Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Son zamanlarda sizde çok duymaya başlamadınız mı hindistan cevizi yağını? Yoksa algıda seçicilik mi ben her yerde duyuyorum. Yani aslında ne kadar faydalıymışta bu kadar yıldır cahil kalmışız:))) Aslında kozmetik ürünlerde kullanıldığını biliyordum ama böyle yağ şeklinde satıldığını ve kullanıldığını bilmiyordum.


Görsel Alıntıdır.

Neyse efendim benim hindistan cevizi yağını ilk merak etmemle başlayayım. Ocak ayında saçlarımı sarıya boyama maceramdan sonra yıpranan(yanan desek daha doğru) saçlarımı kurtarmak için bakım maskeleri, doğal maskeler vb.... arayışına girmiştim. O dönemde ilk kez rastladım Hindistan cevizi yağına. Ama almadım o dönemde nedendir bilinmez:))))
Daha sonra hindistan cevizi yağının besin olarakta tüketileceğini ve çok faydalı olduğunu okudum. Zayıflamayla ilgili araştırma yaparken. Bel ve karın bölgesinin zayıflayamamasının sebeplerinden birinin bağırsaklarda  kandida olması olduğunu okudum(zayıflayamama sebepleri yazı dizisini yazarken yaptığım araştırmalarda rastladım) Ve  hindistan cevizi yağının bağırsak candidasının tedavisinde kullanıldığını okuyunca ilgimi dahada çok çekti ve araştırmaya başladım. Daha sonra bağırsak kandidasıyla ilgili bir yazı da yazacağım. Yani bağırsak kandidasının tedavisinde hindistan cevizi yağıyla hazırladığımız yemeklerin ciddi faydası var.
Hindistan cevizi yağının faydalı olduğu çok fazla alan var.
Haaa unutmadan , alacağınız hindistan cevizi yağı soğuk sıkım olmalı. Bu önemli. Birde fotoğrafta görüldüğü üzere kremsi bir yapıda, soğukta katı yağ kıvamında ısınınca sıvıyağ kıvamında. Üzerinde soğuk yerde muhafaza edilmesini söylüyor. Kozmetik amaçlı kullanacaksanız elinize aldığınızda hemen eriyor.
Aktarlardan bulabilirsiniz ve fiyatı 20-30 tl civarı.



Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

*Hindistan cevizi yağında bulunan Laurik asit, saç köklerini koruyarak saçın güçlenmesini sağlar. Yüksek oranda nem sağladığı için saç uçlarındaki  kırıklara karşı koruyucu bir tabaka görevi görür.Saçlarınız için kullanmak isterseniz diplerine masaj yaparak uygulamanız gerekiyor. Normal saçlarda saç diplerinden uçlarına kadar sürüp yarım saat bekletip yıkamak yeterli. Ama saçlarınız çok yıpranmışsa daha fazla bekletmenin  bir sakıncası yok
Ben bir kaç saat beklettim mesela yıkadığımda saçlarım yumuşacık olmuştu ve parlaktı. Kesinlikle kullanımını tavsiye ederim.
*İçeriğinde yüksek oranda E vitamini bulunur. cilt için çok iyi bir nemlendiricidir. kuru ve kırışmış ciltler için oldukça faydalıdır ayrıca yağın yapısında bulunan, kaprik asit, laurik asit ve kaprilik gibi üç yağlı asitler güçlü bir dezenfektan ve anti-mikrobik özellikler içerirler, bu sebebple yaraların bakımında da yardımcı olarak kullanılabilir. Ciltte de hemen emilir, diğer yağlar gibi değildir.(Ellerimi falan harika yumuşattı, cildim çok güzel nemlendi).
*Hindistancevizi yağını özel kılan en önemli bileşikler, laurik asit ile kaprik ve kaprilik asitlerdir ki bunlar beyin fonksiyonları için çok önemli yağ asitleri olmalarının dışında aynı zamanda çok kuvvetli antioksidanlardır.

*Hindistan cevizi yağı MTC denilen yağlar açısından zengin ve bu yağlar farklı bir şekilde metabolize ediliyor. Hindistan cevizi yağı metabolizmayı 120 kalori hızlandırıyor. Ama normalde kullandığınız yağlar yerine kullanmanız gerekiyor. Yani salatanıza koymanız, yemeğinizi yapmanız.(henüz gıda olarak tüketmediğimden buna yorum yapamayacağım).
*Vücutta insülin üretimini dengeler. Yani kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur.
*Tiroit bezinin düzgün çalışmasını sağlar.
*Karaciğeri güçlendirir.
*Kalp damar sağlığınıa iyi gelir.


27 yorum:

  1. Su aralar paso survivor izliyorum, malum Coconut da coconut, gördükçe de canim istiyor, ertesi gün kesin alıyorum. .. Hindistannelerinin cevizi yağını yeni yeni ben de duymaya başladım, kalorisi yüksek diye biliyordum ki faydalarını görünce zayıflatıcı etkisine şaşırdım, ilk fırsatta denk gelirse deneyeceğim... bilgilendirici post için teşekkürler, kaleminize sağlık😉

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymamıştım bu kadar faydalı olduğunu.Denemeye değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir duydum sonra hep onu duydum Yurdagül:)

      Sil
  3. Yemekte tüketmek kısmında bende tereddütte kaldım bak şimdi.
    Ama saçlarda dneyeceğim bir ara. Saçlarım çok yıprandı bu aralarda. Mat mat garip oldu.
    Öpüyroum canım seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dene Şebo en pahalı saç bakım maskesinden bile daha etkili bence.

      Sil
  4. Saça ve cilde çok iyi geliyor cidden ama yemekteki kokusuna tahammül edemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o kokuyu sevmeyeceğim ön yargısıyla bir türlü yemeklerde deneyemedim. Demek güzel değil Gizem, hay allah oysa ki ne kadarda faydalı:(

      Sil
  5. Bende ellere iyi geldiğini okumuştum ama yağlarla pek uğraşmadığımdan hiç denememiştim. Yazınız güzel olmuş, yağı kullanasım geldi çok faydalı görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok duyuyorum, hindistan cevizinin tadına ve kokusuna bayılırım bu faydalarını da duyduktan sonra kesin almalıyım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ şeklinde hiç görmemiştim hindistan cevizini bende çok severim Yeliz. Yağı bu kadar faydalıysa.

      Sil
  7. Ne faydalı bir yağmış. Özellikle de tiroit için faydalı tarafını çok tuttum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende mi hipotiroitsin Nilgün. Bende hipotiroitim ve bu yüzden daha çok ilgimi çekti.

      Sil
  8. Ben de saçımı boyatmayı düşünüyorum şu günlerde, eğer ihtiyacım olursa aklımda bulunsun, harika oldu bu post :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlar yıpranmasa bile ayda bir yapılabilir Kağıt Salıncak ki saçlar çevresel koşullardan yıpranıyor zaten.

      Sil
  9. Bu yağın faydası say say bitmiyor teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa öyleymiş Çağla yıllardır değerini bilememişiz:)))

      Sil
  10. Iste ben de tüm bu faydalari yüzünden almistim bir sene önce (ben yemeklerde kullanacaktim öncellikle) ama hala daha bir kösede duruyor hic acilmadik. Bozulur mu acep?? Bi incelemem lazim. Cok hayirsizim ya bazi konularda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo vermeye yardım ediyormuş Ayşe, deneyip yorumlasan çok sevinirim.

      Sil
  11. Kahveyle karıştırılıp içildiğinde yağ yakıcı özelliği çok fazlaymış diye duydum bende. Bir denedim ki; tadı gerçekten iğrençti. Kahvem mundar oldu ona üzüldüm. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahta sizi güldürsün Ali Bey. Ne güldüm kahvenize yazık olmuş:))) Acaba hindistan cevizi yağı konmuş bir yiyecekle birlikte kahve içsek daha mı iyi olur?

      Sil
  12. bulursam bende alacağım bu yağdan.faydalı bir yazı olmuş. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Şaçlar için denemeliyim.Kokusu yogun olduğu için evdekilerr sorun edebilir.
    Yiyeceklerde de denemeli aslında .Teşekkür ederim.
    Kolay gelsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından saçlar için denenmeli Merih yemeklerde kullanamadığım için henüz bir şey diyemiyorum.

      Sil
    2. En azından saçlar için denenmeli Merih yemeklerde kullanamadığım için henüz bir şey diyemiyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.