Evlilik - 2

evlilik komik ile ilgili görsel sonucu

Evlilik serimizin 2. bölümü gelin-kaynana çatışmasıyla ilgili .  Oğlum doğduğunda dünyadaki bütün kayın valideleri anladığımı düşünmüştüm:) Canının parçası çocuğunu paylaşamamak hissiyatı:)) Eeee kız çocukları canının parçası değil mi? Tabi ki öyle. Ama bence anneler, erkek çocuklarının biraz daha saf olduklarını düşünüyorlar:) Kız çocukları öyle uyanık ve cadı ki kızlarının her türlü başının çaresine bakacağını düşünüyorlar olsa gerek:)
Bizim toplumuzda çocuklarımızı birey olarak yetiştirememe gibi bir sorun olduğundan gelin - kaynana çatışmaları önemli bir sorun olarak yaşanıyor. Yabancı ülkelerde durum böyle değil.
evlilik komik ile ilgili görsel sonucu
Gelin- kaynana çatışmalarında ne yapılması gerek? Öncelikle paylaşılamayan oğul, koca olan erkek aradan çekilmeli. İki kadın başlarının çaresine bakmayı , geçinmenin bir yolunu bulmayı öğrenmeli. Erkek hiç taraf tutmamalı,ilişkiye müdahale etmemeli. Bu çatışmalarda gelin olan taraf daha çok çaba gösterip nezaketli davranırsa ilişkiler daha güzel bir hale gelir. Kayın valideler çocukları büyüyüp evlendikten sonra kendilerine bir meşgale bulmalı ve ilişkiye müdahale etmemeli.
Aslında bu çatışmada en çok zarar gören erkekler. Bir yanda onu doğuran, büyüten kadın, bir yanda sevdiği ve geleceği olan kadın. En akıllı davranması gereken erkekler. Genç olan kadın da akıllı davranıp sorunları eşine şikayet etmeyecek, kayın validesiyle problemlerini kendisi çözecek:)) Gül gibi geçinip gidilecek ondan sonra:))))))
Gelin-kaynana muhabbeti bitmez. Bugünlük  bu kadar olsun. Üçüncü yazı da görüşmek üzere:)))

18 yorum:

  1. Erkeklerin saf olması da var ama asıl mesele kız bir erkekle evleniyor, oğlan ise hemcinsimizle, dolayısıyla bir yarış ve çatışma sös konusu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaa :) biz yapmayız demiyoruz bak :)))

      Sil
    2. De gidin cadılar sizi,az mı çektik,biz çektirmiceezzz.Valla yolarım ikinizi de,gelinlerinizle bir olurum😂😂

      Sil
    3. Hahaha çok tatlısınız kızlar:)

      Sil
  2. En önemli soruna çözüm getirmişsin bence arada laf taşıma olmazsa sorun da olmaz. Gelin kaynana bir şekilde geçinir gider. Erkeği arada koymazlarsa tabi ;)

    YanıtlaSil
  3. Üçüncü yazıyı bekleyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda onu da yazacağım inşallah:)

      Sil
  4. Biz bunun icin doktora bile gittik.Doktor eşime annenle eşin arasindaki dengeyi sen kuracaksin dedi.Ama cok dogru.Bir erkek ne annesine nede esine laf söyletmemeli ve arada kalmamalı bencede.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle erkeklere çok iş düşüyor. Tahriklere kapılmamayı öğrenmeliler:)

      Sil
  5. Üçüncü yazıda neler yazacaksın acep :)

    YanıtlaSil
  6. Benim eşim ilk nişanladmğmızda noltayı koydu, ben eşimin ailesine göre bayağı açığım.kimse nişanlıma karışmasın giydiği gittği görüştüğü beni ilgilendirr dedi e tabi bana da saygısızlğnı görmce dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslısın Meltem bir çok hemcinsimiz eşinin böyle kararlı davranamaması yüzünden sıkıntı yaşıyor.

      Sil
  7. Yazının can alıcı noktası,birey olamamak.Bizim toplum yapımız klan olarak yaşamayı ön görüyor.Çocukların birey olabilme şansları hiç olmuyor ve sonrasında koca koca adamlar çocuk gibi davranınca şaşırıp kalıyoruz.Elli yaşındaki bir adamın sakalına bıyığına abisi,babası laf edebiliyor.Otuz yaşındaki kadına anası ya da kaynanası,evindeki eşyayaı nasıl düzenleyeceğini söyleyebiliyor.Bizler yetişkin çocuklarımızın yiyeceğine içeceğine,şapkasına atkısına müdahale ediyoruz.Sonra da olgunlaşmamış,yere sağlam basamayan bir toplum oluyoruz.Gelin kaynana savaşı da bu noktada alevleniyor.Senin dediğin gibi,erkek olayın tamamen dışında kalmalı.Oysaki bizim ana kuzuları,anamın her dediği doğrudur deyip karılarına eziyet etme yolunu seçiyorlar.Benim oğluma tek sözüm var,ta aklı erdiğinden beri söylerim;tek bir kadına ,tek bir göz yaşı döktürürsen,annen olam o günden sonra,diye.Erkek nasılsa bir sıfır önde olacak hayatı boyunca,kadın illa bir şekilde ezilecek.Ezenlerden biri benim oğlum olmasın.Eline sağlık Kadriye 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki nesil yani bizim çocuklarımız ezen olmayacak diye düşünüyorum Sevda. Umuyorum ve inanıyorum. Çünkü daha bilinçli anneler tarafından yetiştiriliyorlar. Koşullar değişiyor.

      Sil
  8. Hem gelin hem oglan anasi olarak bir laf etmeyeyim 😕😕😕

    YanıtlaSil
  9. Yazı serinizin ikisini ve yapılan yorumları ancak okuma fırsatını bulabildim. Konuya yaklaşımınız çok doğru. Okul müfredatına girmesi lazım bu konuların.

    YanıtlaSil
  10. Kaynana olunca değişiyor bence kadınlar sözüm meclisten dışarı!!!!
    OĞlanı evlendirme derdinde kız bakar duru bizim oğlan da beğenemedi evlenemedi diye dertlenir sonra oğlan bulup getirir, bu sefer de bin kusur bulur
    Oğlunun mutluluğundan sevinemeyen tip kayınvalidedir!!
    Niye çünkü kıskanır gelini,
    Kendinden daha genç daha güzel daha becerikliyse wayy haline o gelinin
    ağzıyla kuş tutsa yaranamaz, kuyruğundan neden tutmadın der
    ahhh ahhh
    neler gördü bu gözler
    tabi mekanı cennet olsun , nur içinde uyusun da kayınvalidem efsaneydi laf aramızda
    Allah iyilerle ve kadir kıymet bilenle karşılaştırsın
    Kısmet olursa 2 gelinin kaynanası olacağım
    umarım değişmem umarım kaynanaya dönüşmem
    ne uzun yazdım öyle :)))
    canım benim bu mevzuuu bitmez kitap yazabilirim bu konuda hah hah hah

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.