Grip Mevsiminde Gripten Korunma Yolları

nezle karikatürleri ile ilgili görsel sonucu
Tam grip olmalık mevsim. Etrafımda ki herkes hasta. Ezgi'de akşam öksürükten uyuyamadı bir süre. Bu yazımda sizlere gripten korunmanın yollarını yazacağım. Tamamen kendi kişisel görüşlerim, araştırmalarım ve deneme-yanılma yollarıyla işe yaradığına kanaat getirdiğim bilgileri paylaşacağım. Bu arada kız kardeşimin kızı benim için "Kadriye Teyzem doktor değil ama doktorluk biliyoooo" diyordu 8 yaşına kadar. Yani sağlık konusunda ilgili ve bilgili olduğumu kendince böyle anlatıyordu. Annesi şurup içiremediği zaman beni arayıp konuşturuyordu, ancak o zaman ikna oluyordu Nisan:)))Öncelikle hasta olmadan önlem alınması gerektiğine inanan bir insan olarak kış aylarında soğuk algınlığından korunmak için neler yapabiliriz?
grip komik ile ilgili görsel sonucu
* Elleri sık sık yıkamak. Ellerimizle farkında olmadan o kadar çok yere dokunuyoruz ki , sonrada o ellerle yüzümüze, ağzımıza dokunup mikrop transferini gerçekleştiriyoruz.Bunun için elleri sık sık yıkamak çok işe yarıyor
*Sabah uyandığında gargara yapmak. Gece boyunca zaman zaman ağzımız açık uyuduğumuz için boğazımıza giren mikropları sabah gargara yaparak atmakta özellikle boğaz ağrısını önleyici bir uygulama. 
*Dili fırçalamak. Bunu yeni öğrendim ve henüz kendim yapmadım. Normal kullandığımız diş fırçasıyla değil ama, metal bir kaşıkla yapılmasını öneriyorlar. Dilin üzerini metal bir kaşıkla sıyırmanın da hastalıkları önlemede etkisinin çok olduğunu belirtmişler.
*Sabahları yarım limonlu su içmek . Zayıflama amaçlı olduğu düşünülse de (ki onada farklı bir faydası var) C Vitamini takviyesi olduğu için vücudun bağışıklık sistemini desteklediği için korunma yollarından biride limonlu su içmek.
*Redoxon C vitamini-çinko tablet içmek. Bu özellikle hasta olduktan sonra daha dinç hissetmenizi sağlıyor.


*Propolisli bal karışımı kullanmak. Bu karışımı Bir TV programında propolisin faydalarını izledikten sonra markette görüp almıştım. Uzman,propolisin bağışıklık sistemi üzerinde çok etkisi olduğunu ve özellikle sonbahar ve ilkbaharda yani geçiş mevsimlerinde kullanılması gerektiğini söylüyordu. Ben özellikle çocuklarıma bu karışımı sonbahar ve kış aylarında hemen hemen her sabah 1 çay kaşığı veriyorum Kendimde kullanıyorum.
*Multivitamin tablet almak. Mesela Pharmathon gibi. Marka vermek istemiyorum ama kullandığım ve memnun kaldığım vitaminlerden bir tanesi bu. Multi vitaminler vücut direncini arttırıyor, hasta olsan bile sürünmeni engelliyor. Kendim ve çocuklarım için alıp her kış vücut direncimiz düştüğünde kullanıyoruz.
Umarım yazdıklarım işinize yarar. Esen kalın........ 

12 yorum:

  1. Verdiğin taktikler çok basit ve uygulanabilir.Ben de bu taktiklerin bazılarını kullanıyorum canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini kullanabilirsin arkadaşım denenmiş ise yarayan yöntemler

      Sil
  2. Tavsiyeler güzel. Bu senenin trendi grip.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazı iyi geldi şimdi bana. Hasta olmak üzereyim şu sıralar, hissediyorum...

    YanıtlaSil
  4. bende çok fena grip oluyorum hiç geçmiyor yavaş yavaş grpi mevsimi geliyor geçmiş olsun griplilere 😍

    YanıtlaSil
  5. Ben yakalandım bile, hala kurulamadım. :/
    Sizi mim'ledim, yapmak isterseniz. :)

    YanıtlaSil
  6. sagol tatlım
    uygulamalı bu tüyoları
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Efendim, harika bilgiler vermişsiniz. Sürekli grip olan biri olarak çok işime yarayacak, sağolun! :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.