insanı strese sokan birşey. Aşama aşama vazgeçmek .ok mantıklı.

Wills 7 ayda 50 kilo vermiş . Wills diyor ki; "neden kilo vermek istiyorsunuz, onu bulun, ona inanın". Mesela benimkisi çocuklarım içindi. Çocuklarım beni süper kahraman gibi görüyor. Her şeyi yapabileceğime inanıyor. Ben de kayak, dağcılık ve buna benzer şeyleri yapabilmek için kilo verdim.
*Amaç herşey de olduğu gibi burada da çok önemli.

Dan 6 ayda 27 kilo vermiş, sigarayı da bırakmış . Dan diyor ki; "diyetinizin 5. gününde tatlı  yediniz diye her şeyden vazgeçmeyin". 6. güne kaldığınız yerden devam edin. Vazgeçerseniz yediğiniz tatlı kazanmış olur.
*İşte bu en fazla yaptığımız hata galiba:(

Paul.1,5 yılda 52 kilo vermiş  Paul diyor ki; "sevdiğiniz ve sağlıklı olan yiyeceklerin farklı pişirme tekniklerini ve tariflerini öğrenin". Böylece aynı şeyi yemekten sıkılmaz, motivasyonunuzu düşürmemiş olursunuz.
*Çok mantıklı bir öneri. Mahrum kalma hissi vazgeçmemize sebep olabilir.

Paul bir yıla yakın zamanda 61 kilo vermiş . Paul diyor ki; "eğer çok sevdiğiniz ama diyetinizde yeri olmayan bir yemek varsa, yiyin onu". Abartmayın ama çok canınız çektiğinde yiyin. Ben kendi takvimime patates kızartması eklemiştim mesela.
*Vücudumuzun direnmemesi için onu kandıracak, kendisini mahrum kalmış hissettirmeyecek bir öneri.

Aaaaa ama bunların hepsi erkek. Kadınlar yok mu? Kadınlar daha mı az iradeli yani? Hayıııır olamaz.
Eğer size kardiyo saçma geliyorsa, seveceğiniz başka bir şey bulun. Eğer size kardiyo saçma geliyorsa, seveceğiniz başka bir şey bulun.

Olivia Sullivan ( 1 yılda 45 kilo verdi )


'' En büyük aydınlanmayı, kardiyo'nun tamamen saçmalık olduğunu fark ettiğim zaman yaşadım. 124 kilo olduğunuzda kardiyo gerçekten saçmalık ve buna ek olarak insanı kötü hissettiren bir şey. Daha sonra bir arkadaşım bana kuvvet çalışmaları yapmamı önerdi ve gerçekten bu çalışmalardan hoşlandım. Ayrıca bu işte iyi olduğumu fark ettim ve bir süre sonra boks'a merak saldım.
Şu an haftada 3 gün boks yapıyor, diğer 3 gün ise yine kuvvet çalışmaları ile spor yapıyorum. 79 kilo'da ise kardiyo insana çok çok daha kolay gelmeye başlıyor! ''
*Harikasın Olivia.

14 yorum:

  1. Ah ah, ben de yeniden başladım dün. Ama bir anda kesmeye çalışmıyorum, sadece daha sağlıklı seçeneklere yöneliyorum. Zaten ben tümden kesince hiç kilo veremiyorum, deneyimle sabit :) Bakalım. Şimdilik yedi kilo için uğraşacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tümden kesince çok mutsuz olup ertesi gün çok daha fazla yiyorum Handan.

      Sil
  2. Süper ya... Evet karar verdim çayı şekersiz içebilmiştim ama alışkanlık olduğu için hep şeker atmaya devam ettim bende şekeri bırakacağım sonra kolayı vs vs mantıklı geldi darısı başımaaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş Nesrin önce ilk adımı atmak gerek. Vücudu uyandırmadan yapmak lazım.

      Sil
  3. dikkat etmeye çalışıyorum ama o paketli ürünler günah gibi çekici değil mi ya. Cipsler çikolatlar ne bilim kola zehirli vücuda zarar veriyor ama çok güzeller :D Olay bence zayıflamak vs değil sağlıklı yaşamak da yapabilene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Lady bütün güzel şeyler ya sağlıksız, ya da günah:(

      Sil
  4. kuvvet çalışması hakikaten iyidir bir de adım adım gidip hiç bir şeyden mahrum kalmamak lazım yoksa bir an gelip insanı gözü dönebiliyor..:-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuvvet çalışmasını hiç yapmadım ama son zamanlarda çok duyuyorum Audrey. Mahrum kalma psikolojisi insanı raydan çıkarıyor:)

      Sil
  5. bende 42 kilo veren biri olarak diyorum ki gece yemek yemeyin :)

    YanıtlaSil
  6. Çok etkileyici bir yazı. Teşekkürler. Biz bi 5 kg veremiyoruz adamlar 10larca kilo vermiş. İrade ışte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Nilgün yıllardır vermem gereken bi 5 kilom var:(

      Sil
  7. herşey iradeden geçiyor bence :) sonuçlar ise harika

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.