Acil Sağduyu Lazım Bize

Merhaba 
Son günlerde yaşananlar sonucu sosyal medyada ki paylaşımları okuduğumda derin bir üzüntü ve endişe hissediyorum. Sürüklenmek istediğimiz ortam beni çok korkutuyor. Yıllar önce izlediğim bir belgeseli düşünüyorum, aklımdan kovmaya çalıştıkça aklıma geliyor. Belki duymuşsunuzdur Ruanda'da 1994 yılında yaşanan iç savaşı. Belgeselde; yıllara yayılmış bir strateji ile  iki farklı kabile arasına nifak tohumları sokulması, bunu destekleyen Belçika, Fransa ve Amerika, belli bir politikayla halkın birbirine düşman edilmesi anlatılıyor. Ve en sonunda istediklerine ulaşıyorlar. 
Şu an gazetelerde ki haberler beni çok korkutuyor. Lütfen bu oyunlara gelmeyelim. Sağduyulu olalım. 

"Orta Afrika'da küçük bir ülke olan Ruanda, 1994 yılında dünya tarihinin en acımasız soykırım vakalarından birine tanıklık etti. Ülkede yaşayan iki kabile (Hutular ve Tutsiler) arasında çıkan ve Avrupa ülkeleri ile A.B.D tarafından da dolaylı olarak desteklenen bu iç savaşta yaklaşık 1 milyon Tutsi ve ılımlı Hutu can verdi".(Sabah Gazetesi)

Eğer izlemediyseniz bu konuyla ilgi Otel Ruanda filmini izlemenizi tavsiye ederim. İzlemeye dayanabilirseniz.

Otel Ruanda (Hotel Rwanda - 2004)



Hutu ve Tutsi etnik grupları arasında çıkan şiddet olayları ve katliamı konu alan filmin senaryosu Ruanda Katliamı'ndaki gerçek olaylara dayanıyor. Filmde Ruanda Katliamı, başkent Kigali'deki Hôtel des Mille Collines'in müdür yardımcısı olan Paul Rusesabagina'nın katliam sırasında birçok insanın hayatını kurtarması üzerinden işleniyor.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.