Her Halini Sevdim.....

Her Halini Sevdim.....I loved it all

Günaydınlar herkese
Bu hikayeyi sizinle paylaşmadan geçemedim. Hepimizin böyle sevilmesi ve sevmesi dileklerimle......



"Kanserli eşinin fotoğraflarını çeken adam Amerikalı fotoğrafçı Angelo Merendino..

Temeli büyük bir sadakat ve aşka dayanan bir hikaye..Eşinin göğüs kanserine yakalandığını öğrendiği zaman bundan sonra geçen her anını ölümsüzleştirerek böyle bir çalışma yapmış...Ölüme ve fani bedene ölümsüz bir aşk sığdırmış..
Hayatı anlatıyor bu adam..
  
İnsanlar neler yaşıyor, bizler nelere üzülüyoruz...Sevgilisini, hayat arkadaşını gerçekten sevmiş...Öyle güzel sevmiş ki; kadının bedeninden, güzelliğinden veya kariyerinden ziyade o kadının ruhunu sevmiş...Karısı kilo aldı diye aldatan adamların, kanser hastası eşlerini yarı yolda bırakıp, uçkur peşinde gönül eğlemek için başka kadınlara giden adamların yaptığını yapmamış..Bir adamın bir kadının ruhunu nasıl seveceğini, her haliyle nasıl kabul ettiğini gözler önüne sermiş. Bir insanı sevmek nasıl olur onu anlatmış..Öyle aşkla yaşamışlar ki, içimizden geçen şeyin adı az biraz dahi acımaksa, acınacak halde olan biziz.
 
Ölümden daha kötü bir şey varsa o da ölümü beklemektir. Yaşamdan daha güzel bir şey varsa o da umut etmektir. Her ikisini de hissettirdi bana şu siyah beyaz renkler. Ölürken gülebilmek umuttur. 
Ölümü beklerken sevebilmek umuttur. Ölüme bu kadar yakınken yaşayabilmek umuttur...
 
Kimse yalnız ölmemeli, kimse...
Sevdiklerinizi ne kadar ihmal ettiğinizi, saçma sapan para, kıskançlık gibi abuk subuk nedenlerden dolayı üzdüğünüz insanları hatırlayın. Sevdiğiniz insanı yarın göremeyeceğinizi anladığınız zaman belki biraz daha anlayışlı olabilirsiniz. Hastalıklarla, felaketlerle, ölümler ile dünyada tek güzel şey sevgi ve biz kıymetini bilemiyorsak eğer sevginin, bu fotoğraflara bakıp üzülmeye de pek hakkımız yok gibi.
I loved it all..
Mezar taşında yazan cümle.
Her halini sevdim demiş..

10 yorum:

  1. İçim burkuldu...
    Ama hayranlıkla...
    Hayatımızdaki en değerli olgu sevgi ve sağlık...
    Hayatımızdan hiç eksik olmasın...

    YanıtlaSil
  2. Böyle insanlarla tanışmak gerek, sonuna kadar seven.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah böyle insanlarla karşılaşalım müptezel.

      Sil
  3. Gerçekten o kadar güzel yaşamışlar ki sevgilerini ... etrafımızda çok yaşıyoruz bunları hasta oldu diye kilo aldı diye ya da bir çok nedenle birbirlerini terk ediyorlar...

    YanıtlaSil
  4. ahhh muhteşem !! bu tarzz insanlarla karşılaşmak dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Çok etkileyici. Bu haberi ilk kez okuduğumda aklıma yalının şarkısı gelmişti. "meleklerin sözü var." yalın ın da sanırım tam anlatmak istediği aşk buymuş .

    YanıtlaSil
  6. cok aci ama cok güzel :(

    YanıtlaSil
  7. paylaşımlarınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. "Her halini sevdim" olay bu zaten sevdiklerimizi oldukları gibi kabul edebilmek ama bunu başaramıyoruz sürekli bir kalıp içerisine sokmaya çalışıyoruz. Keşke herkesi olduğu gibi kabul edip sevebilsek...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.