8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun


mehmet aslantuğ hülya avşar sözleri ile ilgili görsel sonucu

"Kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına, yanılgılarına bırakmamalı”

Bu kadınlar gününe Mehmet Aslantuğ'un bu sözleri damga vurdu. Sosyal medyada bloglarda çok paylaşıldı, üzerine konuşuldu. E benim bloğumun ismi de "biz kimiz kadınız" olduğuna göre bende 2 satır konuşmalıyım dedim:)

Kesinlikle sözlerini çok beğendiğimi söylemeliyim. Sanatçı kişiliğini , duruşunu zaten beğendiğim bir insandır Mehmet Aslantuğ. Söylediği sözlerde çok doğru , hiç bir insan bence hayatını başka bir insanın insiyatifine bırakmamalı ve bence kadınlar daha fazla hassas olmalı bu konuda. 

kadınlar günü ile ilgili görsel sonucu

Eskiden tanıdığım benden yaşça büyük bir erkek arkadaş derdi ki; "ey kızlar aptal olma lüksünüz yok, gözünüzü açın" bende şu aralar diyorum ki "ey kadınlar güçsüz olma lüksünüz yok, ayağa kalkın silkelenin, gücünüzün farkına varın" . 
Üreten insan mutludur. Üretin ki dünya daha güzel bir yer olsun sayemizde. Üretime katılın ki maddi özgürlüğünüz olsun.  Dokunun güzelleştirin. Biz güzelleştirmeyi çok iyi biliriz. 
 
Kadınlar günü dolayısıyla paylaşılan okuduğum bir araştırma sonuçları beni çok mutsuz etti. Eşinden şiddet gören kadınlarla ilgili yapılan bir araştırmada bu kadınların %70-80'i bu şiddetin kendi iyiliği için olduğunu düşünüyor ve şiddet gösteren kişiye  hak veriyormuş. Bu araştırmayı yapan bayanlardan birisi böyle bir şey olamayacağını, şiddetin hiç bir  türlüsünün haklı bir gerekçesi olamayacağını anlatmaya çalıştıysa da asla fikirleri değişmemiş. İşte bu çok acı bir durum. 
Kimsenin size maddi manevi şiddet uygulamasına izin vermemeliyiz, yaşamak için illaki bir erkeğe muhtaç değiliz. 
Bizi hak eden ,kadına  değer veren adamların artması dileğimle......








15 yorum:

  1. Gecikmeli olarak senin de emekçi kadınlar günün kutlu olsun bacım.

    Hülya Avşar'ın her daim gündemde kalmak gibi bir derdi var... Doğrudur yanlıştır diye hiç önünü arkasını düşünmüyor maalesef.
    Kıyamam Aslantuğ'da açıklama yapacağım, kibarlığımı bozmayacağım diye çok uğraştı. Bir kültür şokuydu bence yaşadığı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım daha güzel koşullarda kutlamak dileğiyle.

      Sil
  2. Zaten hak vermese yaptırır mıydı bu kadar diye düşünüyorum . Eğitimli kadınların bile kabullenip saklamasına ayrıca üzülüyorum. Of of.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınlar nasıl yetiştirildiyse artık:(

      Sil
  3. senin de kadınlar günün kutlu olsun canım :)

    YanıtlaSil
  4. reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bence gayet güzel bi'şey yaptı, insanları düşünmeye ve sorgulamaya yöneltmiş oldu .

    YanıtlaSil
  5. Kadınların hakkını araması, kendini ezdirmemesi gerek. Eğer sen dayak benim iyiliğim için dersen şiddet görmeye devam edersin ne yazık ki :-(

    YanıtlaSil
  6. merak edip youtube'dan programın tamamını izledim zaten hoş bir adamdı ama bu kadar mı güzel konuşup düşündüğünü güzel ifade edebilir bir insan....
    Ama İş hülya Avşar' gelince yazacak pek kelime bulamıyorum Yazık Mehmet Aslantuğ hep bir şekilde söylediklerini toplarlamaya çalıştı

    YanıtlaSil
  7. Bu konu çok konuşuldu Mehmet Aslantuğ çok sevilirdi daha da çok sevildi ama bu konuşmada beni fazlasıyla rahatsız eden bir şeyler var. Şöyle ki erkek kadın üretimde çalışıp para kazanıyor e evin geçimine katkısı var e aklımı karıştırmayayım sağa sola bakmayayım mı diyecek. Ne demek günün sonunda aklı karışmak, çalışmayan kadın aldatılmayı hakkeder çalışıp para kazanıyorsa aldatılmaz gibi bir anlam var bu sözlerde. Ve nedense çalışan bütün kadınlar da alkışladı. Çalıştığım için üretime ve ev bütçesine katkım olduğu için aslında benimle mutlu olmayan aman aklım karışmasın diye zorlanan erkek daha çok karışmış değil mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir açıdan bakmışsın Sevkoz ama bence çalışan kadın aldatılmaz gibi bir şey söylemiyor. Sadece erkek aldattığında, kafası karıştığında ve artık o kadınla birlikte olmak istemediğinde (kadın çalışıyor yada çalışmıyor olması fark etmez) bir güvencesi olmalı diyor. Yani erkeğin aldatması, kafasının karışması değil önemli olan böyle bir durum yaşanırsa kadının ne yapacağı konusunu belirtmek istemiş. Tabi ki insanız hepimiz, "beşer şaşar" erkeklerde bakabilir , başkasına ilgi duyabilir ama eğer kadın çalışmıyorsa belki erkek bu yüzden ayrılamayabilir, kadın da bu yüzden ayrılamayabilir. Hiç kimse kimseye muhtaç olmasın, özgür olsun demek istedi benim fikrimce.

      Sil
    2. İşte bakın benim de tam olarak kızdığım bu.. İleride aldatılma ihtimali olursa diye işi bırakmamak . 22 yıldır çalışan biriyim herkesin kadın veya erkek elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum ama aslolan şey bana göre o ilişki dinamiği içinde mutlu yaşayabilmek. Bizi yoran ve yorgun olduğumuz için evliliğimizde mutsuz huzursuz eden çocuklarımıza vakit ayıramadığımız bir işi ileride kocamın aklı karışır beni ortada bırakırsa diye sürdürmek doğru gelmiyor.
      Belki bizim ülkemizde ki bir çok özel sektör kolunda çalışan çok çok çok mutsuz kadınları gördüğüm için böyle düşünüyorum bilmiyorum ama ne yazık ki çok çok sevmeme rağmen ben haklı bulmuyorum Mehmet Aslantuğ'u

      Sil
    3. Çalışma hayatı hakkında son zamanlarda aynı senin gibi düşünüyorum Sevim ama 24 yıldır çalıştığım için hiç kimseden para istemek zorunda kalmadım, hesap vermedim. Eski yazılarımda da kadının hem çalışıp hem de ev işlerini yapmak zorunda kalıyor olmasının aslında kadını özgürleştirmediğini sadece iş yükünü arttırdığını anlatıyorum ama gene de kadının bir güvencesi olması gerektiğini düşünüyorum. Aslında kadın her zaman farklı şekillerde ezilmiş. Şimdi de böyle eziliyor maalesef. Zaman zaman senin gibi düşünmekle birlikte kimseye muhtaç olmama fikri bende daha ağır basıyor.

      Sil
  8. Bu konu çok konuşuldu Mehmet Aslantuğ çok sevilirdi daha da çok sevildi ama bu konuşmada beni fazlasıyla rahatsız eden bir şeyler var. Şöyle ki erkek kadın üretimde çalışıp para kazanıyor e evin geçimine katkısı var e aklımı karıştırmayayım sağa sola bakmayayım mı diyecek. Ne demek günün sonunda aklı karışmak, çalışmayan kadın aldatılmayı hakkeder çalışıp para kazanıyorsa aldatılmaz gibi bir anlam var bu sözlerde. Ve nedense çalışan bütün kadınlar da alkışladı. Çalıştığım için üretime ve ev bütçesine katkım olduğu için aslında benimle mutlu olmayan aman aklım karışmasın diye zorlanan erkek daha çok karışmış değil mi sizce?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.