Yoga Meditasyon Deneyimlerim

Meditasyon, Manevi, Yoga, Sağlıklı, Zen

 3 yıl kadar önce bir akşam işten çıkınca ayaklarımı sürüye sürüye üye olduğum spor salonuna gittim. Giderken sürekli kendime "hadi bebişim bitiğinde çok iyi hissedeceksin" diyordum ki motive olayım:)))Bana verilen programdaki hareketleri yaptıktan sonra, saat geç olmasına, eve geç kalıyor olmama rağmen  grup yoga dersini denemeye karar verdim. Çünkü 1 saatlik spor hala iyi hissetmemi sağlayamamıştı. İlk yoga denememdi. Ancak sonrasında defalarca yoga yapmış biri olarak söyleyebilirim ki ilk dersim en iyisiydi.
Bilmem eğitmenden kaynaklandı, bilmem benim o an çok ihtiyacım vardı ama ilk ders bana harika hissettirmişti. Hocanın yumuşak sesini, güzel müziği ve hoş kokuyu hatırlıyorum şu an düşündüğümde. Hoca, "neremizde sıkıntı hissediyorsak oraya nefesimizi göndermemizi" söyledi. Karnım ağrıyordu o anda benim ve oraya nefesimi gönderdim. Açıkçası çok anlamlı bulmadan yaptım ama müthiş iyi geldi. "Bundan sonra hep katılırım" dedim ama bir daha aynı hocayla hiç bir derse katılamadım. Karnımın ağrısının geçtiğini söylemiş miydim?
Bu deneyimden sonra düşündüm ki gün içerisinde geriliyoruz ve kendimizin , vücudumuzun farkında olmuyoruz. Sadece nefesimize odaklanmak, hiç bir şey düşünmeden öylece yatmak ve ya oturmak bile yeterli aslında daha dingin olabilmek için. 

Meditasyon, Huzurlu, Silhouettes

Son zamanlarda pilates hocamız da ders bittikten sonra 5 dakika kadar meditasyon yaptırmaya başladı bize. Dersin bitmesini iple çekiyordum, o son 5 dakika için. Ödül gibi oluyordu o 5 dakikalık meditasyon. 
Aslında evde 5-10 dakika meditasyon yapabilsek bize çok iyi gelecek ama nedense yapamıyoruz. Bir de meditasyonu dini bir ritüel sananlar var. Zaten yıllarca bu düşüncenin esiri olarak uzak kaldık meditasyondan, yogadan. Ancak insana iyi gelen bir şey illa ki dinle, inançla ilgili olmak zorunda değil.  Amaç sadece ruh-zihin-beden dengesini sağlamak. 
Egzersiz ve meditasyonu vücudumuza borçluyuz bence. Bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu dengeye getirmek için. 

Yoga, Asana, Poz, Hatha, Kadın, Kız

İnsanlar meditasyon ve yoganın dini bir ritüel olduğuna inanmaya devam ederek faydalarından mahrum kalabilirler. Kendi bilecekleri iş. Ama ben kalmak istemiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. En azından bir deneyin bence, sevmezseniz bir daha yapmazsınız o kadar basit.

6 yorum:

  1. Yoga deneyimimden sonra bende aynı fikirdeyim.Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  2. Yoga candir. Simdiden mutlu yillar dilerim canim 😍

    YanıtlaSil
  3. Fırsat bulunca denemek istediklerimden

    YanıtlaSil
  4. Yoga güzeldir, değişimdir. mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Benim gibi hiperaktiflere lazım... pilatesi bırakmıştım.. yogayı da denedim bıraktım... bana zumba lazım :)

    YanıtlaSil
  6. ben de denemek istiyorum 2019 da kısmet olur belki...süper bir yıl olsun inşallah hepimize...sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.