Evlilik - 3

evlilik komik karikatür ile ilgili görsel sonucu

Bu yazının konusu iletişim. Evlilikte nasıl iletişim kurmalıyız? Son zamanlarda çok duyduğumuz bir kelime iletişim ve  benim fikrimce okullara iletişim dersleri de konulmalı. Çünkü sadece evlilikte değil iletişim her alanda önemli. İnsan sosyal bir varlık olduğu için sürekli diğer insanlarla etkileşim halinde ve eğer iletişime dikkat edilmezse çok büyük sorunlar yaşanabilir ki yaşanıyor da malesef.
Evlilikte iletişim de en çok dikkat etmemiz gereken ve baştan kabul edip rahatlamamız gereken konu; "bazı konularda asla aynı fikirde olamayacağımızı kabul etmek". "Anlaşamamakta anlaşıyorsak anlaştık demektir" diye bir söz vardır ben çok severim. Evlendiğimiz zaman ikimiz tek bir insan olmuyoruz. Kendi fikirlerimiz ve görüşlerimiz var ve olmaya devam edecek, o zaman her konuda aynı fikirde olmayı beklemek uçuk bir beklentidir diyebiliriz. Farklı fikirlerde olmayı kabullenememek sorun kaynağı oluyor. O zaman ne yapıyoruz? eşimizle farklı fikirdeysek eğer aynı fikirde olmaya çalışmıyoruz:) 
evlilik karikatür ile ilgili görsel sonucu
İkinci bir konu da suçlayıcı konuşmak. "Ben Dili"ni bilmeyen yoktur herhalde. Şöyle anlatayım; bir olay olduğunda eşinin davranışı karşısında "sen çok düşüncesiz bir insansın, hep böyle yapıyorsun" demek yerine davranışa ve kendi hislerimize odaklanarak "böyle davrandığında kendimi çok mutsuz, değersiz hissediyorum" demek gerek. Böylece karşımızdaki kişiyi savunmaya geçmek durumunda bırakmayız,. Suçlanan kişi iletişime de kapatır kendini ve bunu istemeyiz:) Yani uzlaşmak istediğimizde kendi duygularımızı ifade etmek en doğrusu. Hepimizin amacı üzüm yemek sonuçta bağcıyı dövmek değil :))) Aslında bazen bağcıyı da dövmek isteyebilirsiniz işte o zaman direk suçlayın:))) 
Biz kadınların özel dönem öncesi gerginliği de çok meşhurdur. Ne deseler yanlış anlarız, alıngan, sinirli, depresif oluruz. Erkeklerin böyle zamanlarda ekstra anlayışlı davranmaları ilişkinin gidişatı açısından çok gerekli bir durumdur:))) Psikiyatri doktoru bir arkadaşım bu konuda bana "eski zamanlarda kadınları bu dönemlerinde mağaraya kapatıyorlarmış" demişti. Doğru mudur bilmem ama bazen kadınlar bu dönemlerinde gerçekten çok hırçın ve çekilmez olabiliyor:) 
Bugünlük bu kadar 4. bölümde görüşmek üzere. Lütfen fikirlerinizi  yazın. Ekleyecekleriniz ya da itiraz edecekleriniz olabilir. Mutlu olurum:))))

12 yorum:

  1. hahahaa bağcıya direkt uçasım var bugünlerde benim :)))
    Bu yazı dizini sevdim Kadriye, hoş şeyler çıkıyor...

    YanıtlaSil
  2. Bu şekilde olunca kendimi değersiz hissediyorum diyorum, 'abartma ne alakası var' diyor :) iletişim kursuna göndereceğim ben :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartma lafını çok sever erkekler. Öyle dese bile mesajın yerine ulaşıyordur merak etme

      Sil
  3. Takip ediyorum bu diziyi.İletişimin önemli olmadığı yer yoktur sanırım ama evlilik de çok daha fazla önem arz ediyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bazen duymamak bazen görmemek, bazen de herşeye cevap vermemek işi çözüyor. Karikatürler harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözümü bulmuşsun Ebru süpersin. Gerçekten de mutluluğun formülü .

      Sil
  5. çok hoş noktalar
    mağaraya kapatılmaz da fena olmaz
    kimseyle muhatap olmayız ne güzel :)))
    kafa dinleriz stres mıtres de olmaz
    hah hah hah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen maviannem o zamanlarda mağara değil tabi de izole olmak istiyorum.

      Sil
  6. Yazdıkların doğru tabi ama premenstüral evreyi de abartmamak lazım yani kızlar.Hayır bir kere değil,iki kere değil;bir hesap edin adama yaptığınız nazı,can dayanmaz😜 Evlilik zor zanaat,bir daha asla kendin olabilmeyi tam olarak yaşayamayacağın bir yapılanma.Bu gedakarlığı kabullenip içine sindirebilen evliliği yürütebiliyor.Kişisel alanının sürekli ihlal edildiği bir yapı,üstelik de evliliğin kadın tarafıysan ihlalin yeri zamanı da yok.Çocuğun ağlar,kocan ütü ister,gece yastığında kol bacak,tuvalette bile özgür olamazsın.Evdeki tüm yaşayanların işini kadın olarak sen üstlenmek durumundasındır çünkü imzayı atarken sözleşme metnini okumadan imzalamışsındır 😳 Ben bazen bu şekilde serzenişte bulunurum eşime,okumadan imzaladım defteri diye.Yani bekarlık hanımlara,evlilik beylere sultanlık kızlar,yalan mı??Deştin yaramızı Kadriye 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kadınlar çok abartılı yaşıyor Sevda premenstüral sendromu. Hapishanede suç işlemiş kadınlarla yapılan bir araştırmada %90 dı sanırım oran hepsi pms döneminde suç işlemişler:))))

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.