Kocan Kadar Konuş


Kocan Kadar Konuş

Merhabalar
Cumartesi günü "Kocan Kadar Konuş" filmine gittik. Gülmekten gözlerimizden yaş geldi. Kitabını okumamıştım ama konusunu biraz biliyordum. Okumayı düşünmüştüm ama son zamanlarda nedense sadece okumayı düşünüyorum. Bir türlü eyleme geçmiyor. Neyse ki filme çektiler daha da okumam:(
Filmin başrolü Efsun (Ezgi Mola) 30 yaşına gelmiş ve evlenmemiştir. Bu durum ailesinde derin bir üzüntü ve endişe yaratmaktadır. 20 yaşında ki yeğeni de nişanlanınca kendisi de çevresinin etkisinde kalarak evde kaldım tribine girer. Tam bu esnada lise aşkı Sinan'la bir gece kulübünde tesadüfen karşılaşır. Sinan'la görüşmeye başlarlar ama Efsun bu sefer ailede ki diğer kadınların taktiklerini uygulamaya çalışır ve sonrasında komik olaylar. Ezgi Mola çok iyi oynamış. Murat Yıldırım için yakışıklılığı ile ilgili olarak bir kaç kez "yıkılıyoooo" tanımı yaptılar ki kesinlikle bence de:) Ama çok fazla bir rolü yoktu Murat'ın. Ebru Cündübeyoğlu'nun bir sahnede "Türk kızının birinci vazifesi nedir?" diyerek Efsun'a verdiği ders çok güzeldi. Türk kadının birinci vazifesi "trip atmaktır" diyerek yaptığı trip taklitleri kesinlikle harikaydı. 
 
Filmden bir sahne. Sinan'ın eski sevgilisiyle karşılaştıkları sahne:)

Hamam da kına gecesi sahnesi. Hala yapılıyor mu böyle gelin hamamları. Güzel bir gelenek. Ben çocukken bir kez katılmıştım. Sonra hiç kimse yapmadı. Ben de yapmadım. Niye yaaaaa. Yapan olursa bekar kızlar beni de çağırın lütfen. Gözüm açık gitmeyeyim şu dünyadan.

 
Bu kitap kapağı. Film  de kahve falı sahnesiyle başlıyor zaten." 1.80-1.82 boylarında, anası, babası , hiç akrabası yok, çöpsüz üzüm bir çocukla evleneceksin"  diyor falcı kadın. Ezgi Mola da diyor ki:"yazık öksüz mü? Ama belki görümcem olsaydı ben sevecektim" . Falcı Teyze de "saçma saçma konuşma kız kim sevmiş görümcesini, görümce görümce severim seni görmeyince" diyor.

 




Ezgi Mola da çok güzeldi. Bu kırmızı elbisesi ve kuzeni "sidikli"nin düğünün de giydiği siyah elbiseyle harika görünüyordu.

En son filmden çok beğendiğim bir alıntıyla yazımı sonlandırayım. "Dolapta ki kıyma bile 4 günde bozulurken ,yıllar sonra bile bu duygular nasıl taze kalabiliyor Allahım".....
                                                                                            Sevgiler.........



 


4 yorum:

  1. Bende gittim uzun zamandır hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. o kadar merak ediyorum ki kız arkadaşlarla gitmeli tabi:))

    YanıtlaSil
  3. Kitabını sular seller gibi okumuştum. Üresin ve Türesin 'e yarılmıştım :)
    Hele o uçan terlik vakasını anneme anlatırken karnım ağrımışt...
    Filmini ise bir türlü izleyemedim hala.. Bu hafta da olmayacak muhtemelen :(

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar güzel anlatımdan sonra Bir an önce gitmeliyim...:)))) sevgiler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.