Müslüm Filmi

müslüm filmi ile ilgili görsel sonucu

  Müslüm filmi yaklaşık 2 haftadır gösterimde. Biz de geçen hafta sonu izlemeye gittik. İlk 3 günde 600.000 kişi izlemiş filmi. Sosyal medyada çok yorum okumuştum gitmeden önce. Genellikle olumlu yorumlardı. Yani izleyenler genel olarak beğenmiş ve çok ağlamışlar. Ben de giderken ağlamaya niyet ettim.))) Yani ağlamadan dönmeyecektim. Amacıma da ulaştım:)
Müslüm Gürses'in acıklı ve zor bir hayatı olmuş ilk bakışta. Ama şanslıymış bence. Bir sürü olumsuz şey yaşamış hayatının ilk yıllarında ama sonrasında şans ona gülmüş, keşfedilmiş bir gazinoda şarkı söylerken.
 müslüm ile ilgili görsel sonucu
  Filmi genel olarak ben de beğendim. Ama çok takıldığım şeyler var. Mesela Müslüm'ün annesi sürekli şiddet görüyor ve bu yüzden travma geçiriyor kendisi ve kardeşleri, ama sonrasında kendi de eşine  şiddet uyguluyor. Ben filmin burasına çok takıldım. Son zamanlarda Sıla'ya şiddetle gündeme gelen kadına yönelik şiddet olaylarının çok taze olması da bu konunun bu kadar dikkatimi çekmesine vesile olmuş olabilir.
  Filmlerde işlenen kadına şiddetin özellikle ünlü ve sevilen birisiyse insanlar üzerinde negatif eetki yaptığını düşünüyorum. Yani normalleştiriyor. Mesela bir caps var son zamanlarda "Adriana Lima'nın aldatıldığı Rihanna'nın dayak yediği bu dünyada senin hiç şansın yok Hatçe" . İlk anda insana komik gelse de aslında mesajı çok kötü. Yani filmler, hikayeler insanların hayatını aşırı derecede etkiliyor , bu yüzden filmlerde ki şiddet sahneleri daha az olmalı diye düşünüyorum. Tamam bu bir hayat hikayesi , adamın hayatında bunlar olduysa ne yapabiliriz? diyebilirsiniz ama bir şekilde daha az vurgulanabilir .
müslüm ile ilgili görsel sonucu
  Filmde en çok babaya sinir oldum, herkes gibi. Adam hep dört ayağının üstüne düştü. Ama daha fazla anlatmayayım. İzleyeceklere haksızlık olmasın.
  Filmin oyuncularını  da çok beğendiğimi söylemeliyim. Hele çocukluğunu oynayan Şahin Kendirci, Müslüm'ü oynayan Timuçin Esen hepsi rolünün hakkını vermiş. Çekimler de güzeldi ama arada boşluklar, atlamalar biraz göze batıyordu .
Filmi izlemenizi tavsiye edebilirim. Türk filmlerinin de kalitesinin gittikçe artmasına çok mutlu oluyorum.  müslüm ile ilgili görsel sonucu
  Filmi izlerken Müslüm Gürses'in neden bu kadar sevildiğini de sorguladım. Neredeyse hiç konuşmayan bu adam ezilen , haksızlığa uğrayan insanların sesi olmayı başarmış. Şarkılarıyla insanlara isyanını, duygularını aktarabilmiş. Ezilen , haksızlığa uğrayan halk onun şarkılarıyla kendini ifade etmiş. Bu yüzden Müslüm Baba olmuş.
İnsanların kalbine girmek öyle kolay bir şey değildir. O yüzden kendisi çok başarılı olmuş. 
Filmden çıkarrken Müslüm Gürses'i sevmeseniz bile sempati duymaya başlıyorsunuz. Hikayesini bildiğiniz bir insanı sevmemek mümkün değil çünkü:)



6 yorum:

  1. Filmi ben de izledim. Müslüm Babanın hayatında bu kadar dram olduğunu bilmiyordum. Allah rahmet eylesin. Eleştirilerine de katılıyorum ayrıca. Selamlar :))

    YanıtlaSil
  2. İzlemeyen bir ben kaldım gibi geliyor:) Genelde herkes güzel yorumlar yapmış.Oyuncular çok önemli sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Keşke şarkıları da kendi sesinden duysaymışız!
    Ama izleyen herkes özellikle Timuçin Esen'i yerlere göklere koyamıyor.

    YanıtlaSil
  4. Sınemada olmasa bıle ınternete ıner ınmez ızleyeceklerım arasında ! Çok severım sarkılarını ınsanlıgını herseyıyle baba ya...

    YanıtlaSil
  5. Filmi henüz izlemedim. Ama genel olarak yapılan yorumlarda şiddetin normalleştirilmesi açısından, filmin eksik kaldığı. Onun dışında tümden(senaryo, oyuncular, müzik...) Müslüm'ü yansıttığı için hissederek hissettirdiğinden dolayı bu kadar beğenildiğini okudum. Açıkçası, son zamanlarda hiç de insani olmayan şartlarda büyüyüp aile, çevre gibi etkenler ve bu vesileyle gelişen deneyimlerle oluşan karakterin iyi insan olma yolunda ne kadar kararlı olabileceği veya ne kadar iyi insan olabileceği hakkında kafam karışık. Psikolojik ve sosyolojik olarak ne kadar veya neyle mümkün olacağını bilmek isterdim. Bir de dayak yemenin acısını bilen bir insan niye başka birine böyle bir acı yaşatmayı göze alabilir? (Ya da başka bir acı) Emin olduğum tek şey, acıtıldığında, savunma mekanizmasıyla harekete geçip acı vermekten çekinilmediği. Bu da durum ve kişiye göre değişiklik gösterebilir tabii. Off insan psikolojisini çözmek çok güç, ve sanırım ben çok meraklıyım :)) Selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Blogumu açmadan önce sizleri yer imlerimdeki kayıttan devamlı okurdum; öyle ki ufak tefek cinayetler yazı serinizin pek çoğunu okumusumdur diyebilirim :( bir etkinlikte denk gelince çok sevindim ve yazmak istedim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.