Blog Yazmanın Sonuçları

  
  Nereden geldiyse aklıma, yaklaşık 4 yıldır blog yazdığımı ve bu süreçte  yaşadıklarımı düşündüm bu sabah. Bir çok insan tanımanın ve bilinen şeyler dışında aklımda kalan bir kaç olay var. Bugün sizlere onlardan bahsedeceğim.

Pantolon, Jeans, Liste, Kağıt, Font

  Yaklaşık 3 yıl önceydi sanırım, sildiğim için tam tarihini bilemeyeceğim, yoga kursu araştırıyordum. Ama tam da o sıralarda bir yoga hocası ile ilgili taciz olayı patlak vermişti ve eşim de bu konuyla ilgili benimle dalga geçiyordu. Yazımda bunlardan bahsettim ve kişinin ismini de yazdım. Sonra 1 ay falan geçmişti ki bir gün telefonum çaldı. Kendisini o yoga hocasının avukatı olarak tanıştıran bir kadın müvekkiline yönelik suçlamaların düştüğünü , aklandığını ve insanları kötü etkileyecek yorumların olduğu yazımı silmem gerektiğini, yoksa hakkımda yasal işlem başlatacaklarını söyledi. Bende tabi ki sileceğimi söyledim, böyle bir şey için mahkemeyle uğraşacak halim yok:) Ve buradan ne öğrendim ; insanlar hakkında yazarken çok dikkatli olmalı ve yazdığımız hiç bir şey gizli kalmıyor. Herkese ulaşabiliyor, hatta kişinin kendisi bile okuyabiliyor. Yani kendinizi küçümsemeyin "amaaan kim okuyacak blogumu ya da sosyal medya paylaşımımı demeyin. Örnekte görüldüğü gibi okuyorlar:) Ayrıca telefon numaramı gizli bilgi olarak işaretlememe rağmen beni nasıl buldular anlayamamıştım. Yani birde şunu anlayın ki "size her türlü ulaşıyorlar" :)
Eller, Smartphone, Sosyal Medya

  İkinci olarak çok severek izlediğim bir gezi programının sunucusu bayanla  ilgili bir yazı yazmıştım, sanırım onu da silmişim . Aslında silmem gerekmiyordu onu ama neden sildiysem artık? O yazımın altına bu kişi uzuuuun bir yorum yazmış. Benim yazdığım yazıda onu kıskandığımı söylemiştim şakayla karışık bir şekilde ama yazı genel olarak eleştirel değildi. Yani aslında rahatsız olmasını gerektirecek bir şey yoktu içerikte. Ama nedense rahatsız olmuş ve "aslında işin görünen yüzünün çok renkli olduğunu ama arka planda çok zor ve zahmetli olduğunu ve kıskanmamam gerektiğini, işin aslını bilmeden kıskanacağıma kendim bir şeyler yapmak için çabalamamı" falan söylemiş. Yani biraz paylamış beni:) Hiç gerek yokken bu yorum üzmüştü beni, çünkü dediğim gibi severek takip ettiğim, çok güldüğüm bir programdı ve yazdığım yazı da onu ve programı çok sevdiğimden, dünyayı gezmek gibi bir işi olmasının şans olduğundan ve birazcık kıskandığımdan bahsetmiştim. Neyse bu da böyle bir anı olarak yer aldı hafızamda. Buradan ne öğrendik? Sadece kimin hakkında yazdıysanız o kişini sizi okuyabileceğini öğrendim, başka bir şey öğrenmedim:(



Ä°lgili resim

Üçüncü olarak aklımda yer eden anım; Prof. Dr. Derya Uludüz'ün "Mutlu ve Huzurlu Olmanın Formülleri" isimli yazıma yazdığı yorum beni çok mutlu etmişti.

"Selamlar Kadriye Hn,
Bu yazının yazarı olarak ben bile tekrar okuyunca keyif aldım, duyarlılığınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.
Derya Uludüz"

 Birde yine bloğa yazıp instagramda da paylaştığım "zeytin yaprağı ile zayıflama" isimli bir yazıma instagramdan takipleştiğim bir diyetisyen çok kızmış ve bana mesaj atmış "insanları böyle yönlendirmeniz çok yanlış, şunun suyu bunun sapı faydalıdır diyerek kötü yönlendiriyorsunuz. Getirin bana bu konuyla ilgili makale, literatür, araştırma sonucu , o zaman tamam diyeyim" demiş, çekişmiş bana:))) Bende dedim ki; "beni okuyan insanlar çok bilinçli, araştırmadan hiç bir şey yapmazlar ve ben kullanılmasını önermiyorum yazımda kullanıp sonuç almış birisiyle konuşmamı anlatıyorum sadece". Sonrasında düşündüm televizyonlarda bas bas bağıran "şunun suyunu, bunun çöpünü iç" diyen insanları hiç görmemiş her halde bu diyetisyen arkadaş ve sanırım kendisi zeytin yaprağının bir işe yaramadığı ile ilgili araştırma yapmış ki ateşli bir şekilde kızıyor. Kendisini otorite olarak görüyor.


Sonuç olarak diyeceklerimi toparlayacak olursam blog ve ya sosyal medya paylaşımlarınıza dikkat edin.Her etki bir tepki yaratır,her şeyin bir bedeli vardır ona göre yazın ve insanları mutlu etmek  üzmek kadar kolay:)))

17 yorum:

  1. Bu arada çok etkileyici blogmuşsunuz. Yazdıklarınız ses getirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni gülümsetti Abdullah Bey, hiç bu açıdan düşünmemiştim, doğru söylüyorsunuz. Ben neymişim bee:)))

      Sil
  2. Bazıları duyarlı karşılıyor bazıları da bunu istemiyor. Dikkatli olmakta yarar var.

    YanıtlaSil
  3. yine de güzeldir blog yazmak ancak olumsuz olaylarda isim kullanmayı doğru bulmuyorum bir hukukçu olarak . oa kadar çok tekzip yayınladım ki çıkan haberlerin % 80 yalan karalama kişilik haklarına müdahale olduğu bir ülkede isim vermek kötü iyi bir olayda da o kişiyi etiketlemek iyi oluyor bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemde her yerde, gazetede televizyonda o adamdan bahsedildiği için sakınca görmemiştim isim vermekte ama vermemek gerekliymiş öğrenmiş olduk:)

      Sil
  4. Oy oy oy
    Demekki neymiş
    Birileri bizi gözetliyormuş.
    Şaka bir yana internette olan bitenden her an birinin haberi oluyor. Bloglar ve yazılar da konusuna göre ilgililer tarafından okunuyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Tigris gözetliyormuş, öğrenmiş olduk. Özellikle ünlülerin asistanları varmış bu işlere bakan.

      Sil
  5. Cok haklisin canim. Bir de tabii sevmiyorum deyip de gizliden takip edip anonim yorumlarla kin kusmaya calisanlar var 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar sana çok oluyor Deryacığım, bana onlardan denk gelmedi çok şükür:))

      Sil
    2. Sebebini bir bilsem 😂

      Sil
  6. Tüm bunlar aslında internetin gücünün de bir kanıtı aslında.
    Yazdığımız her cümleyi düşünüp tartıp yazmalıyız ki bence bu en çok sosyal ağlar için geçerli.

    Demek ki ne çok kişiye ulaşıyor yazıların. Bence çok güzel bir şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel evet ne kadar önemseniyorum diye havalara girdim:)))

      Sil
  7. Kıyamam sana da bir sürü çemkirmişler be canımcım.... Ama dediğin gibi körler sağırlar birbirimizi ağırlar gibi gözüksek de bazen olmadık bir yazımız olmadık yerlere gidebiliyor...

    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çemkirdiler bana Şebo yaaa:))) Olsun ne yapalım artık. Körler sağırlar sadece birbirini ağırlamıyormuş.

      Sil
  8. Blog işi böyle..gül diken mevzusu :)
    ben sizi ilgiyle severek takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, yorumuna mutlu oldum ve şunu fark ettim ki okuduğumuz bloglara daha çok yorum yazalım ki ilgi ve değer gördüklerini anlasınlar.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.